gasztró

szerkesztés

Itt a nyár, irány a Kopaszi gát!

Szerzők

  • We Love Budapest

2012. 06. 19. 17:45

Parkból sosem elég, pláne a fővárosban. Ahol a kezünkbe kapjuk a szandálunkat, és mezítláb sétálunk a fűben, leheveredünk egy fa alá, esetleg kifekszünk a homokkal felszórt Duna-partra. És persze ehhez egy hideg fröccs vagy limonádé dukál. A Rákóczi híd budai hídfőjénél elterülő Kopaszi gáton mindezt megtalálhatjuk. A mintegy 10 hektárnyi területen bőven akad be- és kiülős hely, mi is leteszteltünk párat!

Kopaszi-gát

1/6

1117 Budapest, Kopaszi gát

Több Infó

Veranda

2/6

Modern, olaszos bisztró. Ez már elég is nekünk, hogy felkeltse az érdeklődésünket. Betérünk hát a Verandába, hogy az ételeket is leteszteljük. Természetesen jó idő lévén itt is a hatalmas Dunára néző teraszt választjuk, de hát egy ilyen névvel megáldott helyen hogy is tehetnénk másként? Az étlapot nézve nehéz a választás: tészta, pizza, vagy egy jó saláta? Végül kérünk ezt is, azt is. Bivalymozzarellával ugyan nem tudnak szolgálni, de míg várakozunk, nem hagynak minket étlen, és lelkesen ropogtathatjuk a fűszeres kis kenyérkéket.
A mi választásunk az Insalata Nizzarda-ra (ami tonhalsaláta, szardellával, ceruzababbal, főtt tojással, főtt burgonyával, olajbogyóval) és a vargányagombás pappardelle tésztára esett. Szívből ajánljuk mindkettőt! De a többi ételre sem lesz panasz, erről az olasz főszakács és az olasz alapanyagok kezeskednek.

Le Bistro

3/6

Hangulatos, pezsgő bár, étterem és kávézó. A Le Bistro is egy olyan hely, ami pont ebbe a már-már mediterrán hangulatú környezetbe illik. Bent kellemes bisztró hangulat, kint pedig hatalmas, fehér ponyvákkal befedett terasz.
Az étlap meglehetősen sokszínű, találunk itt olaszos tésztákat, mellette sült hekket kovászos uborkával, húslevest és marcipános eperkrém levest is. Az biztos, ha nagy társasággal vagyunk, jó választás lehet, hiszen itt mindenki találhat valami ínyére valót. Sőt, ha esti programot tervezünk, érdemes belelesni a Le Bistro eseménynaptárába, nyáron ugyanis számos koncerttel és bulival várnak minket.

Lampion Bár

4/6

„Fröccsterasz, bringabár, s minden egyéb, ami jó!” Ezzel a szlogennel várja a lazulni vágyókat a Lampion Bár. Duna-part, plázs, nyugágyak, hideg ital és persze rengeteg színes lampion. Ha ezeket látjuk, érdemes lassítani és egy széket magunkhoz ragadva csatlakozni a többiekhez, akik a két hatalmas kivetítőn izgatottan figyelik az eb közvetítéseket. Ha nem vagyunk kifejezetten a foci szerelmesei vagy nem vonz minket a megannyi izzadt férfitest látványa, érdemes később érkezni, hétvégente a buli és a jó zene garantált.

Lampion Bár (bezárt)
Cím: 1117, Budapest, Kopaszi gát 1.

Öbölház

5/6

Az első gondolata az embernek, mikor az Öbölházat megpillantja, valószínűleg az, hogy mennyire jól illik ez a fából és üvegből épült kis ház ebbe a csodás környezetbe. Mintha csak ide nőtt volna. De garantáltan az épületbe belépve sem fogunk csalódni. A padlótól mennyezetig érő üvegfalaknak köszönhetően egyszerre vagyunk kint és bent, de természetesen jó időben mindenképp a hatalmas terasz ajánlott. Kint és bent egyaránt elegáns, modern környezetben ihatjuk meg a kávénkat. Akár nagyobb társaságok részére is jó választás az Öbölház. Születésnapi partyt, esküvőt, konferenciát, vagy akár saját rock koncertet is szervezhetünk, a hely nagyságára
nem lesz kifogás. 800 főig bátran megtölthetjük a házat.

Fruska Picnic & Bistro

6/6

1117 Budapest, Kopaszi-gát 13.

Címkék

Bájos, kedves, ugyanakkor kicsit pimasz és csapongó. Ez bizony egy igazi fruska ismérve! De hogy, hogyan lehet egy hely fruskás? A válaszért érdemes ellátogatni ebbe a bisztróba. A magyar és az olasz stílusjegyek felemelő kavalkádja, és a minket fogadó kellemes, családias légkör rögtön elvarázsol. A kockás abroszok mintha csak a nagyi konyhájából kerültek volna az asztalokra, akárcsak a napi mélytányéros vagy a fruska sültek. Az igazán zöldbe vágyóknak persze a picnic-et ajánljuk, hiszen a hely erre is készül, kifejezetten picnic falatokkal. Bátran válogathatunk a roppanós bécsi virsli, a padlizsánkrém, a debreceni pároskolbász, a bruschetta, az emeletes kenyerek és saláták között. Sőt, a gurulós málnát se hagyjuk ki!

Hasonló tartalmak

Admin mode