szabadidő

szerkesztés

Budapest pénztárcakímélően – Ingyenes programokat ajánlunk januárra

Szerzők

 • Urbán Cintia

2023. 01. 10. 14:16

Nem feltétlen szükséges kitömött pénztárca ahhoz, hogy jó programokon vegyünk részt Budapesten. Csak tudni kell, hol keressük őket. Most belevetettük magunkat a januári felhozatalba, és összegyűjtöttünk nektek 13 ingyenes programot.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Petőfi szabadnap

1/13

1053 Budapest, Károlyi utca 16.

Címkék

Január 14-én Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából új állandó kiállítással köszönti névadóját a Petőfi Irodalmi Múzeum. A kiállítással együtt a felújított közönségforgalmi terek és a Károlyi-kerttel egybenyitott múzeum udvara is megnyílik a látogatók előtt, valamint egész napos programsorozatba kapcsolódhatunk be. Gyerekeknek szóló Petőfi-portyázások indulnak a palota körül, levetítik az 1973-ban készült János vitéz magyar animációs filmet, részt vehetünk pop-up tárlatvezetéseken, de meghallgathatjuk Petőfi leghíresebb forradalmi költeményeit is a Színház és Filmművészeti Egyetem II. éves zenés osztály hallgatóinak előadásában.

További részletek: itt.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Szent László téri korcsolyapálya

2/13

1105 Budapest, Szent László tér

Címkék

Január 29-ig ingyen korizhatunk a kőbányai Szent László téren, a jégpálya ráadásul idén jóval nagyobb területű, és speciális jégfolyosó is tartozik hozzá. 
 

 • Jégpályaméret: 650 m²
 • Típus: fedetlen
 • Belépés: ingyenes
 • Korcsolyakölcsönzés: van

 
 
További részletek: itt.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Egy bor, egy novella

3/13

1054 Budapest, Zoltán utca 10.

Címkék

A Scruton közösségi terében minden hónapban egy színművész egy hozzá közel álló novellából olvas fel, majd a résztvevőkkel beszélget róla egy pohár bor mellett. Január 24-én Nemes Nagy Ágnes születésnapjának évfordulója alkalmából Vecsei H. Miklós színészművész lesz a vendég előadó, akivel a szervezők a költőnő Istenről című művéről beszélgetnek majd.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni pedig itt tudsz.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Folk keddek a Pótkulcsban

4/13

1067 Budapest, Csengery utca 65/B

Címkék

A Csengery utcai Pótkulcs a város egyik rejtett gyöngyszeme. A tény pedig, hogy rusztikus belső terében keddenként élő népzene hangzik fel, csak tovább fokozza a megnyugvó érzést, hogy mi tudunk a létezéséről. Január 10-én a Kétpeti érkezik hozzájuk, vonós népzenével, főként tánczenékkel, a jelenlévők kívánságaihoz igazodva. Táncolni ér.

A Kétpeti tagjai:

 • Hajas Péter hegedű
 • Terenyei Péter brácsák
 • Zsikai László nagybőgőTovábbi részletek: itt.

Fotó: Az Esemény Facebook-oldala

Renyagyár kiállítás a Kisüzemben

5/13

1077 Budapest, Kis Diófa utca 2.

Címkék

Babona ide vagy oda, péntek 13-án nyílik és február közepéig biztosan tart a Renyagyár polgárpukkasztó képeiből készült kiállítás a Kisüzemben. 20 órától Kőszegi Mari színművésznő nyitja meg a kiállítást, és György Zoltán Dávid színművész is közreműködik majd.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Szimpla bolha

6/13

Szimpla Kert

Több Infó

Címkék

Kirakodóvásár, kutúrzsibi, használtcikkpiac... – hívhatjuk bárhogyan, a lényeg, hogy minden hónap negyedik szombatján, így január 28-án is piacozhatunk a Szimpla Kertben. Érdemes felkutatni a padlást, elhozni mindazt, ami nekünk már fölösleges, de annak sincs akadálya, ha csak nézelődni szeretnénk, vagy a bolhapiacok hangulatára vágyunk.

További részletek: itt

A kép csak illusztráció

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Épületbejárás az egykori Áldásy-palotában

7/13

1013 Budapest, Krisztina körút 57.

Címkék

Január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából vezetett épületbejáráson nézhetjük meg az Országos Színháztörténeti Intézetet, azaz az egykori Áldásy-palotát. A séta során az épület történetével, a könyvtárral és az itt található gyűjteményekkel ismerkedhetünk meg. A 90 perces program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött (e-mail: v.kovacs.annamaria@oszmi.hu).

További részletek: itt.

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Kultúraválasztó – a magyar kultúra napja alkalmából

8/13

1013 Budapest, Döbrentei utca 9.

Címkék

És rögtön egy ráadásprogram a magyar kultúra napja alkalmából: a budai Virág Benedek Ház több művészeti ágba is bepillantást enged. Kipróbálhatjuk a festészetet, vagy táncolhatunk közösen saját testünk ritmusára Grecsó Zoltánnal, improvizálva kipróbálhatjuk a színházat Tárnoki Márk vezetésével, Kis Kata Linda segítségével egy napra fotóművésszé válhatunk, trükköket, tippeket kaphatunk a fényképkészítésről, vagy éppen a másik oldalról nézve modellt is állhatunk a fotósnak korabeli ruhákban. Ezenkívül többféle hangszer is kipróbálható lesz a nap folyamán.

További részletek: itt.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Jam session estek

9/13

A Budapest Jazz Club rendszeresen ingyenes jam sessionökkel várja azokat, akik szeretnék megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. Már nemcsak a hét elején és végén, hanem a közepén is lehet csatlakozni a késő esti jammelés zenekaraihoz.
 

A januári program: 

 • 2023. 01. 11.: Rieger Attila Trio
 • 2023. 01. 18.: Szalay Gábor Trio
 • 2023. 01. 25.: Oláh Dezső Trió További részletek: itt

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Kínai újévi vásár

10/13

1107 Budapest, Jegenye utca 26–32.

Címkék

Január 22-én éjszaka egy jeles eseményhez érünk: a kínai hagyományok szerint átlépünk a nyúl évébe. A holdújév vagy tavaszünnep az ázsiai kultúrák kiemelkedő ünnepe, melyről a közösségek a világ minden pontján megemlékeznek. Nem lesz ez másként Budapesten sem: január 2829-én újévi vásárba (ezzel együtt pedig kulturális programokba) kapcsolódhatunk be a budapesti kínai negyedben, a Monori Centerben. Oroszlán- és sárkánytáncot, valamint kínai népviseletes felvonulást láthatunk, kínai hangszeres és táncos fellépéseket követhetünk végig, de megnézhetjük a híres szecsuáni (maszkváltós) operát is, és kínai töltött batyut is készíthetünk.

További részletek: itt

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

MAD GAME NIGHT – társasest

11/13

1061 Budapest, Anker köz 1–3.

Címkék

Az Anker közi MADHOUSE-ban nemcsak a csapolt Mad Scientist és a helyenként sörös, helyenként ázsiai ihletésű sörkorcsolyák jók, hanem az is, hogy rendszeresen tartanak társasjátékesteket. Ilyenkor csak annyi a dolgunk, hogy a pultból kikérjük a szimpatikus társast, és kezdődhet is a verseny. A kölcsönönzés ingyenes, asztalt foglalni viszont erősen ajánlott (amit itt tehettek meg).

További részletek: itt.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Kvízest

12/13

Összeülni a barátokkal, közösen gondolkodni, izgulni és mellette csak úgy mellesleg legurítani pár korsó sört vagy fröccsöt, mindig jó ötlet. Budapesten ezt a forgatókönyvet egész sok helyen követhetjük, például a KEG-ben, ahol egy-egy Quiz@ esten a legkülönfélébb témakörökből merítenek. A Blaha Lujza téri Habakukban a tematikus kvízest jellemző, ebben a hónapban például a Marvel, a Star Wars, a Vissza a jövőbe és a Disney kerül terítékre. A Rootsban pedig A Gyűrűk Ura-tudásunkat tehetjük próbára.

Fotó: Unplash.com

Gardrób Közösségi Vásár

13/13

1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A

Címkék

Január utolsó szombatján (január 28.) az ELTE Gömb Aulában bocsáthatjuk áruba a gardrób mélyére száműzött ruháinkat vagy az általunk készített termékeket. Ha csak nézelődni mennénk, azt is megtehetjük, könnyen lehet, hogy ami másnak megunt, sosem használt ruha, az nekünk az egyik kedvencünk lesz.

További részletek: itt

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode