Szponzorált / gasztró

szerkesztés

Nyárbúcsúztató pikniktippek – A Beefeater a legjobb buli szervezőjét keresi

Szerzők

  • sponsored WLB

2021. 08. 13. 9:41

Javában tombol a vakációszezon, de a legmegengedőbb számítások szerint is közeledik a vége, így itt az ideje elkezdeni szervezni egy bulit, ahol még egy utolsót koccinthatunk a nyárra. Szerencsére az idő egészen szeptember közepéig szupernek ígérkezik, így ideje összehozni a barátokat egy felejthetetlen nyáresti kerti partira, vagy irány piknikezni a szabadba. A jó ötletek pedig most kivételesen sokat érnek: szervezd meg saját nyárbúcsúztatódat, és ha a tiéd ígérkezik a legjobb mulatságnak, akkor az italokról a Beefeater fog gondoskodni.

Mi is lehetne jobb lezárása a nyárnak, mint egy szuper buli a szabadban? Budapest tele van jobbnál jobb piknikszpotokkal, most ezekből gyűjtöttünk egy csokorral inspiráció gyanánt, hogy könnyedén megszervezhessétek saját nyárbúcsúztatótokat. Sőt, még a kedvenc Beefeater-koktél-receptünket is eláruljuk!

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Piknik a város közepén

1/6

A Nehru part és az Orczy-park

Címkék

Budapest egyre jobban kezd kizöldülni, már a város közepe is tele van szuper parkokkal és olyan zöld placcokkal, ahová minden gond nélkül leteríthetünk egy pokrócot. Az egyik kedvencünk a Bálna és a Petőfi híd között elterülő Nehru part, ahol minden megvan ahhoz, hogy egy remek nyárbúcsúztató pikniket szervezzünk: jó levegő, elképesztő panoráma a Dunára és a Gellért-hegyre és remek közlekedés. A másik kedvenc belvárosi szpotunk az Orczy-park, mely három éve teljesen megújult, így mára 26 hektárnyi területen piknikezhetünk, a bulit pedig akár csónakázással is feldobhatjuk, ugyanis a park közepén egy szuper kis tavat találunk.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Piknik a Duna-parton

2/6

A kisoroszi szigetcsúcs és a Római-part

Címkék

Ha már dunai panoráma és csónakázás, akkor irány a Duna-part! A folyóban akár az utolsó nyári mártózást is megejthetjük (szigorúan csak a kijelölt helyeken), de a bulit kacsakőbajnoksággal is feldobhatjuk. A Római-part tele van jobbnál jobb teraszos helyekkel, de rengeteg szabad placcot találunk a part mentén is, ha saját pikniket szerveznénk. Ha kicsit messzebbre vágyunk a városi nyüzsgéstől, akkor a kisoroszi szigetcsúcsnál nem találunk jobb helyet. Budapesttől alig egy órára, Visegrád alatt terül el a dunai sziget, ahonnan elképesztő panoráma nyílik a fellegvárra. Ha nem érjük be a délutáni piknikezéssel, akkor a szigeten található vadregényes kempingben akár sátrakat is állíthatunk, így nem lesz akadálya, hogy hajnalig mulassunk a nyárbúcsúztató pikniken.

Fotó: Kálló Péter - We Love Budapest

Piknik a város tetején

3/6

A Filozófusok kertje és a Mansfeld Péter park

Címkék

Ha a Dunát és a kilátást nem közvetlenül a partról, hanem inkább a magasból csodálnánk, akkor irány a város teteje, ahol például a Mansfeld Péter park lépcsőin szervezhetünk egy felejthetetlen pikniket. Ha a Lánchíd, a Parlament és a Citadella látványa mellett búcsúztatnánk a nyarat, akkor mindenképpen megéri felcipelni a piknikkosarat a kisebb kaptatón. A másik kedvenc helyünk a város tetején a Filozófusok kertje, mely igazi rejtett zöld zug a Citadella szomszédságában. Ráadásul itt olyan magasztos társaságban piknikezhetünk, mint Gandhi vagy Buddha, akik garantáltan feldobják majd a bulinkat.

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Piknik dombokon, hegyeken

4/6

A Tabán és a Gellért-hegy

Címkék

A Tabán a múlt század ikonikus és legpezsgőbb szórakozónegyede volt, évtizedekkel ezelőtt pedig a hazai könnyűzenei élet meghatározó helyszínének számított. Mára a vendéglők, a borozók és a koncertek helyét hatalmas, dimbes-dombos zöldfelület vette át, ami tökéletes helyszín, hogy leterítsük a plédeket a piknikezéshez. A budai oldalon maradva a Gellért-hegyet sem hagyhatjuk ki a felsorolásból, ugyanis itt minden adott: dunai panoráma, zöld parkok, árnyas fák, ha pedig gyerekek is érkeznek a piknikre, csúszdapark és játszótér várja őket.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Piknik az alaphelyeken

5/6

A Margitsziget és a Városliget

Címkék

Ha piknikezésről van szó, akkor először mindenkinek a Margitsziget ugrik be, nem véletlenül, hiszen ennél tökéletesebb helyszínt nem találhatnánk a nyárbúcsúztató mulatságra. Ha a zenélő szökőkút mellett verünk tábort, akkor érdemes késő délután érkezni, ugyanis nemcsak muzsika csendül fel minden órában, de látványos megvilágítás is kíséri a műsort. A másik ikonikus piknikezőhely a Városliget, ahol akár a csónakázótó közepére is szervezhetjük a nyárbúcsúztató eseményünket. Béreljünk pár vízibiciklit, melyekkel flottát alkotva körbetekerhetjük a tavat, miközben koccintunk egy utolsót a nyárra.

Fotó: Beefeater

Piknik & koktél

6/6

Kedvenc koktélunk egy kis csavarral: így készül az Orange & Tonic

Címkék

A nyár slágeritala évek óta a gin-tonik, és nem tagadhatjuk, nekünk is ez az egyik kedvenc frissítő koktélunk. Elkészítése ugyan egyszerűnek tűnik, de a tökéletes arányok eltalálásához szükség van egy jó receptre, ehhez pedig a ginek szakértője, a Beefeater adott tippeket, ráadásul most egy frissítő citrusos csavarral dobtuk fel a klasszikus receptet.


Beefeater Orange & Tonic 

  • Tölts 50 ml Beefeater Blood Orange-et egy keverőpohárba.
  • Öntsd fel 150 ml prémiumtonikkal.
  • Adj hozzá jeget.
  • Keverd, amíg jól le nem hűl, majd szűrd jéggel teli pohárba.
  • Díszítsd egy karika vérnaranccsal és egy levél bazsalikommal. Cheers!

Ha szeretnél koccintani a nyár legvagányabb italával – a Beefeater ginnel –, akkor nincs más dolgod, mint megszervezni augusztus 28. és szeptember 12. között saját nyárbúcsúztatódat. Ehhez nem kell mást tenni, mint készíteni egy nyilvános Facebook-eventet legkésőbb augusztus 22-ig, meghívni rá a barátokat, a leírásban pedig használni a #beefeaternyarbucsuztato hashtaget. Fűszerezd meg az eseményt valami különlegessel, legyen az a helyszín, a leírás, a program vagy éppen a menü. A legjobb esemény szervezőjét a Beefeater fődíjjal jutalmazza, a többiek között pedig öt ajándékcsomagot is kisorsolnak. Extra gasztrotippekért és koktélreceptekért pedig keresd a Beefeater oldalát! 
 

Hasonló tartalmak

Admin mode