szabadidő

szerkesztés

Itt a koriszezon, mutatjuk Budapest legjobb szabadtéri jégpályáit!

Szerzők

 • Kovács Dávid

2019. 11. 15. 11:46

Hiába az ilyenkor megszokottnál némiképp enyhébb időjárás, a szabadtéri koriszezon már a nyakunkon, ezért idén sem maradhat el körképünk a legjobb budapesti korcsolyapályákról. A kihagyhatatlan Városligeti Műjégpályától kezdve a karácsonyi vásárokkal párhuzamosan megnyitó jégfelületekig válogattunk a legnépszerűbbnek ígérkező helyszínek közül.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Városligeti Műjégpálya

1/6

A Városligeti Műjégpálya nemcsak a legnépszerűbb korcsolyapálya Budapesten, de a legpatinásabb is, ugyanis története egészen a XIX. századig nyúlik vissza. A legek ugyanakkor nem érnek itt véget, hiszen a Műjég egyben Európa legnagyobb területű szabadtéri jégpályája is, nem mellékesen páratlan környezetben, a Városliget, a Vajdahunyad vára és a Hősök tere által övezve.

 • Nyitás: november közepén
 • Ár: 1000–2000 Ft

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Intermezzo Restaurant & Roof Terrace

2/6

1054 Budapest, Hold utca 3–5.

Több Infó

A Hotel President Budapest tetőteraszán található Intermezzo Roof Terrace újra átalakul télvíz idejére, és azon túl, hogy a szabadtéri fűtőtesteknek köszönhetően továbbra is kiülhetünk majd itt egy italra, a terasz központi részén egy ünnepi fényárban úszó jégpályát is kialakítanak, tökéletes randihelyszínt varázsolva ezzel.

 • Nyitás: november 18.
 • Ár: 2500 Ft

Fotó: Krisztián Bódis

Szent István-bazilika

3/6

1051 Budapest, Szent István tér 1.

Több Infó

Címkék

Az Advent Bazilikát tavaly Európa második legjobb karácsonyi vásárának választották, amelyben az árusok kínálatának minősége és a hangulat mellett a Szent István téren helyet kapó jégpályának is nagy szerepe volt. Ugyan a pályán csak 14 év alatti gyerekek korizhatnak, így is tökéletes kiegészítője az adventi forgatagnak, ráadásul hétvégente korcsolyaoktatáson is részt vehetnek a lurkók.

 • Nyitás: november 22.
 • Ár: ingyenes

Fotó: Advent Óbudán

Fő tér (Óbuda)

4/6

A Szent István térihez hasonlóan az óbudai Fő téren is az adventi vásárhoz kapcsolódóan építik ki a korcsolyapályát, ám itt a tervek szerint a vásár zárását követően is, egészen februárig nyitva tart majd. A kezdők és a gyakorlásra vágyók szombatonként oktatásokon is fejleszhetik magukat, emellett korcsolyakölcsönzésre is lesz lehetőség.

 • Nyitás: november 30.
 • Ár: ingyenes

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Müpa

5/6

1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Több Infó

2019-ben is visszatér a Müpa téli rendezvénysorozata, a Kultúr Kültér, amely a koncertek és újcirkuszi előadások mellett december elejétől egy közel 350 négyzetméteres jégpályával is várja a közönséget. Az épület látványos fényfestésével a háttérben igazán hangulatos itt gyakorolni jégtáncugrásokat, két mutatvány közt pedig fűtött büfénél lehet majd melegedni.

 • Nyitás: december 1.
 • Ár: ingyenes

Fotó: Bálna Budapest

Bálna Budapest

6/6

1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Több Infó

Címkék

A Bálnához idén a Mikulás hozza a jégpályát, hiszen itt december 6-tól várják a korcsolyázókat a szabadtéri jégfelületre, mely a tervek szerint egészen február végéig használható lesz. A Duna és a Gellért-hegy panorámája itt is különösen izgalmassá teszi a csúszkálást, plusz Budapest legnagyobb ingyenes szabadtéri pályájáról van szó.

 • Nyitás: december 6.
 • Ár: ingyenes

Hasonló tartalmak

Admin mode