A jelen élelmiszerárai erősen a tűréshatár fölött vannak, sajnos a múlt spórolós ételeiért is mélyen kell a zsebbe nyúlni, hiszen a legalapvetőbb hozzávalók is annyira drágák lettek. Ez rányomta a bélyegét a vendéglátásra is, egyszerűen ezek mellett a beszerzési árak mellett nehéz elérhető áron adni az ételt. Ha gyors ebédre, uzsonnára, vacsorára vágynánk, még mindig itt vannak a gyorsan elkészített, de finom és laktató street foodok, melyek között találni 2000 forintért és kevesebbért kínált specialitásokat is. Most a kedvenceinket gyűjtöttük össze, de nehezebb volt a kutatás, mint azt elsőre gondoltuk.

1/8

Arancini Benedetti

A Szicíliából származó aranybundájú rizsgombócokért meg kell őrülni: laktató, szerethető és a magyar néplélekhez közel álló ügy. A Frankel Leó úti kis street food helyen az is szuper, hogy odafigyelve az érzékenységekre  számos olyan verzió van a kis golyóbisokból, ami gluténtól és laktóztól is mentes. Egy adag a sós és az édes verziókból is 1150 forintba kerül, mellédobunk egy 550 forintos szószt, és maradtunk a 2000 forintos határ alatt! Nekünk a classico és a porcini verzió a kedvencünk. 

2/8

Amazy Burger

Éppen a közelmúltban jártunk az Amazynél, egy nagyobb burgerpróba miatt, és szerencsére örömmel konstatáltuk, hogy ha gyors, finom és aránylag jó árú ebédre vágyunk, náluk megkaphatjuk. Hat olyan burgerük is van, amiből a 100 grammos hússal készülő változat 2000 forint alatt marad. Mi a jalapeñóval készülő, Spicy nevűt ajánljuk, vagy a Basic burgert, extra választott szósszal, ami még mindig belefér a keretbe. 

3/8

Tepsis

Rántott lasagne? Hogy micsoda?! A Bajcsyn lévő szuterénben a srácok a nagyszerű pizzaszeletek mellett (egy szelettel szintén egész jól lehet lakni, hiszen annyi feltét kerül rá!) ilyen extra és egyedi harapnivalót is sütnek. Nem egy szokványos dolog, ráadásul nagyon finom, durván eltelít, és jóllehet nem éppen egy alakbarát csemege, egyszer mindenképp meg kell kóstolni. 4 kockányi jelent egy adagot a Tepsisben

4/8

Simon's

A Z generációs burgerfaloda, ami a magyar Five Guys néven futott be, és már egy második étteremmel is büszkélkedhet. Mi nagyon bírjuk a lendületüket és az ételeket is, a sült krumplijuk rusztikus és házias, a nagy adaggal kvázi jól is lehet lakni, ez pedig bőven 2000 forint alatt marad. És amiért mi újabban rajongunk, az a ház cheese fries névre keresztelt, sajttal, titkos szósszal és karamellizált hagymával megpakolt egytálétele. Isteni, ráadásul még vega is, és glutén sincsen benne!

5/8

bangla

A jó öreg Bangla már nem a régi, lambériás kis ételbár, hanem egy jóval nagyobb és összeszedettebb koncepció. Viszont az árak továbbra sincsenek elszállva. Csirkés curryt vagy zöldségalapú fogásokat simán találunk 2000 forintért vagy kevesebbért. Ha valami fűszeresebbre, de szívmelengetőre vágynánk, akkor jó választás lehet a bangladesi menza. 

6/8

Eggi

A nyár nagy rátalálása volt az Eggi, igaz, a 36 fokokban annyira nem vágyakozunk a nyúlós sajttal pakolt toastokra, de jön a mérsékeltebb indián nyár. Igaz, a legtöbb szendvicsük az összeghatár fölött jár, de a sonkás-sajtos, egyszerűbb koreai stílusú toastot már megkapjuk két Mátyás királyért! 

7/8

tökmag

Kezdetek óta rajongunk a Tökmagért, mert egyrészt a tiszta étkezés hívei, másrészt ők maguk promotálhatnák is a vegánságot, annyira ízgazdagan és eredetien dolgoznak a csupa növényi komponensből. A Hollán Ernő utca kis street food helyének bomba jó szendvicseit megkapjuk 2000 forint alatt, és biztosan jól fogunk lakni velük. Csupa friss és szép hozzávaló, jó ízek találkoznak a szendókban. A diós-lencsepástétomos a top!

8/8

Bors gasz

Örülünk, hogy még mindig van igény a Borsra, és megingathatatlan pontjai a városnak. Az isteni levesek és bagettek rajongói akár kerületeket is zarándokolnak hozzájuk, ez pedig már több mint 10 éve így van. Értik a vendégek nyelvét, sűrűn felmérik, hogy mit szeretnének. A poharas levesek egyértelműen 2000 alatt vannak, de ha édes vagy sós leves helyett inkább szilárdra vágynánk, akkor egy kis bagett 1500 forint alatt is megvan. 

Címkék