shopping

Itt vegyél használt bringát a nyárra!

Szerzők

2015. 04. 28. 2:00

Legyen szó egy kemény budai tekerésről vagy egy belvárosi suhanásról, Budapesten szerencsére minden célra találsz bringákat. Az új járgányok ára felettébb borsos tud lenni, de a használtkerékpár-boltokban az eredeti összeg töredékéért is összerakathatjuk álombiciklinket. Összegyűjtöttük a legjobb helyeket.

Fotó: Nick Robertson - We Love Budapest

Bestbike

1/6

A Városliget közelében található Bestbike a kölcsönzés mellett egy jól felszerelt bringaműhellyel is rendelkezik, ahol szinte bármit beszerezhetünk. Ha a keret szűkös (márpedig szűkös), akkor érdemes a használt bringák között válogatni, amelyek, mivel nem öregebbek mint 2 év, igencsak jó állapotban vannak. Ha szerencsénk van, akkor egy szép vintage darabra is lecsaphatunk kosárkával és banánüléssel. A csapat egyébként profi, garantálják a minőséget.

Cím: 1071 Budapest, Dózsa György út 80.
További részletek

Fotó: Bikebase

Bikebase

2/6

A Bikebase egy olyan üzlet, ahol az ember napokra vagy akár hetekre is kikölcsönözhet

egy

bringát, ha pedig megtetszik neki a tekerés, és akar egy sajátot, akkor azt is beszerezheti. Ennek oka, hogy a csapat minden évben teljesen megújítja a bringaparkját, a régieket pedig jó állapotban, szervizelve továbbadja azoknak, akik nem szeretnének mélyen a zsebükbe nyúlni. Természetesen új biciklik eladásával is foglalkoznak.

Cím: 1065 Budapest, Podmaniczky u. 19.
További részletek

Fotó: Nick Robertson - We Love Budapest

Cortina

3/6

Ha egyedileg megépített, teljesen személyre szabott kétkerekűre vágyunk, akkor a Cortina az egyik legjobb választás. Itt teljesen felturbózott és újjáépített használt bringákkal foglalkoznak, és mindent úgy szerkesztenek össze, hogy kihozzák a járművekből a lehető legjobb teljesítményt. Ez azért szuper, mert ha éppen nem találsz olyat, amit igazán a magadénak éreznél, akkor csak annyit kell tenned, hogy szólsz, és a szakemberek megcsinálják neked azt, amit elképzeltél.

Cím: 1071 Budapest, Damjanich u. 17.
További részletek

Fotó: Fogas-kerékpár

Fogas-kerékpár

4/6

Igazi fanatikus bringások által üzemeltetett hely ez, ahol az eredeti ára töredékéért juthatunk jobbnál jobb bringákhoz. Az üzletben olyan kincsek is megtalálhatóak, mint egy 2010-es Stormjumper 390 000 Ft-ért, miközben más üzletben ennek a 2015-ös párja 850 000 Ft-ba kerül. Persze nem csak ilyen drága dolgok vannak itt: egy 10 sebességes Csepel Apollót megkaphatunk már akár 15 000 Ft-ért, amely szintén ugyanolyan remekül le van szervizelve, mint a többi.

Cím:

1072 Budapest, Klauzál utca 32.
További részletek

Fotó: Nick Robertson - We Love Budapest

Magnetron

5/6

A Magnetron egy VIII. kerületi pincében bujkál, az Astoriától nem messze. A hely ugyan nem szeret a rivaldafényben lenni (jól mutatja ezt, hogy még weboldaluk sincs), viszont aki egyszer rátalál, az garantáltan jól jár. Azt mondják, hogy főleg bringaszereléssel foglalkoznak, de ha az ember egy egyedi használt bringát akar, azt is pikk-pakk összerakják, méghozzá profin. Természetesen az árak sem magasak: egy jó kétkerekűt itt 20 000–60 000 Ft körüli összegért vásárolhatunk meg.

Cím: 1088 Budapest, Puskin u. 14–16.

Fotó: Pajtás

Pajtás

6/6

A Hajtás Pajtás nevű futárcéget mindenki ismeri a városban. Mivel nekik a fő munkaeszközük a bringa, nem meglepő, hogy a támaszpontjukon egy szervizt is működtetnek. Amikor a szakembereknek van egy kis idejük, akkor azzal foglalkoznak, hogy használt biciklikkel művelnek csodákat, aminek nyomán a kétkerekűek újjászületnek. Ezeket barátságos árakon magunkkal is vihetjük: egy Merida Matts mountain bike-ot például 91 000 Ft-ért láttunk, de 20 000 Ft körüli összegekért is vannak igen tetszetős darabok.

Cím: 1074 Budapest, Király u. 83.
További részletek

Hasonló tartalmak