gasztró

Ha koccintanál a karantén végére, ezeken a teraszokon megteheted – akár már ma!

Szerzők

  • Nemes Nóra

2020. 05. 18. 15:28

Már napok óta várjuk, hogy végre Budapesten is legyen egy kis enyhítés – és végre eljött! Bár egyelőre csak az éttermek, kávézók, bisztrók és kocsmák teraszai nyitnak ki, ez is nagy öröm a sok hetes bezártság után. A legtöbben csak a hét második felében tudnak kinyitni, de ha koccintanánk egyet a régen látott barátokkal az újranyitásra, akkor ezeken a teraszokon már ma is szeretettel várnak minket!

Fotó: Kadarka Bárka - Facebook

Kadarka Bárka

1/14

1007 Budapest , a Margitszigeti Atlétikai Centrum mellett

Címkék

A margitszigeti Kadarka Bárka délután 3-tól fogadja azt, aki a szigeten szeretné elfogyasztani az első karanténon kívüli fröccsét vagy sörét. 

Fotó: Jedermann Café - Facebook

Jedermann Café

2/14

1092 Budapest, Ráday utca 58.

Több infó

A Jedermann kicsi, de annál hangulatosabb kertje ma reggel óta várja azt, aki egy pohár italra vagy némi jófajta jedermannos falatra vágyna. 

Fotó: Krisztián Bódis - We Love Budapest

Akvárium Klub

3/14

1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

Több infó

A város egyik legnagyobb nyári kiülős helye kétnapos nyitóbulit tervez, mai indulással. A Facebook-oldaluk szerint a felszolgálók a teraszon is maszkban várják a vendégeket, és több kézfertőtlenítőt is felszereltek a komplexumban. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Bereg Embassy Bar & Cafe

4/14

1015 Budapest, Batthyány utca 49./B

Több infó

Címkék

Sörrel, borral, hamburgerrel, a megszokott bereges klasszikusokkal és felújított kerttel várja a vendégeket a Hattyúház rejtett kis kertje. 

Fotó: Fióka

Fióka

5/14

1122 Budapest, Városmajor utca 75.

Címkék

A Facebook-oldalukon található bejegyzés szerint extra körültekintéssel várják az enni és inni vágyókat a Fióka kertjében mától. A felszolgálók természetesen maszkban várnak minket, a só- és borsszórók egyszer használatosak lesznek, az evőeszközöket külön csomagolják, az étlap pedig eldobható lesz még egy darabig. 

Fotó: Figaró Kert - Facebook

Figaró Kert

6/14

1137 Budapest, Katona József utca–Borbély utca sarok

Címkék

Lipócia kedvenc kerthelyisége is nyitva készen áll arra, hogy fogadja a vendégeket a tágas kerthelyiségben!

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Maros kertvendéglő

7/14

1121 Budapest, Maros u. 16

Címkék

A Városmajor békebeli fogásairól és kockás terítőiről ismert étterme mától újra nyitva – ha bablevesre, túrós csuszára vagy egy jó flekkenre vágyunk a sörünk mellé, akkor a Marosban tárt karokkal várnak miket. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Paletta Budapest

8/14

1094 Budapest, Tompa utca 28.

Több infó

Címkék

A Tompa utcai Paletta ma 3-ig már megnyitotta a terasztát, holnaptól pedig elindul az új nyitvatartásuk, ami szerint a hét első felében délelőtt, a hét második felében dél után élvezhetjük a Paletta előtti teraszon a hely remek ételeit és italait. A hétvégén tematikus teraszozások várhatók: szombaton aperitivo balatoni trattoria stílusban, vasárnap pedig brunch és klasszikus ebéd!

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Kuglóf Bisztró

9/14

1052 Budapest, Piarista köz 1.

Több infó

Címkék

A Március 15. téren lévő Kuglóf a szokásos mesés reggelikkel, jófajta borokkal és házias szendvicsekkel, levesekkel várja a vendégeket máról a Piarista köz boltívei alatt. 

Fotó: Forgács Zsuzsanna - We Love Budapest

Bestia

10/14

1051 Budapest, Szent István tér 9-11.

Több infó

Címkék

Most vagy soha – ha szeretnénk látni, hogy milyen a Bazilika előtt úgy koktélt szürcsölni, hogy nem takarják ki a szelfiző turisták a kupolát, akkor irány a Bestia! A mámorító húsok és a jeges koktélok mellett igazán stílusos feloldani a karantént. 

Fotó: Pasarét Bisztró - Facebook

Pasarét Bisztró

11/14

1026 Budapest, Pasaréti út 100.

Címkék

Pasarét első számú törzshelye a megszokott kiváló választékkal, fokozottan ügyelve az előírások betartására, újra várja a vendégeit a teraszon és a kertben. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

SzalonSpicc

12/14

1024 Budapest, Lövőház utca 17.

Több infó

Címkék

Ha a Lövőház utca környékén szeretnénk ünnepelni, akkor irány Buda első borbárja, ahol remek borokkal és isteni tapasokkal várják a karantén utáni első fecskéket. 

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Bartók - reggel.délben.este

13/14

1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

Több infó

Címkék

A kedvenc budai boulevard-unk is nyitogat lassan, az elsők között vár miket a Bartók reggel.délben.este csapata. A minőségi italokra, a válogatott tapasokra és a hangulatra biztos nem lesz panasz!

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Nemdebár

14/14

1125 Budapest, Széll Kálmán tér 5.

Címkék

Buda legeredetibb törzshelyén télen-nyáron kint van a nép, bent pedig mindig szól a zene. A benti buli még egy ideig várat magára, de a teraszon már ott a hamisítatlan Nemdebár-hangulat. 

Hasonló tartalmak