gasztró

szerkesztés

Egy falat édes boldogság – Remek bonbonok és édességek, nem csak ajándékba

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2021. 12. 20. 15:54

Izgalmas és csodaszép édességeket kóstolhatunk és ajándékozhatunk az ünnepre vagy a téli vendégeskedések alkalmából, ha többre vágyunk, mint a szokott bejgli és szaloncukor kombináció. Ragyogó, színes gyöngyökre hasonlító bonbonokat, habkönnyű macaronokat, gyönyörű és ízletes tortákat ajánlunk.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Rózsavölgyi Csokoládé

1/11

1053 Budapest, Királyi Pál utca 6.

Több Infó

Címkék

A több rangos nemzetközi elismerést is magáénak tudó vállalkozás mögött egy házaspár, Csiszár Katalin és Szabad Zsolt állnak, akik – eredetileg teljesen más pályáról indulva – több mint húsz éve készítik különleges csokoládéikat. Az édességek venezuelai és madagaszkári kakaóbabból készülnek, amihez csak egy kevés kakaóvaj és organikus barna cukor kerül. Ebből az alapból készülnek a különleges trüffelek, drazsék és bonbonok, amelyek között olyan különleges ízesítéseket is találunk, mint az olívás kenyér vagy a garam masala. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Chez Dodo

2/11

1051 Budapest, Sas utca 7.

Több Infó

Címkék

Szalai Dóri macaronkirálynő néhány évnyi kóstolgatás után annyira beleszeretett a cukrászművészeti tripla szaltónak sem utolsó süteménybe, hogy még egy franciaországi tanfolyam keretében is fejlesztette vele kapcsolatos tudását. Kicsi, Sas utcai üzlete is húsz négyzetméternyi Párizs, ahol a színes macaronok kínálata naponta változik, de az olyan alapdarabokat, mint a sós karamellás Jean-Pierre vagy a pisztáciás Philippe mindennap megtaláljuk. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Chouchou

3/11

1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 23.

Több Infó

Címkék

A francia cukrászat jó hangulatú és profi szentélye Újlipótvárosban. A csokimester, Szász Kinga pályaelhagyóként szerzett jelentős gyakorlatot, például Németországban is. A pici helyen a vendéglátótér mellett külön csokiműhelyt és cukrászatot is kialakítottak, itt készülnek a macaronok, klasszikus francia cukrásztermékek és izgalmas ízesítésű bonbonok is. 

Fotó: Mocsári Liliom Cukrászda Facebook-oldal

Mocsári Liliom Cukrászda

4/11

1053 Budapest, Veres Pálné utca 14.

Címkék

Mocsári Eleonóra svájci és brüsszeli csokitanulmányok után, saját kislányának gluténérzékenysége miatt döntött úgy, hogy gluténmentes cukrászdát és kézművescsoki-boltot nyit. Veres Pálné utcai üzletében belga prémium-alapanyagból készült édességek közül választhatunk, amelyeket mézzel vagy (kérésre) eritrittel édesít. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Cadeau Bonbon Manufaktúra

5/11

1053 Budapest, Veres Pálné utca 8.

Több Infó

Címkék

Az ország legváltozatosabb és leghosszabb bonbonpultjával is büszkélkedő gyulai cég Veres Pálné utcai boltjában található édességek Balogh László cukrászmester munkáját dicsérik. Többféle bonboncsomagjuk, drazséik, saját csokoládéjuk is van, az ünnepre pedig szaloncukorral és saját bejglivel is készülnek. 

Fotó: Gharoui Chocolate Facebook-oldal

Ghraoui Chocolate

6/11

1061 Budapest, Andrássy út 61.

Címkék

Az egyik legpatinásabb szír kereskedőcsalád, a Ghraoui a polgárháború miatt menekítette 1805 óta létező csokiüzletét Magyarországra. A bonbonok Csepelen készülnek, az Andrássy úti bolt pedig magas, tágas és elegáns. A nagy múltú vállalkozás fordulatos történetéről itt írtunk korábban. A gyümölcsök tartósításának technológiája generációról generációra öröklődik, Szíria francia kapcsolatai miatt a csokoládéról is különleges tudásra tettek szert, a bonbonok pedig titkos családi recept alapján készülnek. 

Fotó: MyChoccy Csokimanufaktúra Facebook-oldal

MyChoccy Csokimanufaktúra

7/11

1092 Budapest, Ráday utca 40.

Címkék

Tiszta, könnyen megmagyarázható ízek, jó alapanyagok és egy lelkes apa-lánya páros bonbonjait próbálhatjuk ki a több mint 100 variációt tartalmazó pultból. A teljes szortiment pedig több mint 200 típusból áll, amelyek között nagyon sajátos a hagymás, de maracujás és málnás ízeket is találunk. A hely kellemes, családias hangulatú, az édességnek szerintük egyetlen célja van: hogy boldogságot okozzon

Fotó: Mon Petit Dessert Boutique Facebook-oldal

Mon Petit Dessert Boutique

8/11

1067 Budapest, Király utca 72.

Címkék

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy desszert annyira szép, hogy félünk belevágni. A Király utcai bonbon- és tortaboltban viszont ebben az élményben lehet részünk, ahol most különleges karácsonyi és téli témákkal is várnak bennünket az ünnep alkalmából. A termékek a legkiválóbb francia alapanyagokból készülnek, így a külcsín mögött az ízek kiváló összhangja sem marad el.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Zangio

9/11

1077 Budapest, Wesselényi utca 6.

Címkék

A több mint tízéves csokimanufaktúra családi vállalkozás, neve is erre utaló betűszó. A kis üzletbe lépve masszív csokiillat csap meg bennünket, és a klasszikus ízek mellett jó néhány különleges párosítást is kipróbálhatunk, köztük olyan ízeket, amelyek egy pohár alkohollal érvényesülnek legjobban. Az ünnepek közeledtével pedig választhatunk különleges csokiképeslapok, forrócsoki-por és csinos, ünnepi formájú és színezésű bonbonok közül is. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

SWEETic Buda

10/11

1027 Budapest, Frankel Leó út 12.

Címkék

Csokiaktivistáink karácsonykor különleges, édességgel teli dobozaik segítségével folytatják harcukat az emberiség csokoládéhoz való jogáért. Változatos kivitelű bonbonokat és cake popokat készítenek, kizárólag prémiumminőségű belga csokoládéból és gyümölcsből, amelyeket különleges, gyakran személyre szabott csomagolásban vásárolhatunk meg. 

Fotó: Nour Art Of Desserts Facebook-oldal

Nour Art of Desserts

11/11

2040 Budaörs, Felsőhatár utca 1.

Címkék

A Nour különleges tortáinak és ízletes desszertjeinek megalkotásában Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf is részt vett. Kiváló ízek, izgalmas textúrák várnak minket, a torták belseje pedig sokszor apró meglepetéseket, szokatlan állagú krémeket rejt. A desszertek eredeti francia recept alapján készülnek. 

Hasonló tartalmak

Admin mode