gasztró

szerkesztés

Remek budapesti éttermek hangulatos terasszal

Szerzők

  • Blazsovszky Péter

2022. 06. 16. 10:43

Dübörög a nyár, és ilyenkor jólesik az éttermek teraszain elfogyasztani ebédünket, vacsoránkat. Összegyűjtöttük nektek azokat a kedvenc helyeinket, ahova nemcsak a hangulatos terasz, hanem a nagyszerű konyha miatt is érdemes ellátogatnotok.

Szubjektív listánkat a saját kóstolási élményeink alapján állítottuk össze, lássuk hát a személyes kedvenceinket!

Fotó: Forgács Zsuzsi - We Love Budapest

UMO Garden

1/8

1011 Budapest, Ponty utca 2.

Címkék

Molnár Attila tulajdonos – a kolumbiai fejlesztő-kutató séf, José Guerrero közreműködésével – a főváros egyik legmenőbb és leghangulatosabb belső kertjében nyitotta meg hétvégén az UMO Gardent, ahol „füst a lelke mindennek”. Az egykori kapucinus kolostor belső kertjébe mi már a nyitás napján beleszerettünk, ahol a faszenes grillezés füstje betölti a teret, mi pedig erőtől és élettől duzzadó, izgalmas fogásokat kóstolhatunk, és a koktélok vagányságához sem férhet egy cseppnyi kétség sem. Hangulatos nyári estén érkezzetek, a cevichét és a paprikás csirkét pedig ki ne hagyjátok!

Fotó: Marischka - Facebook

Marischka

2/8

1012 Budapest, Attila út 99.

Címkék

Az ELMŰ egykori trafóháza csodás átalakuláson ment át a Vár tövében, aminek az Attila út forgalmának zajától védett terasza is a történelmi helyszíneink része. A konyhában Purger Attila konyhafőnök pont olyan vagány, fiatalos, magyar bisztrókonyhát visz, amiből szerintünk régóta hiány van. Egyszerű fogások közel sem túlgondolva, hanem remek alapanyagokból, tökéletesen elkészítve. A sokszor lenézett – és majdnem mindenhol máshol rágósan érkező – hagymás rostélyosért pedig már többször visszatértünk.

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Cortez

3/8

1082 Budapest, Corvin sétány 2/C

Címkék

Corvin Plaza mögötti sétány új építésű lakóházainak változatos, zsizsegő, mégis tiszta környezetében nyílt nemrég a tex-mex ihletettségű Cortez, amiben remekül ötvöződik a kötetlen lazaság és a lezser elegancia, így a koktélozó és a fajitast a saját tortillánkra magunknak összeállító, együtt kóstolgatós hangulatával kifejezetten széles rétegekhez szól. Szuper ételeivel, vagány dizájnjával, komoly rum-, tequila- és meczalsorával és a nyüzsgő Corvin sétányra nyíló teraszával üdítően remek hely a Cortez, ami szándékosan nem állítja magáról, hogy autentikus mexikói lenne.

Fotó: Balkányi László Photography

ARZ

4/8

1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 12–14.

Címkék

„Az élet akkor jó, ha megosztod másokkal!” A mezzék világa a sokszínűség és a változatosság mellett a közös étkezések intim, egyben felszabadító érzését kínálja már a Duna-korzón is: az InterContinental Szálloda földszintjén megnyitott a libanoni ARZ Lebanese Restaurant Budapest. A libanoni gasztronómia fő inspirációit hagyományosan a török és a francia konyha adja, mégsem fúzió az, amit itt találunk, inkább olyan, mintha egy bejrúti étterem klasszikus menüsorát kóstolnánk. Az ARZ a mezzék és a főételek mellett desszertekben is nagyon erős. A kínálat és a lokáció miatt az ARZ tökéletes randevúhelyszín is, ha egy romantikus Duna-parti séta után jó ízlésünkkel akarnánk elkápráztatni választottunkat. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Déryné

5/8

1013 Budapest, Krisztina tér 3.

Több Infó

Címkék

Déryné – melynek helyén egykor az Auguszt család fényűző cukrászdája működött – nagyon hosszú ideje a budai polgárok kedvelt törzshelye és viszonyítási pontja. Aki járt már itt, az pontosan tudja, hogy nem lehagyható egy ehhez hasonló toplistáról (sem). A Dérynében már jóval a kovászforradalom előtt is saját kenyeret sütöttek, és a brunchot is az elsők között hozták be a köztudatba, de emellett tartalmas reggelikkel és kiváló bisztrófogásokkal találkozhatunk, amiket a hozzájuk méltó, párizsi hangulatot idéző enteriőrben fogyaszthatunk el Krisztinaváros központjában.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Gerlóczy Kávéház

6/8

1052 Budapest, Gerlóczy utca 1.

Több Infó

Címkék

Budapest egyik legszuperebb, egykori bohémeket idéző kávéháza két év szünet után nyitott újra idén. A Gerlóczy séfje, a gyöngyösi BoriMamiból ismerős Nagy Attila egyszerű, letisztult, magyaros vonalat visz a konyhán, a hagyományos fogásokat egy-egy modern csavarral dobja föl. Nemcsak vacsorára vagy egy kiadós reggelire érdemes ellátogatni a Gerlóczyba, hanem egy finom vacsora után igénybe vehetjük akár a boutique hotel besorolású szálloda szolgáltatásait is, és két fárasztó munkanap között turistáskodhatunk egy kicsit a saját városunkban.

Fotó: Pasarét Bisztro / Facebook

Pasarét Bisztró

7/8

1026 Budapest, Pasaréti út 100.

Több Infó

Címkék

Restit talán még sosem szerettünk annyira, mint a közönségkedvenc Pasarét Bisztrót. Az 5-ös busz végállomásánál a hét minden napján reggeltől estig várják a vendégeket à la carte fogásaikkal, rendezvényeikkel, és bár bent ülve a hely kicsinek tűnik, a kerthelyiséggel együtt már komoly tömeget lehet leültetni, főleg nyári napokon. Az állandóságot Kincses Péter head chef képviseli, míg a progresszív vérfrissítés az egykor a Michelin-csillagos étterem, a Tanti konyháját vezető Heiszler Olivér nevéhez kötődik. Igényes konyha, igényes borok igényes környezetben.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Kazimír

8/8

1075 Budapest, Kazinczy utca 34.

Címkék

Nagyjából 10 éve nyitott meg a főváros egészen elképesztően multikulturális főutcájában, a Kazinczy utcában a Kazimír, ahol májusi tesztünk során a pacalpörkölt füstölt marhanyelvvel, házi savanyúval és pirított, velős szalvétagombóccal talán a legjobb volt, amit ebben a műfajban eddig kóstoltunk! Pintér Zoltán konyhafőnök irányításával nem az újragondolás, a szifonból kinyomott pörkölthab, a porított csirkepaprikás, de nem is a gulyásleveskocka itt az irány, hanem végre rendesen elkészítik nekünk a magyar konyha már-már múltba vesző, klasszikus ízeit. Eldugott kis belső teraszát – és kiváló ételeit – természetesen a turistáknak is ajánljuk, magyaroknak meg pláne!

Hasonló tartalmak

Admin mode