Szerzők

2011. 02. 14. 10:38

Alapból nem tartják őket túl sokra, mivel ezek a helyek gyakran csak unalmas, túlárazott pénzmosodák, ugyanakkor néhány szállodában – szerencsére – a hotelbár fogalmát teljesen újraértelmezték. Ezekből a kiváló helyekből mutatunk most egy válogatást, ahová bizalommal betérhetünk egy gyors üzleti megbeszélésre, vagy egy fáradt nap utáni koktélozgatásra.

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Gresham Bar

1/2

Jelenleg a város legelegánsabb szállodája, a Four Seasons földszinti átriumában kap helyet a Gresham Kávéház. A szecesszió egyik legkiemelkedőbb budapesti alkotása, a Gresham palota minden részletében visszaadja a korszak grandiózus eleganciáját és azt a kávéházi érzést, ami a századfordulós Budapestet Közép-Európa szellemi központjává tette. A nagyvonalú teremben kiváló mediterrán és magyar fogások várnak, a tágas átrium arabos hangulattal játszadozó üvegtetője alatt pedig egy kellemes piano bárban pihenhetünk. Az ablakokból a fás-füves Roosevelt térben gyönyörködhetünk, a lombok közül pedig itt-ott előbújik a Lánchíd és a Budai Vár, ami tökéletes hátteret ad egy ötcsillagos kávéházi élménynek.

Gresham Bar (bezárt)
Cím: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 5-6.

Fotó: Paris Budapest Restaurant

Paris Budapest Bar

2/2

Pár lépésre a Gresham-től található a város első Duna-parti luxusszállodája, a Sofitel. Az egyszerű külső nagyvonalú belsőt rejt, és a város egyik legszebb panorámáját. A szálloda kilenc emelete, illetve magas, modern aulája már önmagában lenyűgöző látványt nyújt. Innen nyílik a Lánchídra és a várra néző Paris Budapest Bar, ami időtálló, nemzetközi stílusban lett megkomponálva. Főleg a francia, de -a szállóvendégekre gondolva- a magyar gasztronómia gerincét képező fogásokat is kóstolhatunk. A bár fehér-narancs bőrszékeiben hajnal 3-ig italozhatunk, miközben kellemes, nem túl harsány zene szól a háttérben. Kiváló szállodabár, megér egy próbát!

Hasonló tartalmak

Admin mode