gasztró

szerkesztés

Indiai ízek olcsón és gyorsan a fővárosban

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2016. 08. 25. 18:51

Számos nyugat-európai nagyvárosban az egyik legolcsóbb gyorsétel az indiai. Budapesten másképp alakul, hiszen a körút török kínálata és az elszórt piros kirakatos kínaiak viszik a prímet mind mennyiségben, mind árversenyben. Akik a döner és az ötízű helyett mégis inkább a samosák, paneer-ok és dal-ok ízvilágát részesítik előnyben, van néhány költségkímélő, mégis autentikus tippünk. Furcsa módon az Akácfa utca és környéke igazi indiai büfézóna, de a Kodály köröndnél is sütnek naan kenyereket. Válogatásunkban a legjobb ár/érték arányú étkezdék kaptak helyet.

Fotó: We Love Budapest

Bollywood Vegi Bár

1/2

1072 Budapest, Akácfa utca 50.

Több infó

Címkék

A Fogasházzal szemben lévő kirakatból titokzatos indiai hölgy delejez, s első ránézésre hiába tűnik hajszalonnak, bizony a környék egyetlen vegetáriánus indiai étkezdéje található itt. Az enteriőr szürreálisan elbűvölő, míg várjuk az ételt, van mit felmérni a színes indiai popsztár plakátoktól a karácsonyi díszgömbökig. A bulinegyed kellős közepén szerencsére egészen későig nyitva tartanak, ha rákívánnánk egy kis indiaira. 600 forintot fizetünk 6 darab ropogós pakoráért, a főételek, melyek rizzsel és salátával érkeznek, 990-1490 forintig bezárólag kaphatóak.

Árak: 600-1500 forintig
WLB tipp: samosa és paneer kadahi

Fotó: Haveli

Shalimar Indiai Étterem

2/2

1072 Budapest, Dob utca 53.

Több infó

Címkék

Ugyan nem büfék, de mégis szerepet kap válogatásunkban a Kodály köröndön található még egészen fiatal Haveli és az immár 20 éve működő Shalimar is. Az apropó nem más, mint az elérhető áron kínált, autentikus ebédmenü. Mindkét étteremben ebédelhetünk az à la carte ajánlaton kívül. A Haveli menüje hétről hétre változik és levest, valamint főételt tartalmaz naan kenyérrel és rizzsel. A vega verzió 1290 forint, míg a húsos 1490 forintért kapható. Emberes adagok és emlékezetes ízek kerülnek a tányérra.

A Shalimarban úgynevezett thali formátumban érkezik a déli menü. Ez egy nagy tálcát jelent, amin kisebb porciókban találunk rizst, többféle curryt , joghurtos salátát és desszertet is, továbbá jár még mellé friss vajas naan is. Nagyétkűeknek is jó adag, a sok keveredő íz miatt hamar telít. A vega 1450, a húsos 1490 forintba kerül és délután 16:00-ig rendelhetjük a thalit.

Hasonló tartalmak

Admin mode