szabadidő

Helyek, ahová minden gyereknek el kell látogatni

Szerzők

  • Dezse Balázs

2015. 01. 21. 1:00

Miközben a pesti bulinegyedben már rég kialakult a felnőttek játszótere, a város nem feledkezik el a kisebbekről sem, és rengeteg olyan helyszín jelent meg, amely a gyerekek fejlődésére, kíváncsiságára, kreativitására és mozgásigényére fókuszál. Összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahova szerintünk feltétlenül el kell látogatni a budapesti gyerekeknek.

Fotó: Ferenci Péter - We Love Budapest

Zoo Café

1/8

1056 Budapest, Fejér György utca 3.

Több infó

Címkék

A csak 5 perces sétára található, látványban és illatokban leginkább egy állatkertre hasonlító Zoo Caféban hüllők, szőrös négylábúak és röpködő papagájok között kávézhatunk, amíg a gyerekek boldogan kergetik a különböző élőlényeket. Ami nagyon szimpatikus itt, hogy nem féltik az állatokat, bárkit kézbe adnak egy kis egészséges simogatásra, ölelgetésre; és úgy láttuk, hogy a felnőttek is nagyon élvezik az állatok közelségét.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Cerka-firka mesejátszótér

2/8

1118 Gellérthegy, Búsuló Juhász (Citadella)

Több infó

Címkék

Április vége óta Cerka-firka néven várja a gyerekeket az egykori “kőcsikós” játszótér a Gellért hegyen. Egy csomó izgalmas dolog van itt: az egyik vár például úgy néz ki, mintha egy óvodás kiborította volna a színes ceruza-gyűjteményét, de van kötelező csúszda, és van egy kötelekből kialakított háló is, amely szinte minden második játszótéren felbukkan, viszont a zöld környezet és a zéró autózaj miatt itt kifejezetten jó a hangulata. A gumiból készült talajba beékelt minitrambulin kétségtelenül a legnagyobb sláger. Ez egy olyan hely, ahol végtelen számú lehetőség adódik a gyerekeknek.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Vuk mesejátszótér

3/8

1016 Budapest, Bérc utca 23.

Több infó

Címkék

A tematikus játszóterek egyik legnépszerűbb képviselője a Vuk játszótér, ahol a gyerekek nagy örömére különböző csövekben lehet mászkálni, de van mászókás csúszda, hinták, rugós motorok és homokozó. A játszótéren természetesen megtaláljuk a rajzfilm összes kedvelt figuráját: akad itt Vuk, Karak, Iny, Unka a béka, Szú a sün, Vahur és libák. Az egyik legjobb dolog itt kétségtelenül az óriási sakktábla, amelyhez nagy méretű fafigurák is vannak.

Fotó: Gipszkorszak

Gozsdu Udvar

4/8

1075 Budapest, Király utca 13.

Több infó

Címkék

Kreatív alkotótér a Gozsduban, ahonnan minden gyerek sikerélménnyel távozhat, hiszen magukat a gipszbábukat már előre elkészítették, s ezeket lehet saját ízlés szerint kifesteni. Különböző nehézségű és méretű figurákat lehet választani és a legtürelmesebb, legkedvesebb animátorok figyelik a játékos munkát.

További részletek itt.

Fotó: Mesemúzeum

Mesemúzeum

5/8

A Petőfi Irodalmi Múzeum gondozásában üzemel a Mesemúzeum, mely küldetésének tekinti, hogy már egészen kicsi korban (3-4 év) felkészüljenek a gyerekek az olvasás tanulására, az irodalom megismerésére, a beszéd-és szövegértésre. A kiállítások mellett drámapedagógiai és művészeti foglalkozásokat tartanak, sőt táborokat és családi hétvégéket is rendeznek. A Mesemúzeum látogatása olyan program lehet, ami igazi szellemi kikapcsolódást jelent, játék és mese közben.

További részletek itt.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Pom Pom mesejátszótér

6/8

1016 Budapest, Naphegy tér

Több infó

Címkék

A Naphegy téren található Pom Pom játszótér a Vuk játszótér testvére, ahol a rajzfilm szereplői elevenednek meg. A játékokon megjelenik például Gombóc Artúr, Festéktüsszentő Hapci Benő… a többiek nevére sajnos nem emlékszünk. De nem csak ennyiről szól, a kerítés tövében konkrét epizódok is megelevenednek, és rengeteg az elbújós játék is, szóval a szülőknek nem árt, ha nyitva tartják a szemüket.

Millenáris Park

7/8

1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.

Több infó

Címkék

A Millipop Mosolygyár a Millenáris park területén nyitotta meg kapuit. A több, mint 2000 négyzetméter alapterületű játéktéren van többek között az ország legnagyobb összefüggő mászókakomplexuma egy 7 méter magas csúszdával, trambulinokkal, spirál és kamikaze csúszdával, óriás labdatengerrel, illetve ballisztikus arénával. Ezen kívül van légvár, lasertag, Xbox és kosárlabdapálya is.

További részletek itt.

Fotó: Csodák Palotája

Csodák Palotája (Csopa)

8/8

1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Több infó

Csodák Palotája egy 1700 négyzetméteres különleges “játszóház”, ahol több mint 100 játék segítségével a gyerekek a fizika jelenségeivel ismerkedhetnek meg. Minden kiállított játékuk interaktív eszköz, amit kötelező jelleggel meg kell érinteni: vannak például tükrök és illúziók, hangok, anyagok és halmazállapotok, mechanika, fénytan, földönkívüli kalandok, illetve 4D-s vetítéssel. Itt érdemes legalább két- három órát eltölteni, ha ki akarunk próbálni mindent.

Hasonló tartalmak