shopping

Így tedd zöldebbé a háztartásod! – 8 hazai dizájnertermék, amivel jobban óvod a Földet

Szerzők

  • Rothman Gabriella

2019. 03. 08. 12:40

Ha szeretnél valamit tenni a bolygónk megóvásáért, ha te is szívesen használnál az egyszer használatos és eldobható háztartási eszközök helyett környezettudatos alternatívákat, most olyan hazai dizájnertermékeket mutatunk, amelyekkel mindezt könnyedén megteheted.

A felelős gondolkodás szép lassan alapjaiban változtatja meg vásárlási szokásainkat. A téma természetesen a hazai tervezőket is foglalkoztatja, és szerencsére egyre több olyan márkával találkozunk, amely kiemelt figyelmet fordít az alapanyagokra, átgondoltan választ kivitelezési metódust, ügyel a csomagolásra, egyszóval mindent megtesz, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon a termékeivel. Ezeknek a holmiknak a használatával nem csupán kevesebb szemetet termelünk, de egy újfajta gondolkodást is a mindennapjaink részévé teszünk, arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobb természetes anyagú és tartós dolgokkal körülvenni magunkat, pláne, ha még jól is néznek ki!

Fotó: Bublab

Mosható papírzsák – Bublab

1/8

Címkék

Bubla Ági régi vágya vált valóra az új ­– alacsony hőfokon akár mosógépben is – mosható papírzsákok piacra dobásával. A farostokat természetes növényi gyantával keverik össze, ettől lesz a vízzel szemben ellenállóbb és benedvesítve egészen formázható, bőrhatású a papírcsoda. A zsákocskák új típusú kaspózsákként is használhatók, de jól jönnek a konyhában, gyerekszobában és a fürdőszobában is. Jelenleg fekete, fehér, szürke, olívazöld, bordó, bronz-arany és rozé-arany változatban kaphatók.

  • Facebook
  • Instagram
  • Kapható: közvetlenül a tervezőtől, BuborékStilshop
  • Árak: Tervezői árak, a boltokban eltérőek lehetnek, kicsi: 2.300 Ft, nagyobb 2.800 Ft

Fotó: BlessYou

Textilzsebkendők –  BlessYou

2/8

Címkék

A környezettudatosság mellett egy kis nosztalgiát is csempészhetsz a hétköznapokba ezekkel a textilzsepikkel, ugyanakkor olyan sokféle minta közül választhatsz, hogy a stílusodat is könnyedén megmutathatod velük! Használatuk pénztárcakímélő és praktikus is, hiszen nem lyukadnak ki, sőt, az sem baj, ha véletlenül a zsebedben marad mosáskor. Anyaguk puha pamut, így az orrodat sem dörzsölik ki annyira, mint papírtársaik, és nincs olyan megtömött mosógép, amibe ne férne bele még néhány zsebkendő.

Fotó: Fabatka

Vágódeszka – Fabatka

3/8

Címkék

Egy szép vágódeszka, amit egyébként 20-30 évig is használhaszt, nem csupán hasznos, de sokat hozzáadhat a megterített asztal képéhez, sőt remek dekorációs elem is lehet. A Fabatka minőségi fából készülő, gyönyörű motívumokkal díszített vágó- és tálalódeszkáin ráadásul védett, vagy kihalófélben lévő fajok: teknősök, bálnák, cápák, hazai szürkemarhák, szarvasbogarak, vagy éppen a tiszai vizák szerepelnek.

Fotó: Tutyi

Pamut arctisztitó korong – Tutyi

4/8

Címkék

A kézzel horgolt, mosható arctisztító korongok az eldobható vattapamacsok remek alternatíváját jelentik, sőt még az arctisztítás is egészen más élmény velük. A helyes, olykor virágokra emlékeztető holmik 100% GOTS minősítéssel ellátott organikus pamutból készülnek, ami garantálja, hogy a pamutot, amelyből a fonal készül, a környezeti előírásoknak megfelelően termesztik, majd dolgozzák fel etikus körülmények és bérek mellett. Választhatsz sima fehér vagy finom pasztelles árnyalatok közül.

  • Facebook
  • Instagram
  • Kapható: MONO art & designPrezent Budapest, WAMP design vásár március 10.
  • Árak: CLASSIC (5 db klasszikus köralakú korong): 3.000 Ft, MIX (3 db köralakú, 1 db virágalakú és 1 db pufi korong): 3.200 Ft, FLORAL (5 db virágalakú korong) 3.400 Ft, PUFFY (5 db "pufi" korong egy kis extra masszírozásért): 3.400 Ft

Fotó: Shamo Bags

Vászonzsákok – Shamo bags

5/8

Címkék

A különféle méretű nyomott mintás zsákokkal könnyedén kiválthatod a nejlonzacsikat. Jó szolgálatot tesznek zöldség, gyümölcs, gabonák, tészták, magvak, sőt péksütemény vásárlásakor, és bevethetők tárolásra, ajándékcsomagolásra, otthoni rendszerezéshez vagy éppen egy utazás során táskarendezőnek! A Shamo termékek mind fenntartható, etikus módon készülnek Magyarországon, törekedve arra, hogy a gyártás során a lehető legkevesebb kár érje a környezetünket.

Fotó: Coconutoil Cosmetics

Bambusz fogkefe és tartó – Coconutoil Cosmetics

6/8

Címkék

A bambusz fogkefe nem csupán finoman simul a kezedbe, de a nyele 100%-ban lebomlik, komposztálás előtt a sörtéket persze ki kell húzni. Mivel a bambusz az egyik leggyorsabban megújuló nyersanyag, ezért sem termesztése, sem pedig a belőle előállított termékek nem terhelik a környezetünket. Az alapanyag kizárólag olyan erdőgazdaságból származik, ahol a kitermelés és az újratelepítés során figyelembe veszik az ökológiai egyensúly fenntartását.

Fotó: Error N’ More

Ivócsésze – Error N’ More

7/8

Címkék

A márkanév mögött Szabó Ádám Csaba keramikusművész áll, akit az épített környezet és a benne megjelenő kerámiatárgyak kapcsolata foglalkoztat. A magas hőfokon, fatűzben égetett szépséges mázazott kőedények és porceláncsészék a legszebb kézműves hagyományokat követik, s nemcsak a konyhában mutatnak jól, de a kedvenc darabodat bárhová magaddal viheted, és egy kávézóban a táskádból előhúzva is simán kérhetsz bele egy ristrettót.

Fotó: Nandi

Vászonszatyor – nandi

8/8

Címkék

Egy kedves és fiatal brand, amely egyedi kézzel festett és digitálisan nyomott ruhákat és divatkiegészítőket készít. Az ékszerkollekciót már korábban bemutattuk, most a saját grafikákkal – vicces portrékkal, absztrakt mintákkal vagy más rajzokkal – készülő vászontáskákra hívjuk fel a figyelmet. Mindegyikük saját gyártású, erős, 100 % pamutvászonból készül, s amellett, hogy tényleg vagányak, két egyforma sincs belőlük. Szuperjó velük piacra járni, edzésre sietni vagy csak úgy a városban császkálni.

Hasonló tartalmak