gasztró

szerkesztés

Hat tökéletes szabadtéri helyszín borozáshoz

Szerzők

  • We Love Budapest

  • sponsored WLB

2015. 08. 11. 19:12

Ha nyár, akkor bor és/vagy fröccs. De miért kéne egy jó piknikhez a hegyekbe vagy a Balatonra mennünk, ha ezt megtehetjük a legváltozatosabb budapesti helyszíneken is? Fogtunk néhány üveg, a nyárhoz jól passzoló bort és kiültünk velük a város különböző pontjaira.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Duna-korzó

1/6

1051 Budapest, Belgrád rakpart

Több Infó

Csak tavaly nyár óta tudjuk, hogy a rakpart végtelen szerelmet bír még el, azt viszont generációk óta tudjuk, hogy kevés alkalmasabb hely van egy jó borozásra, mint a rakpart. Tudjuk, nem számít, sokszor volt már így... A laza hangulathoz pedig mi sem illik jobban, mint a Szent György-hegyi Gilvesy Pincészet Bohémja. A 2014-es cuvée olaszrizling, sauvignon blanc és szürkebarát házasításából született, a végeredmény pedig egy igazán könnyű, citrusos, nyári bor lett.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Margitsziget

2/6

1138 Budapest, Margitsziget

Több Infó

Címkék

Bringa, párnák, pokróc, némi rágcsálnivaló, egy üveg bor, poharak, jó társaság – na meg a sziget. Körülbelül ennyi kell a boldogsághoz. A bringaválasztásban nem tudunk segítséget nyújtani, a párnák terén sem túlzottan vagyunk képben, de Béla és Bandi 2014-es rozéja abszolút passzol a helyszínhez. Bele tudnánk magyarázni körülbelül ötféle gyümölcsöt és aromát, de ezt most hanyagoljuk. A lényeg, hogy egy nagyon szerethető, könnyű borról van szó, ami valószínűleg azoknak is tetszik majd, akik most kezdik az ismerkedést a minőségi borokkal.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Városliget

3/6

1146 Budapest, Városliget

Több Infó

Címkék

A történelmi környezethez és háttérhez egy nagy hagyománnyal rendelkező, népszerű szőlőfajtát választottunk. Légli Ottó egy nagyon kellemes, könnyen iható, kicsit földes, kicsit piros gyümölcsös pinot noirt készített, amit azok is szeretni fognak, akik eddig kételkedtek benne, hogy a nyárhoz egy vörös is passzolhat.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Egy dunai hajó fedélzete

4/6

Hosszan lehetne róla vitázni, hogy a hegyekből, a Bazilikából vagy a Dunáról nyílik-e a legszebb kilátás a városra, minden esetre tény, hogy pótolhatatlan egy hajó fedélzetéről élvezni az életet. Ha már hajó, mi a bérlettel is igénybe vehető BKV-s verziót választottuk, hogy a Lánchíd alatt átúszva koccintsunk Konyári János és Dani rozéjával. A merlot, kékfrankos és kétféle cabernet házasításából született bor tele van gyümölcsös aromákkal. Randihoz tökéletes.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Szabadság tér

5/6

1054 Budapest, Szabadság tér

Több Infó

Címkék

Ha nyár, akkor szabadság, ha pedig szabadság, akkor tér és bor – így egy ehhez illő helyszínt és italt választottunk. A két balatonszőlősi vagány, Béla és Bandi 2014-es sauvignon blanc-ja életszeretetet és szabadságérzetet sugallja, pont, amit a nyártól elvársz. A tartályos erjesztésnek köszönhetően élénk savak és frissesség jellemzi. Ha pedig elfogyott, beugorhatsz a közeli borboltba az utánpótlásért. Két üveg után garantáltan olyan lazán érezzük majd magunkat, mint Béla és Bandi a logójukban is megjelenő traktoron.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Lánchíd

6/6

Budapest, Lánchíd

Több Infó

Címkék

A közelmúltban felújított Lánchíd utca, melynek bemutatására egy hosszabb anyagot szenteltünk, szintén kiváló választás egy koccintásra. A park árnyas fái alá lehuppanva pont a Lánchídra nyílik kilátásunk, ahol a Káli Kövek palackjából húzzuk ki a dugót. A köveskáli pincészet Rezeda névre keresztelt olaszrizlingje finom hordós jegyeivel és kissé ásványos karakterével elsősorban a szofisztikáltabb fogyasztók értékelésére számíthat.

* A budapesti kerületek némelyikében megengedett a közterületi alkoholfogyasztás, míg más városrészekben nem. Kérünk, mielőtt kiülsz, tájékozódj erről!

Hasonló tartalmak

Admin mode