gasztró

Így csináld végig a Száraz Novembert – 10 hely, ahol izgalmas italokat kóstolhatsz a teától az alkoholmentes koktélig

Szerzők

  • Nemes Nóra

2019. 11. 05. 14:20

Idén negyedik alkalommal hirdette meg a Kék Pont Alapítvány a Száraz Novembert. Aki nem először vág bele, az tudja, hogy – jobb esetben – a legnagyobb kihívást az unalmas üdítők és fantáziátlan alkoholmentes italok jelentik. Ugyanakkor ez a hónap remek alkalom arra, hogy alternatívát keressünk a megszokott kocsmázás helyett, így aztán hoztunk 10 helyet, ahová bátran beülhetsz a barátaiddal egy teára, forró csokira vagy alkoholmentes koktélra.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Rengeteg RomKafé

1/10

1094 Budapest, Tűzoltó utca 22.

Több infó

Címkék

Az Élesztő aljában lévő Rengeteg Romkafé még nyáron is bekuckózós, hát még novemberben. A medvemenhelyként is funkcionáló Rengetegben olyan a forró csoki, hogy a kanál is megáll benne, ráadásul nem ragadnak le az alapkombinációknál, olyan extrákat is kóstolhatunk, mint a currys-hagymachipses forró csoki. Ha társasággal érkezünk, és nem mindenki állt bele a Száraz Novemberbe, akkor Élesztőben vagy a szintén a házban lévő VinoPianóban mindenki megtalálja a számításait.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar

2/10

1056 Budapest, Veres Pálné utca 7.

Több infó

Címkék

A GoodSpirit gyönyörű enteriőrje, elegáns hangulata akkor is megadja a koktélozás l élményét, ha éppen nem iszunk alhoholos italokat. Bár a hely nemcsak a koktéljairól híres, hanem arról is, hogy, hogy itt van az országban a legnagyobb whiskey-választék, a mentes italokat is szívesen elkészítik nekünk. #Be Brave nevű mocktailjuk például darjeeling teából, körtepüréből, uborkaléből és Top Up Imperial Yuzu Tonicból áll össze, míg a Juice Bomber almalé, ananászlé, céklalé, passion fruit, cukorszirup kvintettje már majdnem olyan, mint egy szuperegészséges juice.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Levél Teaház

3/10

1055 Budapest, Bihari János utca 17.

Több infó

Címkék

Ha nemcsak olyan helyet keresünk, ahol alkohol nélkül cseveghetünk vagy randizhatunk, hanem tanulnánk is valamit, akkor a Dohány utcai Levél Teaház a tökéletes választás. A hagyományos kínai teakultúrát bemutató teaszalonban részt vehetünk egy teaszertartáson, és meg is vásárolhatjuk a kínai teákat.

Fotó: Kálló Péter - We Love Budapest

ZHAO ZHOU

4/10

1013 Budapest, Lánchíd utca 5.

Több infó

Címkék

A Zhao Zhou teabolt és teaműhely 2015 májusa óta várja azokat a teaimádókat, akik nemcsak inni, de tanulni is szeretnének a teáról. Az újhullámos teaházban nyoma sincs az ezredforduló környéki sötét, babzsákos, füstölős hangulatnak, a letisztult belső sokkal inkább egy modern keleti teaházra emlékeztet minket. A kedvenc teáinkat természetesen haza is vihetjük, helyben pedig finom sütiket is kérhetünk a teánk mellé. Beszélgetéshez, randizáshoz kiváló helyszín – nem csak novemberben!

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Hotsy Totsy Budapest

5/10

1074 Budapest, Síp utca 24.

Több infó

Címkék

A szesztilalom idején élt New Yorkban egy híres sztriptíztáncosnő, Totsy, aki jó viszonyt ápolt a leghírhedtebb maffiózókkal is. Jack "Legs" Diamond nevezte az attraktív hölgyet ezen a néven - ebbe az időbe repít vissza minket az elegáns, de nem feszengős és az enteriőrhöz képest meglepően visszafogott árakon operáló bár. A Hotsy Totsy szerint az alkoholtilalom időszaka a 20-as, 30-as években bőségesen elég volt az emberiségnek örökre. Speakeasy koktélbár lévén mindig az alkohollal képzelik el magukat, a felelős alkoholfogyasztást viszont fontosnak tartják, ezért támogatnak mindenkit, aki éppen a viszonyát rendezi az alkohollal ebbben a hónapban vagy csak pihentetni szeretné a máját. Szívesen készítk el a kedvenc koktélját akárkinek alkoholmentes változatban vagy készítenek egy újat, friss gyümölcslevekből és pürékből. Garantáltan észre se fogjuk venni a különbséget, maximum a második után tűnik majd fel, hogy még mindig józanok vagyunk.

Fotó: Forgács Zsuzsanna - We Love Budapest

TukTuk Bar

6/10

1061 Budapest, Paulay Ede utca 31.

Több infó

Címkék

Ha az előbb New York, akkor most Sanghai! A Paulay Ede utca (egyébként Casati Hotelhez tartozó) TukTuk Bar-ja az 1920-as évekbeli Shanghai ópiumfüstös, metropolisszá válásában felgyorsult és kacér világából inspirálódott. Mint a legtöbb igényes koktélbárban, itt is jó eséllyel kapunk egészen különleges mentes italokat, mocktailokat – a társaság többi tagja pedig nyugodtan maradhat a klasszikus, alkoholos változatoknál. Külön piros pont járt azért, hogy ide kutyával is érkezhetünk!

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Ahoy!

7/10

1053 Budapest, Papnövelde utca 3.

Több infó

Címkék

Nyáron óriási limonádéikkal és jeges italaikkal, télen a forró csokikkal csábítanak minket – ráadásul elég bő a választék, ha megszalad a fantáziánk, egészen extra kombiációkat is összerakhatunk. Ha a november továbbra is vénasszonyok nyarát játsszik, akkor érdemes megkóstolni a különböző milk shake-jeiket is. A gofriválasztékuk szintén sokszínű, és szinte az összes termékükből kérhető mentes verzió. Egy délután alatt így is egészen komoly kalóriapluszt lehet itt felhalmozni, de hát a Száraz November az alkohol- és nem a cukormentes életről szól, nem igaz?

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Flying Bird Tea House

8/10

1075 Budapest, Kazinczy utca 52.

Több infó

Címkék

A Flying Bird teaházban garantáltan egyedi élményben lesz részünk. Az aromatizált, fantázianévvel ellátott teák helyett itt a legmagasabb minőségű kínai és taiwani teafüvekből készült italokat kóstolhatjuk meg. A boltba belépve mintha egy múlt századi patikába tévednénk, a hosszú polcokon különböző teák és teakészítő eszközök sorakoznak, a galérián pedig egy autentikus berendezett kínai teaszalont találhatunk. Mindegy, hogy egy fárasztó nap után érkezünk, vagy a szabadságunk alatt esünk be, biztosan megtaláljuk azt a teát, ami legjobban passzol a hangulatunkhoz.

Fotó: Benkő-Molnár Fanni

Black Swan

9/10

1072 Budapest, Klauzál utca 32.

Több infó

Címkék

Történelemmel vegyített gasztronómiai értékkel bíró bárkultúra. A Black Swan elegánsan vegyíti a modern technológiákat a speakeasykből megismert kicsit titkos, bennfentes hangulattal. A kiemelkedő italok mellett kiváló barfoodot is szervíroznak, ám mégis elsősorban a koktélok miatt érdemes meglátogatni a Klauzál utcai Black Swant. Akárcsak a többi speakeasy-t és koktélbárt, főleg azoknak ajánljuk, akik nagyobb társasággal mennének italozni, nem akarnak leragadni az unalmas üdítőknél, de ahol nem mindenki vesz részt a Száraz Novemberen. A Black Swanban is kérhetünk mentes italokat, biztosan meglepnek minket valami izgalmas, mentes változattal. Nem mellesleg ide akkor is érdemes jönni, ha izgalmas fogásokra várunk az italunk mellé – legyen szó alkoholos vagy mentes verzióról.

Fotó: Noir Chocobar

Noir Chocobar

10/10

1061 Budapest, Hegedű utca 6.

Címkék

A VI. kerületi csokibarlang nemcsak Száraz November idején jó ötlet – bekuckózós, paravánokkal elválasztott boxai az év minden napján alkalmasak egy meghitt beszélgetésre. A boltban különleges csokikat is beszerezhetünk, de legnagyobb kedvencünk mégiscsak a forrócsoki-kínálat. A rendszer úgy működik, mint egy taqueriában: választunk egy alap csokoládét – akár mentes változatban is –, amit aztán 30 különböző ízesítéssel dobhatunk fel az alap sós-karamellástól a málnás-pillecukroson át egészen az extém vodkás mangósig.

Hasonló tartalmak