gasztró

szerkesztés

Innen rendelj karácsonyi fogásokat, ha inkább pihennél az ünnepek alatt

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2017. 12. 18. 16:40

Egyáltalán nem eretnekség, ha az év végi őrületben úgy döntünk, hogy a profikra bízzuk a karácsonyi menüt, vagy legalább egy részét. Már az is segítség, ha a hagyományos, kihagyhatatlan dolgokat kell csak elkészítenünk és minden más külső segítséggel történik. Összeszedtünk pár helyet, ahonnan még a hajrában rendelhetünk ünnepi ételekből.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Halkakas halbisztró

1/5

1053 Budapest, Veres Pálné utca 33.

Több Infó

Címkék

A Halkakas elköltözvén az V. kerületből, immár a VII.-ben várja a hazai halak rajongóit. A költözés sem szegte kedvüket, és továbbra is mesterfokon készítik a halas ünnepi ételeket. Halászlé harcsafilével ( 1850 forint), harcsapaprikás túrós csuszával (2150 forint), hallal töltött káposzta (1950 forint) is elérhető. Lévai Zsuzsiék jóvoltából biztosan ellenőrzött és magas minőségű halhúshoz jutunk.

Rendelés leadása: december 20-ig

Fotó: Rosenstein

Rosenstein Vendéglő

2/5

1087 Budapest, Mosonyi utca 3.

Több Infó

Címkék

Rosenstein Tiboréknál nagy hagyomány a karácsonyi menü elkészítése, és sok család már csak az ő főztjükkel tudja elképzelni az ünnepi vacsorákat, ebédeket. Idén is rendelhetünk kocsonyát (libából, sertésből és halból is), halászlevet, töltött káposztát (sertésből és libából), ünnepi sülteket, mint például a gesztenyés/aszalt szilvás vagy libamájas pulykarolád. Rendhagyó módon az újévre sem kell Rosensteinék nélkül maradni, korhely levessel, malacsülttel és lencsefőzelékkel is készülnek.

Rendelés leadása: december 20-ig, az ételek átvétele december 23-24-én

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Eldorádó

3/5

1084 Budapest, Rákóczi tér 7.

Több Infó

Címkék

A Rákóczi téri vásárcsarnok Eldorádója hamar kedvenc lett azok körében, akik szeretik a házias ízeket. Ők is meghúzzák a az ünnep előtti időszakot, és a tradicionális mellett kicsit modernebb ételeket is készítenek. Úgy, mint például a gyömbéres-fahéjas édesburgonyaleves (1190 forint), aszalt szilvás vörösborleves (1390 forint), de nagyapó halászlevét is megrendelhetjük, melyhez pontyfilét (1890 forint) adnak. Caponata (szicíliai padlizsánsaláta) 1690 forintért, szabolcsi töltött káposzta, Eldorádó bucival (1990 forint), ágyas pulykasült lila- és sárga édesburgonyával, szilvachutneyval (2190 forint), füstölt pisztráng grillezett zöldségekkel, gyömbéres Mornay-mártással (2990 forint) szintén az ünnepi étlapján szerepel.

Rendelés leadása: december 18., éjfélig, átvétel december 22-én és 23-án

Fotó: Larus Étterem

Larus Étterem

4/5

1124 Budapest, Csörsz utca 18/B

Több Infó

Címkék

Várvizi Péter is nívós karácsonyi menüt állított össze azoknak, akik inkább a karácsonyfa díszítésével és a családi filmmaratonnal foglalkoznának a konyhai sürgölődés helyett. Praktikus módon a honlapjukon rendelhetjük meg, hogy miből mennyit szeretnénk. Kocsonya paprikaszórással, citrommal (1950 forint), almával töltött kacsamáj terrine, narancsos meggyel, fűszeres házi kaláccsal (2950 forint), bajai halászlé gyufatésztával (2250 forint), hosszan sült, fűszeres mézzel kenegetett mangalicalapocka, pirított hagymás törtburgonyával és sült almával (3100 forint), sőt sóskaramell tortaszelet, fekete piskótával és ropogós csokoládé gyöngyökkel (1300 forint) is elérhető náluk.

Rendelés leadása: december 21., 15:00 óráig, átvétel december 24., 9:00 és 14:00 óra között.

Fotó: Budai Gesztenyés Nagyvendéglő

Budai Gesztenyés Nagyvendéglő

5/5

2092 Budakeszi, Szanatórium utca 2.

Több Infó

Címkék

A Budai Gesztenyés Nagyvendéglő rendhagyó módon konyhakész állapotra készíti az ételeinket, hogy azt otthon, a konyhában fejezzük be, megadva az illúzióját annak, hogy kicsit mi is odatettük magunkat. A honlapon beágyazott videókat is találunk az elkészítésről, így semmit sem bíznak a véletlenre, nagyon igényes menüt tehetünk a család elé. Olyan fogások közül választhatunk, mint például a libarilette vaníliás céklachutneyval (1400 forint), halászlé pontyból, tésztabatyuval (1200 forint), a kacsamáj terrine portói borban érlelt fügével (1800 forint), lazac sáfrányos mandarinnal (3000 forint), vagy éppen a rozé kacsamell konyakos gesztenyével (2700 forint).

Rendelés leadása: weben keresztül

Hasonló tartalmak

Admin mode