szabadidő

szerkesztés

Itt a féléves bakancslista! – 56 kihagyhatatlan program 2018 első felére

Szerzők

 • Kollár Bálint

2018. 01. 05. 16:58

A 2018-as esztendő első felének budapesti programkínálatát végignézve úgy tűnik, ez az év is ígéretes lesz: a megszokott fesztiválokon kívül a külföldi sztárzenekarok koncertje és a különböző expók számítanak húzóeseménynek. Válogattunk a fontosabb programok közül.

Fotó: Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Január

1/6

Címkék

 XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál / január 8 - 14., Fővárosi Nagycirkusz


Idén tizenkettedszerre rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált, amely egybeesik majd az európai cirkuszművészet negyedévezredes ünnepével, a modern kori cirkusz megszületésének 250. jubileumi évfordulójával. Így a nyitóünnepségre itt Budapesten, a Fővárosi Nagycirkuszban kerül majd sor január 9-én, miközben 8. és 14. között a legjobb, legsikeresebb cirkuszi produkciók lesznek láthatóak a világ minden tájáról.
További információ.

A tea napja / január 14., Akvárium Klub


Január 14-én Magyarországon első alkalommal tartják meg A tea napját az Akvárium Klubban. Az esemény célja, hogy bemutassa a teázás kultúráját, történetét, a különböző teafajtákat, illetve azok származási helyét és feldolgozását. Az előadások mellett természetesen meg is kóstolhatunk majd számos különlegességet. Ha pedig az újonnan megszerzett tudást és/vagy szenvedélyt szeretnéd egy autentikus teázóban "kamatoztatni", a tavalyi - témába vágó - összeállításunk neked íródott.
További információk.

 • A reptér esti fényei / január 18., Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A Barangoló Baráti Körnek köszönhetően január harmadik csütörtökjén eljuthatsz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér azon részeire is, ahova mezei halandó egyébként nem igazán teheti be a lábát. A háromórás buszos kirándulás során megtekintheted a műszaki előtereket, a kifutópályákat, a radarokat és az egyéb navigációs berendezéseket.
További információk.

 • II. Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámor / január 19 - 21., XI. kerület, Kőrösy József utca


A tavalyi debütálást követően idén is megrendezik a Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámort, ahol ismét a legkülönfélébb téli italokkal melegíthetjük át magunkat. A forralt borok és sörök mellett kóstolhatunk kávékat, forró csokikat (mi már összegyűjtöttük a mi kedvenceinket), kakaókat, teákat, puncsokat, pálinkákat és megannyi más finomságot a hozzájuk illő ételek kíséretében.
További információ.

 • Téli Etyeki Piknik / január 20., Etyek, Újhegyi utca

Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor! Avagy nem telhet el tél a jól ismert Etyeki Piknik nélkül, ahol tüzes és gőzölgő italokkal, toros ételekkel és igazi mulatsággal búcsúztathatjuk az év eleji melankóliát.
További információ.

 • Batushka, Schammasch, Trepanenringsritualen / január 22., A38 Hajó


Az utóbbi évek legizgalmasabb európai black metál zenekara, a szeánszszerű koncertjeiről híres Batushka visszatér Budapestre, ráadásul az Inquisition előtt a Barba Negrában már bizonyító svájci Schammascht, valamint a svéd Trepanenringsritualent hozzák majd magukkal. További információ.

 • Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál / január 23 - 28., Cinema City Aréna


A világ közel harminc országából ötven különleges, fesztiváldíjas, Magyarországon először vetített alkotást mutatnak be a valódi történetek, a dokumentumfilmek, a filmek és filmfesztiválok kedvelőinek, és az emberi sorsok, problémák és a társadalmi kérdések iránt nyitott nézőknek.
További információ.

 • Rod Stewart / január 29., Papp László Budapest Sport Aréna

Nyolc év után újra Budapesten koncertezik Rod Stewart, akinek többek között olyan slágereket köszönhetünk, mint a Sailing, Baby Jane, Maggie May, Da Ya Think I’m Sexy? vagy a Rhythm Of My Heart.
További információ.

Fotó: Finnish Film Days

Február

2/6

Címkék

DEX - Dalszerző Expo 2018 / február 1., Budapest Music Center


Külföldi zeneipari szakemberekkel és ismert magyar dalszerzőkkel jön Magyarország első, kifejezetten a dalszerzésről szóló expója, a DEX! Kapcsolatépítés külföldi és hazai szerzőkkel, szakmai fejlődés – ezekre is lesz lehetőség az eseményen. De lesznek persze koncertek is.
További információ.

0. UbikEklektik / február 2 - 4., Epreskert, Magyar Képzőművészeti Egyetem


A Magyar Képzőművészeti Egyetem terepén egy különböző közösségek felé nyitott összművészeti fesztivált hoznak létre februárban az UbikEklektik szervezői. Ígéretük szerint egymással kapcsolódik majd össze a színház a műhelymunkákkal, az installáció a koncertekkel és a szokatlan performansz a kísérletező kiállítással.
További információ.

Depeche Mode / február 2., Papp László Budapest Sport Aréna


A telt házas, tavaly májusi koncert után a Depeche Mode visszatér Budapestre! A Spirit című albumukra épülő Global Spirit turné februárban éri el újra a fővárost és az új dalok mellett biztosak lehetünk benne, hogy az olyan slágerek is felcsendülnek majd, mint az Enjoy The Silence vagy az In Your Room.
További információ.

Maraton 2018 - Bernstein és az amerikai zene / február 4., MüPa - Művészetek Palotája


Tizenegyedik közös zenei maratonját szervezi meg a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa február 4-én. A nap főhőse ezúttal az amerikai álom klasszikusa Leonard Bernstein, aki rendkívül sokoldalú volt. Zeneszerző, karmester, népnevelő, humanista, igazi mély gondolkodó. Éppen 2018-ban lenne 100 éves, kora ikonikus hangjává vált, eklektikus kompozícióiban keveredik a jazz, a zsidó dallamok és a színházi zene, de bármit is írt, elsődleges célja a kommunikáció volt. Mellette a 20. századi amerikai zene legnagyobbjainak művei szólalnak meg.
További információ.

Finn Filmnapok / február 7 - 11., Toldi Mozi


A Finnagora szervezésében ismét megtekinthetők lesznek Budapesten az utóbbi évek legizgalmasabb finn filmjei, de lesznek kapcsolódó beszélgetések, workshopok és természetesen koncertek is.
További információk.

II. Farsangi Fánkfesztivál / február 9 - 11., XI. kerület, Kőrösy József utca


Édesszájúak, figyelem! Idén ismét lesz Farsangi Fánkfesztivál, ahol több mint nyolcvanféle hagyományos és újvonalas fánk, street food, farsangi étek és megannyi finomság kerül terítékre. A finom ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és szezonális koktélok fűszerezik majd.
További információ.

 • Fonográf / február 16., Papp László Budapest Sport Aréna

Tizennégy év szünet után egyetlen este erejéig újra összeáll az Illés, valamint a Tolcsvayék és a Trió tagjaiból alakult Fonográf. Szörényi Levente és Bródy János zenekarának szinte minden száma slágernek számít, így garantáltan emlékezetes estének nézhetünk elébe.
További információ.

 • Borjour Magnum / február 17., Millenáris 

Az év legnagyobb beltéri borkóstolóján kétszáz magyar borászat közel ezer kóstolható borát lehet majd élvezni és persze megvásárolni.
További információk.

 • Emeli Sandé / február 18., Papp László Budapest Sport Aréna


A kiváló hangú, brit soul és R'n'B énekesnő először érkezik hazánkba, hogy elvarázsolja a budapesti közönséget is.
További információ.

 • Kraftwerk - 3D Concert / február 21., Papp László Budapest Sport Aréna


Az elektronikus zene úttörő formációja, a Kraftwerk ismét Budapestre érkezik – de ezúttal a világszerte óriási sikerekkel bemutatott 3D-s koncertprogramjukkal! Ha kíváncsi vagy a formációra, amely meghatározta a digitális 21. század hangzásvilágát, ráadásul egy olyan fellépésen, ahogy még sosem lehetett látni őket, ne hagyd ki!
További információ.

 • Caro Emerald / február 26., Papp László Budapest Sport Aréna

Három hazai fesztivál fellépése után Caro Emerald végre önálló koncertet ad a Papp Lászlóban Budapest Sport Arénában! A füstös ritmusok, fülbemászó dalok, valamint a ballroom jazz, a tangó és a groovin' jazz egyedi keverékének úrnője biztosan mindenki fejét elcsavarja majd, aki nem marad otthon február 26-én.
További információ.

 • Nile, Terrorizer, Exarsis / február 28., Dürer Kert

Nem mindennapi esemény, hogy a grindcore-színtér két alapzenekara ugyanazon az estén lépjen fel, a műfaj rajongóinak érdemes tehát megbecsülnie. Főleg hogy mindkettő megbízhatóan erős koncertbanda is, így a csalódás esélye minimális.
További információ.

Fotó: Futó Expo

Március

3/6

Címkék

Napalm Death / március 1., Dürer Kert


Az extrém zenei színtér (azon belül is a grindcore) egyik legendája, a Napalm Death nem először ejti útba Magyarországot – de mivel minden eddigi fellépésük elsöprő erejű volt, így a mostanit is remegve várjuk.
További információ.

Utazásexpo 2018 / március 1 - 4., Hungexpo


Magyarország legnagyobb turisztikai kiállítása tavasszal is több száz kiállítóval várja a nagyközönséget és a szakmabelieket. A kiállítók mellett előadásokkal, tanácsokkal, hasznos tippekkel is készülnek a szervezők, legyünk akár a hátizsákos, akár a luxusutazások hívei. Az idei egyik fő téma a digitális turizmus lesz, melynek köszönhetően számos magyar start up is bemutatkozik majd, illetve szó lesz a turizmusban lévő munkaerő helyzettel is.
További információ.

Son Lux - Brighter Wounds lemezbemutató / március 2., Dürer Kert


A posztrocktól az elektronikus popig terjedő, bekategorizálhatatlanságában is fülbemászó Son Lux minden száma olyan, mint egy álomszerű film aláfestő zenéje. A trió márciusban legújabb, negyedik lemezét mutatja majd be a Dürer Kertben.
További információ.

Futó Expo 2018 / március 2 - 4., Hungexpo


2018 egyik szezonnyitó futós eseménye újdonságokkal, beszámolókkal, előadásokkal, workshopokkal igyekszik ráhangolni téged az előtted álló kilométerekre. A kiállításon beszerezheted legújabb felszerelésedet is, melyet előtte a beltéri tesztpályán ki is próbálhatsz.
További információ.

 • Bringaexpo 2017 / március 2 - 4., Hungexpo

Látványos trial show-val, BMX bemutatóval, bringafocival és tartalmas színpadi programokkal, kerékpáros klubok, versenycsapatok bemutatkozójával és remek hangulattal várnak mindenkit, akinek nincs ki mind a két kereke. De lesz még veterán bringakiállítás, futóverseny és jótékonysági bringa-, valamint triatlonverseny is.
További információ.

 • DOOL, Harakiri For The Sky / március 12., A38 Hajó

Először Magyarországon a holland dark rock supergroup, akik az év elején megjelent debütalbumukkal megkapták az Év bemutatkozása címet a Metal Hammer Awardson: március 12-én az A38 Hajó színpadán a DOOL! Előttük az osztrák postrockban és black metalban utazó Harakiri for the sky, akik már többször bizonyítottak a budapesti közönségnek, ezúttal pedig legújabb lemezük anyagával érkeznek.
További információ.

 • Apey & The Pea, Stubborn, The Southern Oracle, Satelles / március 17., Barba Negra Music Club


A nagy sikerű, közös Rats Tour lezárásaként az Apey & the Pea, a Stubborn, a The Southern Oracle és a Satelles legénysége utoljára összeáll egy nagyszabású estére a Barba Negra Music Clubban, hogy egymás után szántsák fel a színpadot és méltóképpen temessék a turnét.
További információ.

 • Nordic Metal Night / március 20., Dürer Kert


A Nordic Metal Night néven futó program egy kéteseményes estét takar, ahol a Satyricon a klub nagytermében, az Insomnium és a Tribulation pedig a klub kistermében adnak majd igazi északi metal bulit. A koncertekre külön-külön is kapható belépő, de érdemes a bérletet megvenni, hogy semmiről ne maradjatok le.
További információ.

 • Richard Dawson, Mike Cooper / március 24., Trafó

Két kiemelkedő brit énekes-gitárost hallhatunk egy estén Richard Dawson és Mike Cooper személyében. Mindkettejükre erősen hatott saját hazájuk folkzenéje, mégis meglehetősen különböző utakon járnak: “poszt-minden” kontra kortárs pásztorzene.
További információ.

 • Trivium, Power Trip, Venom Prison / március 29., Akvárium Klub

2018 tavaszán a Trivium visszatér Európába. A floridai metál banda nyolcadik, The Sin and The Sentence című lemezével és a Metal Hammer prezentálásában tér vissza az öreg kontintensre és ad koncertet március 29-én az Akvárium Klubban is. A zenekar új albuma októberben jelent meg és a 2015-ös Silence In The Snow folytatása, immáron új dobosukkal, Alex Benttel. A The Sin and The Sentence visszatért a zúzós, extrémebb irányhoz, sikoltozó énekkel, míg témáját tekintve a modern élet, a social média, valamint a mesterséges intelligencia inspirálta, de szóba kerül a háború, a történelem és a vallás is.
További információ.

 • 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál / március 30 - április 22., Budapest-szerte

Március harmincadikától április huszonkettedikéig közel negyven helyszínen, több mint százötven program várja az érdeklődőket a fővárosban. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek majd fel, illetve a fesztiválon számos bemutató, valamint társintézményekkel szoros együttműködésben megvalósuló program is lesz.
További információ.

Fotó: Friss Hús Budapest

Április

4/6

Címkék

Friss Hús Budapest 2018 / április 3 - 8., Toldi mozi


A Friss Hús elsődleges célja a legújabb rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum építése, ahol a visszajelzést kereső alkotók közönség előtt mutathatják meg alkotásaikat. A fesztivál programja azonban az elmúlt években bővült például szakmai programokkal, pitchfórummal és egy nemzetközi válogatással is, így itt tényleg mindenki találhat kedvére való elfoglaltságot.
További információ.

Metallica / április 5., Papp László Budapest Sport Aréna


2010 óta nem járt nálunk James Hetfieldék legendás thrasher alakulata, így ideje volt már a visszatérésnek. A Big Four lemezbemutatójára már minden jegy elfogyott, de a Tickethingnél még talán szerencsével járhatsz.
További információ.

Halott Pénz / április 6., Papp László Budapest Sport Aréna


Marsalkó Dávidék számára nem csak azért lesz más az idei év, mert sokkal kevesebb fellépésük lesz, hanem azért is, mert egy teljesen új szintre emelik a koncertélményt. Ennek lesz az egyik fő állomása a tavaszi nagykoncert, ami egyben az eddigi tizennégy éves fennállásuk megünneplése is.
További információ.

Kensington / április 8., Barba Negra Music Club


Hollandia jelenleg legnépszerűbb zenekara, a lendületes-együtténekelhető indie rock himnuszairól ismert Kensington 2018-ban sem feledkezik el egyik leglojálisabb rajongótáboráról.
További információ.

Banff Hegyifilm Fesztivál / április 11 - 13., Corvin Mozi


Áprilisban ismét megnézhetjük Budapesten is az elmúlt év legkiválóbb hegyifilmjeit, legyen szó expedíciós, sport vagy éppen kutatási témájú alkotásokról, a Banff Hegyifilm Fesztiválon minden aspektusát megtapasztalhatjuk a Föld legmagasabban fekvő helyeinek.
További információ.

 • 37. Táncháztalálkozó / április 13 - 15., Papp László Budapest Sport Aréna

Ismét jelentkezik a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei és a moldvai magyarság, a világban bárhol máshol élő magyar közösségek, valamint a hazai nemzetiségek képviseletében.
További információ.

 • Editors / április 16., Akvárium Klub

Tom Smith együttese ezúttal az Akvárium Klub nagyhalljában vezeti majd elő sajátosan sötét diszkóját, melyben ott kavarognak a gitárorientált rockzenés hatások, az újhullámos hangzás és a fülbemászó riffek is.
További információ.

 • HYPERSPACE 2018 / április 21., Hungexpo

Idén sem marad el Magyarország legendás technófesztiválja, ahol megint a leghitelesebb és legnépszerűbb technóelőadók pörgetnek majd, az elmúlt években már megszokott csúcskategóriás fény- és hangtechnikával karöltve.
További információ.

 • Angerfist / április 28., Akvárium Klub


A Masters Of Hardcore egyik legfontosabb előadója, a nu style gabber/hardcore színtér megkerülhetetlen neve, Angerfist először Magyarországon! Ha várható atomcsapás erejű DJ-szett idén, akkor ez lesz az!
További információ.

Fotó: Budapest100

Május

5/6

Címkék

Rag'n'Bone Man / május 4., Papp László Budapest Sport Aréna


Rory Graham, avagy Rag’n’Bone Man, a Human című sláger tehetséges előadója 2018-ban elindul Grande Reserve nevű, Európát átszelő turnéjára - amely szerencsére a magyar fővárost is érinti.
További információ.

Budapest100 - Nyissunk a térre! / május 5 - 6., Budapeszt-szerte


A rakpartokat követően idén a terek kapják majd a főszerepet a Budapest100 programjában. A Kortárs Építészeti Központ kezdeményezésére évről-évre megvalósuló rendezvény ezúttal is igyekszik majd a város azon részeit közelebb hozni hozzánk, melyekre év közben kevesebb figyelem irányul, vagy túl természetesnek vesszük őket. A Budapest100 hétvégéjén számos olyan városi kalandban lehet majd részünk, melyekre egyébként nem lenne lehetőségünk – ezúttal a terekkel a középpontban.
További információ.

James Blunt / május 8., Papp László Budapest Sport Aréna


Korunk egyik legvisszafogottabb és legkedvesebb sztárja, aki a You're Beautiful óta is slágert slágerre halmoz, májusban az Arénában élőben is eljátssza azokat.
További információ.

WWE Live / május 14., Papp László Budapest Sport Aréna


Jó hír a pankráció hazai rajongóinak, hogy idén újra részesei lehetnek a WWE-élménynek és láthatják az összes kedvencüket, például AJ Stylest, Charlotte Flairt, Kevin Owenst vagy The New Day-t.
További információ.

Budapest Beer Week / május 20 - 27., Budapest-szerte


Egy hét, ami csak a kézműves sörökről szól, csapfoglalásokkal, sörkóstolásokkal, koncertekkel és még sok más programmal. Ráadásul lehetőség nyílik majd találkozni a hazai és nemzetközi sörfőzés legfontosabb alakjaival, szóval érdemes lesz a korsó fenekére nézni.
További információ.

 • Bonobo / május 23., Budapest Park


A két Grammy-jelölést is bezsebelő, Migration című legfrissebb albumával ismét Budapestre látogat a downtempo egyik legnagyobb alakja, a brit Bonobo, aki hozza magával a Budapest Parkba teljes zenekarát is.
További információ.

 • Little BIG / május 26., Akvárium Klub

Kelet-Európa legsúlyosabb rave formájciója, a Little BIG őszi telt házas düreres bulijuk után visszatér Budapestre – ezúttal az Akvárium Klubba, hogy májusban ismét fenékbe billentsenek bennünket egy nagy adag Oroszországgal.
További információ.

Fotó: Budapest Park

Június

6/6

Címkék

Brain Bar 2018 / június 1 - 2., Corvinus Egyetem


Európa legnagyobb jövőfesztiválja idén sem várja meg, mit hoz a jövő, hanem elébe megy: a tudomány, a technológia, az üzleti, kulturális és politikai szféra elismert szereplői a Corvinus Egyetem campusán gyülekeznek majd, hogy a legkülönfélébb témákban tartsanak előadást.
További információ.

Lenny Kravitz / június 3., Papp László Budapest Sport Aréna


A soulos-funkos slágereiről ismert gitárvirtuóz tavaszra ígért legújabb stúdióalbumának dalaival érkezik majd újra Budapestre.
További információ.

Wellhello / június 8., Budapest Park


A Wellhello Budapest Parkos koncertjei mindig ott vannak az év legnagyobb szabású show-jai közt és nincs okunk azt feltételezni, hogy idén másképp lesz. A tűzijáték és a hasonló látványelemek alapvetőek, akárcsak a jól ismert slágerek – kíváncsian várjuk, hogy fognak erre 2018-ban ráemelni!
További információ.

100% Scooter - 25 Years Wild & Wicked Tour / június 9., Budapest Park


A Scooter nevéhez számos kitörölhetetlen sláger fűződik, melyekre újra hatalmasat bulizhatsz a fővárosban. Főleg mert a fennállásuk huszonötödik évfordulóját ünneplik idén, szóval tényleg csúcsra járatott hangulat várható.
További információ.

Margó Irodalmi Fesztivál / június 6 - 10., Petőfi Irodalmi Múzeum


Júniusban újra Margó Irodalmi Fesztivál a Petőfi Irodalmi Múzeumban! A szervezők ezúttal is színes programkínálattal készülnek, ami azt jelenti, hogy a színháztól a dedikálásokon át a koncertekig találhatunk majd magunknak elfoglaltságot, természetesen a kortárs irodalom legjava mellett.
További információk.

 • The Offspring, Anti-Flag, Run Over Dogs / június 12., Tüskecsarnok

Legutóbbi, Sziget Fesztiválos fellépése után közel tíz évvel visszatér Budapestre a kaliforniai punk rock egyik úttörő zenekara, a The Offspring. Ez alkalommal nem fesztiválos környezetben, hanem önálló koncerten láthatjuk majd a több mint harminc éve létező bandát, akik vélhetően a legnagyobb slágereik mellett már a készülő új lemez dalaiból is eljátszanak majd néhányat a Tüskecsarnokban.
További információ.

 • 3. Kolorádó Fesztivál / június 13 - 16., Nagykovácsi

Harmadik etapjára készülve, már bőven stabil nyári szereplőként köszönthetjük majd újra a Kolorádó Fesztivált, mindössze félórányira a belváros forgatagától. Az első két szezonban tapasztalt gyermekbetegségeken túllépve, ezúttal már egy jóval érettebb fesztiválra számíthatunk Nagykovácsiban, válogatott hazai és nemzetközi fellépőkkel.
További információ.

 • Arcade Fire / június 17., Papp László Budapest Sport Aréna

Első alkalommal lép fel idehaza az indie és az art rock egyik legnépszerűbb és kritikailag is legelismertebb zenekara, a kanadai Arcade Fire, akik az idén megjelent, Everything Now című lemezük turnéjával jutnak el végre Budapestre június 17-én.
További információ.

 • Body Count featuring Ice-T / június 17., Budapest Park

Közel negyedévszázad után ismét Budapesten lép fel Ice-T legendás rap-metál zenekara, a Body Count! A durva, utcai hibrid stílusáról ismert banda valószínűleg az év egyik legzúzósabb koncertét adja majd, így lehet készíteni a gunfingereket!
További információ.

 • Queens Of The Stone Age / június 21., Budapest Park

Napjaink egyik legelismertebb rockzenekara, az egykori Kyuss-tag Josh Homme vezette Queens Of The Stone Age a fesztiválok után végre önálló koncertet ad itthon.
További információ.

 • Stone Sour / június 25., Barba Negra Track

Első hazai fellépésére készül a főként a Slipknot énekeseként ismert Corey Taylor és másik zenekara, a Stone Sour. Az amerikai banda a Barba Negra Track szezonjának egyik húzóneve lesz június 25-én, az idén megjelent, Hydrograd című lemezük turnéjának kapcsán jutnak el először Budapestre.
További információk.

Hasonló tartalmak

Admin mode