gasztró

szerkesztés

Cimborák, ha összegyűlnek – Ezeket a helyeket ajánljuk haveri találkozókra

Szerzők

  • We Love Budapest

2021. 11. 29. 16:48

Olyan régen volt már, hogy összegyűltünk! Ideje bepótolni a srácokkal az elmaradt találkozásokat, természetesen olyan helyen, ahol mindannyian jól érzitek magatokat. Legyen az egy kötetlen sörözés, egy italkultúrát körbejáró főzdelátogatás, burgerezés, közös gamerkedés vagy egy olyan program, amitől jócskán emelkedik az adrenalinszint.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

FIRST Craft Beer Sörfőzde és Taproom

1/10

1044 Budapest, Váci út 83.

Több Infó

A FIRST Craft Beer-es srácok lelkesen kalauzolnak körbe budapesti látványfőzdéjükben, ha a sima sörözés helyett egy kulisszák mögötti, némileg edukatív programra vágynátok. Megismerkedhettek az alapanyagokkal, a technológiákkal, a sörkészítés folyamataival és a FIRST filozófiájával is. A közös, egyórás túra után pedig itt, a Váci úti taproomban kóstolhattok a legfrissebb sörökből – olyan élmény ez, ami után lehet, hogy már nemcsak vágyakoztok majd a közös, otthoni próbafőzésekre, hanem bele is vágtok majd. 

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Kispipa Bar & Food

2/10

1072 Budapest, Akácfa utca 38.

Címkék

Igazán aduász fiús programhelyszín a Kispipa, ami éppen reneszánszát éli. Az Akácfa utcai kulthely több érában is beírta magát Budapest emlékkönyvébe: itt zongorázott Seress Rezső, aki miatt Louis Armstrong, Marcello Mastroianni és több más világsztár is időzött a pultnál. Most éppen következő fénykorára fókuszálunk: a főváros egyik legújabb, vagány koktélbárjaként debütáltak. A prémium-spiritválaszték kivételes, sok különleges szereplővel. A modern, cool koktélok „fine drinking” szellemiségben készülnek, meglepő komponensekkel, visszatapsolós kombinációkkal. Persze sörözni is jó beülni hozzájuk, Paulanert csapolnak. Ami a konyhát illeti, a gourmet bar food vonalat erősítik. Japán stílusú rántott húsos szendvicseiket (rántott véres hurkás és velős is elérhető!) bátran ajánljuk. Minden este élő bárzene szól a Kispipában, ahova akár apukával, nagypapával érkezni is menő. Ők majd sztoriznak, ti pedig mutatjátok az új módit. (x)

Fotó: Unicum

Unicum Ház

3/10

1095 Budapest, Dandár utca 1.

Címkék

Standard és prémium, minden érzékszervre ható túrákra hív az Unicum Ház, ha ti is szeretitek és gyakran ízlelitek az emblematikus, több mint 40-féle gyógynövény felhasználásával készülő gyomorkeserűt. Ezeken a túrákon 2-4 Unicumot kóstolhattok, beléphettek a régi lepárló épületébe, az Unicum szívébe, ahol 1892 óta készülnek a kedvenc italok. A Zwack családról és a márka gazdag történetéről egy rövid, de sok információval teli filmet is vetítenek, a kiállítótérben pedig fontos relikviákat, kortörténeti mementókat is bemutatnak. A legextrább talán mégis az 500 tölgyfahordós pincelabirintus felfedezése és a helybeni csapolás utáni kóstolás. A túra után még több emléket köthettek majd a szokásos koccintásaitokhoz. (x)

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Opera Gin – főzdelátogatás

4/10

1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3/A

Címkék

Újpesten járunk, de nem is feltételeznénk, hogy egy teljesen átlagos ipari raktárban óriási réz lepárlóüstöket, rengeteg fűszert, valamint gyönyörű kristálycsillárt és egy mutatós speakeasy bárt találunk. Az Első Magyar Gin Manufaktúra szeszfőzdéjében alkalmunk nyílhat a látogatásra, melynek folyamán a kezdő és a haladó ginkedvelők is megtalálhatják a számításaikat. Lepárlási folyamatokról tájékozódhatunk, fűszereket kóstolhatunk, de a bár felfedezése és kihasználása is a programhoz tartozik. A gin-tonikok és a signature-italok természetesen Opera ginnel készülnek. 

Fotó: AT. Burger Prime

AT. Burger Prime

5/10

1151 Budapest, Fő út 8.

Nincs az a férfitársaság, ahol ne lenne legalább két-három megszállott burgerrajongó, aki ismeri a legjobb lelőhelyeket, az új trendeket, és simán megkülönbözteti az angust a charolais-től, nem beszélve a wagyuról. A rákospalotai AT. Burger Prime az utóbbival is büszkélkedhet, és minden burgerük kiválóan készült húsáról, levegős bucijáról és ízes házi szószáról híres. A pandémia kellős közepén nyitottak, de az első street food éttermük, A.Kemencés Pizza jóvoltából bőven megvolt a tapasztalat, melynek nyomán elindíthatták a prémium burgerházat. A Smash burger igazi kuriózum, nagyon ritkán elérhető itthon, de náluk már állandó kínálaton van ez a szaftos szendvics. A Pancetta burger pedig valami egészen új élményt hoz. Egész biztos, hogy a srácok imádni fogják! (x)

InGame Gamer Bar & VR Arcade

6/10

1073 Budapest, Klauzál utca 26–28.

Több Infó

Címkék

Van az úgy, hogy egyikőtök nappalija sem alkalmas éppen a konzolos házi FIFA-kupa vagy a Mortal Kombat-versenyre, ilyenkor kell segítségül hívni a gamer pubokat. Amellett, hogy a legnagyobb kényelemben játszhattok, még a jéghideg csapolt sörök és a változatos röviditalok is csatlakozhatnak az élményhez. A Klauzál utcai InGame-ben több fronton kibontakoztathatjátok a játékosabb oldalatokat: PC-, konzol-, sőt VR-opciók közül is lehet választani. Szerencsére az összes legendás, mérvadó és éppen menő játék megtalálható náluk, olyan érzet az InGame-es este, mintha egy játékbolond havernál gyűlnétek össze. 

Fotó: Baltadobálás Facebook

Baltadobálás

7/10

1074 Budapest, Dohány utca 30/A

Címkék

Akkor sincs vész, ha a kockás flaneling éppen mosásban van, a Dohány utcában található feszültséglevezető és ügyességi „barlangban” e nélkül a ruhadarab nélkül is kivívhatod a többiek csodálatát. Ahogy a cím is mutatja, valóban baltadobásról van szó: az eredetileg Kanadából induló sportból ma már világversenyeket is szerveznek, hiszen technikás, precíziós aktivitás, aminél hamar sikerélményünk lehet. Amikor elsőre beleáll a fejsze feje a célkörbe, az talán még nagyobb eufória, mint egy dartsos „bullseye moment”, hiszen a fizikai erőnkre is szükség lesz. Egyedül is jó kikapcsolódás, de csapatban az igazi. 

Fotó: Indoor Budapest

Indoor Budapest MiniGolf

8/10

1061 Budapest, Király utca 8–10. (Central Passage, földszint)

Címkék

Négy évszakos programlehetőséget kínál az Indoor MiniGolf, ahol a zöldellő fű és a golfkocsik helyett UV-val világított, látványos pályákon támadhatjuk a 18 lyukat. Három különböző játéktér közül lehet választani, és ha legalább öten összegyűltetek, kifejezetten haveri csomagot is ajánlanak: 3 órás játékot, ropogtatnivalót, paninit/hot dogot és üdítőt/sört, ha kimelegedtek az ütögetésben. Természetesen a csomagban foglalt ellátáson felül bármikor a bárpulthoz járulhatunk, ha éppen nem szippant magába teljesen az Avatar erdejét idéző vizuál. 

Fotó: Silverkart

SilverKart Gokart és Rendezvényközpont

9/10

1108 Budapest, Kozma utca 3.

Címkék

Sokéves tapasztalat és profizmus áll a kőbányai gokartcsarnok és rendezvényközpont mögött. A fedett és fűtött, valódi autóversenyes fílinget nyújtó pályán élményszerű az összes futam, akár a csúcskategóriás, benzines gokartokban száguldunk, akár a monitorok előtt izgulunk, a többiek köridejét kémlelve. Jó kezekben vagyunk, minden precízen kivitelezett és biztonságos. A benzingőzös csarnok után is érdemes maradni még: bowling, biliárd, csocsó, darts és étterem vár. Akár egy egész napot eltölthetünk itt.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Portobello Chef

10/10

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1/7a, 19-es kapucsengő

Címkék

A közös főzés sokaknál kedvenc program, de a töltött káposzta vagy a macaron helyett inkább a nyári grillestékre, bográcsozásokra, haladóbbaknál steakes alkalmakra gondolunk. Empirikus módszereken alapul a grill és a BBQ technológiája is, és általában nincs sok sanszunk, hogy testközelből, profiktól lessük el a fortélyokat – marad hát az internet. A Portobello Chef jóvoltából viszont kifejezetten steakes (T-bone és filet mignon) tematikára is benevezhetünk, így végre együtt készülhetünk a következő otthoni villantós vacsorára, tuti tippekkel, mesteri fogásokkal. 

Hasonló tartalmak

Admin mode