gasztró

szabadidő

szerkesztés

Kapd el a nyár utolsó sugarait egy ital mellett! – Helyek az utolsó meleg napokra

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2023. 09. 12. 15:59

Bár itt az ősz, még áll előttünk néhány éppen kellemes nyárias nap, amelyek végén akár munka után is jólesik beszívni egy kicsit a nap utolsó sugarait. Ehhez ajánlunk néhány kötetlen és kellemes helyet, vízparton, zöldben vagy a magasban.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Nap bácsi

1/10

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 9.

Több Infó

Címkék

Ha idén eddig kihagytuk a Római-part hangulatos helyeit, feltétlenül javítsuk a hibát az utolsó nyári délutánokon. Ehhez a szórakozáshoz itt találunk több helyet is. A mi tippünk erre az időszakra a Nap bácsi, ami kellemes, homokos partjával, egyszerű, finom ízeivel és családbarát hozzáállásával tökéletes összefoglalása annak, amit ebben a környékben szeretünk. 

További infók itt.

Fotó: Mad Scientist

TETØ by Mad Scientist

2/10

1062 Budapest, Váci út 1–3.

Címkék

Élvezzük az utolsó langyos nyári estéket a lábunk előtt heverő várost szemlélve a TETØ-n. A Mad Scientist sörfőzde legújabb állandó helyeMadhouse, a Mad Garden Buda és a Mad Kert után szerdától szombatig a Westend tetején vár a tőlük megszokott laza életérzéssel. 14 sörcsapból töltik meg a korsókat, olyan régi kedvencekkel, mint például a Liquid Cocaine dupla IPA vagy a Tokyo Lemonade juzus belga búzasör, de az újdonságoknak is jut hely, bőséges a gin- és a rumválaszték, de különleges borok közül is válogathatunk. Ha pedig megéhezünk, akkor a Baans Burger szaftos hamburgerei jelenthetnek megoldást. (x)

További infók itt

Fotó: Soós Bertalan

Este11

3/10

1113 Budapest, Villány út 14.

Több Infó

Címkék

A Feneketlen-tó az egyik legkedveltebb zöldpark, amit a körtér vagy a Bartók Béla út felől is egyszerűen megközelíthetünk. Többfajta sportolási lehetőséget is kínál a környéke, a parton pedig kacsákkal és teknősökkel is találkozhatunk. Az Este11 jó hely, ha egy könnyed, pihenéssel és lazulással teli napot fejeznénk be egy kis szórakozással, vagy munka után kapcsolódnánk be a hangulatba. Az italok mellett érdemes a grillételeket is kipróbálni. 

További infók itt

Fotó: Majomhoz - Buda Titkos Kertje

Majomhoz – Buda titkos kertje

4/10

1122 Budapest, Maros utca 56.

Több Infó

A Városmajor csendes, árnyékos részén találjuk ezt a szuper kis helyet, ahol a kutyaszépségversenytől a bringás piknikig sokféle fantáziadús programmal is várnak minket. A finom falatokról és a kellemes italokról többek között a Badhanna és a DiVino gondoskodnak, de a pizzákat is érdemes kipróbálni. A helyszín kicsit vadregényes és eldugott, így akkor is tökéletes, ha egy kis fesztiválhangulatra vágyunk, és akkor is, ha a természet közelségét keressük. 

További infók itt

Fotó: We Love Budapest

Kertem

5/10

1101 Budapest, Könyves Kálmán krt. 25.

Több Infó

Címkék

Az elmúlt tizen-egynéhány év óta a kutyás-mezítlábas lazulás csodás székhelye, csak néha más helyre költözik. Sajnos az utóbbi időben úgy évente, ám ez látszólag nem viselte meg különösebben a helyet. Idén pár sarokra a korábbi helyszíntől, a Törekvés Művelődési Központ mögötti placcon találkozhatunk velük, ahol most is a megszokott, jókora fröccsökkel, Balkán burgerekkel, színes izzókkal várnak bennünket. A nyárnak pedig akkor van vége, amikor ők mondják.

 További infók itt.

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Lupa Küllő

6/10

2011 Budakalász, Dévér utca 1.

Címkék

Ismét egy bringával is könnyen látogatható vízparti hely, ahol a természet közelében pihenhetünk, sportolhatunk. A Küllőt a Lupa-szigeti révnél találjuk, itt ring a kis hajó, ahol lepcsánka-(tócsni-)tálunk és egy finom, hideg szörp mellől csodálhatjuk a Duna lassú hömpölygését. 

További infók itt

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Digó – Városliget

7/10

1146 Budapest, Állatkerti körút 3.

Több Infó

Címkék

Idén júniusban a Városligetben nyitott új helyet a nápolyipizza-láz egyik elindítója, a Digó. Így ha a Ligetben, az Állatkert környékén járunk, és szeretnénk nem túl feszes környezetben élvezni a környék békebeli, nyugodt, mégis pezsgő hangulatát, akkor ajánljuk a Digó helyben sült roppanós pizzáit és focacciáit.

További infók itt

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

PONTOON

8/10

1051 Budapest, Vigadó 1/A, kikötő

Több Infó

A Lánchíd felújítása miatt tavaly költöztek, de idén is a híd déli oldalán várnak bennünket. Ha a nyaralások miatt kihagytuk ezt a helyet, itt az ideje, hogy valamelyik este ellátogassunk az egyik bulijukra, hiszen változatos zenei programokkal és finom falatokkal várnak bennünket. 

További infók itt

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Szitakötő

9/10

1138 Budapest, Népsziget út 727.

Több Infó

Címkék

A Népsziget a Kopaszi-gáthoz vagy a Római-parthoz képest a kevésbé ismert vízparti helyszínek közé tartozik, ami nem feltétlenül baj, hiszen így itt még egy kicsit nyugodtabb közegben pihenhetünk, szórakozhatunk. A parton egymást érik a jobbnál jobb helyek, amelyek közül az egyik legújabb a Szitakötő. A hatalmas teraszon vagy a víz melletti nyugágyakban Helló Röfi sertéses és a Nemo Fish & Chips halas finomságai vagy csodás pizzák mellett élvezhetjük az utolsó nyári napsugarakat. 

További infók itt.

Fotó: Halas Guszti / Facebook

Halas Guszti

10/10

1237 Budapest, Vízisport utca 34.

Több Infó

Címkék

Ha akad egy hosszú délutánunk, és egy kis bringázással búcsúznánk a nyártól, akkor érdemes a Ráckevei–Soroksári-Duna partján lecsorogni, ahol a Gubacsi hídtól nem messze találjuk a Halas Gusztit. A szépen kipofozott part az elmúlt években igazi bringásparadicsom lett, számtalan hellyel, ahol kipihenhetjük a tekerés fáradalmait. A Halas Guszti ezek közül az egyik kedvencünk, az árnyas, nagy kertben keszeg, hekk és harcsa, illetve a titkos favorit kolbászok csillapítják az éhségünket. 

További infók itt

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode