szabadidő

szerkesztés

Íme Budapest szerintünk 9 legközhelyesebb találkozóhelye

Szerzők

  • We Love Budapest

2016. 08. 23. 17:35

"Rendben, találkozzunk egészkor a…" És itt mindenki tetszés szerint befejezheti a mondatot kedvenc budapesti találkozóhelyével, ahová egyezteti a találkáját, legyen az randi, összefutás, csomagátadás vagy elveszett és megtalált napszemüveg visszajuttatása. Összeszedtünk azokat a fővárosi gócpontokat, ahol biztosan nem egymagad álldogálsz a másikra várva.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Nyugati pályaudvar

1/9

1062 Budapest, Teréz körút 55.

Több Infó

Címkék

Ugyan a listánk nem sorrend, de ha az lenne, valószínűleg az első helyen tanyázna a pályaudvarral szembeni Nyugati téri óra, ahová a hetvenes évek óta szervezik talijukat a budapestiek. A több átalakuláson és felújításon átesett teret legutóbb 2015-ben húzták újra például szökőkúttal, utcabútorokkal és persze a LED-falas forgóórával, melyen a pontos idő mellett a hőmérsékletet és az aktuális névnapot is olvashatod, hogy ha olyan személlyel találkozol, aki aznap ünnepel, még az utolsó pillanatban meglephesd valamivel.

Ferenciek tere

2/9

1054 Budapest, Ferenciek tere

Több Infó

Címkék

Mely előtt Dórácska áll talpig feketében, fagylalttal kezében. A Republic A madárjós vakáción című dalából nem tudtuk meg, mire vár ilyen nagy hidegben. Biztos a barátjára vagy a barátnőjére a Ferenciek terén, ahol a 7-es busz megáll, de már nem az ikonikus Jégbüfé előtt. Szinte napra pontosan tavaly ilyenkor zárt be 63 évnyi szolgálat után, aztán nem sokkal később a Petőfi Sándor utcában újranyitott, úgyhogy Dórácska várhat tovább. Vagy nézheti az embereket, ahogy ott mindenki szokta.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Oktogon

3/9

1061 Budapest, Oktogon

Több Infó

Címkék

Valamiért a gyorséttermek elé szervezett találkozók népszerűnek számítanak. Biztos azért, mert azokat senki sem téveszti el. A közelmúltban megújult, Oktogonon található Burger elé rendre odagyűlnek az emberek, hogy innen induljanak tovább a körúti villamossal vagy a közeli bulinegyed felé. Télen, a hidegben, amikor késik a partner, sokan bemenekülnek egy forró kávéra vagy csak ingyen wifire melegedésre.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Deák Ferenc tér

4/9

1052 Budapest, Deák Ferenc tér

Több Infó

Címkék

A képzeletbeli második helyezett a nap minden időszakában zsúfolt, nagyrészt a lépcső környékén várakozók miatt. Talán itt lehet a legkevésbé unatkozni, annyi minden történik. Zenészek, performanszok, mutatványosok és fura szerzetek gyűjtőhelye ez, ahol óránként a templom órája is dallamokat csilingel. Ha épp semmilyen műsor nincs, magunkat szórakoztatva jobbra és balra forgatjuk fejünket, hogy vajon melyik metróból mászik elő, akire várunk.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Móricz Zsigmond körtér

5/9

1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér

Több Infó

Címkék

Valószínűleg holtversenyben áll a Móriczon a két legkedveltebb találkahely, a végre renovált Gomba és a sárga m betűs gyorsétterem, ahol Kenderesi Tamás kedvenc sajtburesze kapható. Az építkezések miatt zaklatott kicsit a környék, úgyhogy mostanában mintha kevesebben állnának a „Meki” előtt, ahonnan bármelyik BKV-járatot könnyedén meg lehet figyelni és elkapni.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Kálvin tér

6/9

1091 Budapest, Kálvin tér

Több Infó

Címkék

Félhomályban, sötétben, szerelemtől vagy alkoholtól bódult állapotban sem téveszthető el a tér legnagyobb épülete. Nagyszerű kiindulópont a Ráday utca felé, ahol tucatnyi helyre lehet beülni, vagy szintén nem utolsó választás az ugyancsak közel lévő Mikszáth tér kuckós helyeinek valamelyike. Ha esetleg kifogyott a készpénzkészlet, automata van bőven itt.

Astoria Burger

7/9

A szomszédban vagyunk, megint egy gyorsétteremnél. Szemben a szállóban lépett félre a miniszter, szóval rossz ómen ide szervezni a titkos légyottot. Inkább a fiatalabbak jönnek itt össze, hiszen az ELTE-BTK-sok körében (is) népszerű Könyvtár Klub alig néhány méterre található tőle.

Fotó: Krisztián Bódis

Blaha Lujza tér

8/9

1085 Budapest, Blaha Lujza tér

Több Infó

Címkék

A finoman fogalmazva is megosztó Blaha Lujza tér nem tartozik a legkedvencebb és legbiztonságosabb találkozóhelyek közé, főleg éjszaka vagy hajnalban. Épp ezért inkább a metrólejáró elé szokták megbeszélni a helyet, ha mindenképp itt kell találkozni meccsre (volt Puskás Stadion), koncertre (Sportaréna) vagy moziba, vásárolni (pláza) menet.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Széll Kálmán téri óra

9/9

Még egy óra, mely még a nyugatiénál is legendásabb,

gondoljunk csak a filmre. Bulicímeket már nem várunk, mint Rojálék, jobb esetben érettségi tételeket sem hamisítunk, de ha Budán indulunk neki az éjszakának, hol máshol is találkozunk, mint a „Moszkván”.

Hasonló tartalmak

Admin mode