gasztró

szerkesztés

Megjött a jó idő, mehetünk teraszozni – 10 budapesti teraszt, kerthelyiséget ajánlunk

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2023. 04. 21. 11:57

Kijelenthető, hogy eddig nem kényeztetett el bennünket a bolondos április: amikor kicsit finomabb idő volt, a napot felhő takarta, szelek, esők, szürke idő jellemezte eddig a 2023-as tavaszt. Igen ám, de hivatalosan is megjött az enyhülés, a bárányfelhők, a ragyogó napsütés, és már be is lakhatjuk kedvenc kerthelyiségeinket, teraszainkat. És már ezen a pénteken és hétvégén is mehet a fröccsözés, csipegetés, teraszos ebéd a kedves helyeinken, amiket szeptember, október óta nem látogattunk meg. Megnyitjuk hát a tavaszt!

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Fellini Római Kultúrbisztró

1/10

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

Több Infó

Címkék

A Fellini egy pionír: már akkor megtöltötte stílussal a Rómait, amikor mások még csak hekket mértek a betonozott helyeken, finoman ugyan, de különösebb hangulat nélkül. Idén télen sem kellett tőlük elbúcsúzni, de immár a hónap elején kinyitottak a szezonra, nekik aztán nem vette el a kedvüket a változékony április. A csipegetnivalók mindig szerethetők, limonádéval, sörrel, fröccsel a kézben, oldalunkon egy-két kutyussal és a gyerekzsivajjal igazi a nappali Fellini. Ha pedig leszáll az este, üdvözölhetjük a jobbnál jobb zenés programokat is. 

Fotó: Mad Garden Buda - Mad Scientist

Mad Garden Buda

2/10

1035 Budapest, Miklós tér 1.

Több Infó

A tavalyi év nagy dobása volt a Mad Scientist óbudai sörös placca, az egykori Selyemgombolyító melletti hangulatos kertben. Szerencsére idén is mennek tovább a csapolások, a beszélgetések, és már most annyi programmal készülnek, hogy szinte megjegyezni is nehéz. Kéthetente csütörtökön naplementekoncertek, Mad Game Night társasjátékestek, Kiskertpiac, növénycsereberék, kutyás programok és kerekasztal-beszélgetések lesznek az idei repertoáron. Meg persze menő premiersörök és natúr borok!

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Tereza

3/10

1065 Budapest, Nagymező utca 3.

Több Infó

Címkék

Beköszöntött a belváros mexikói fiestáinak helyet adó Tereza is. Bár kedveljük a benti hangulatot is, azért a Nagymező utcai kerti frozenmargaritázások (hétfőnként és csütörtökönként is figyeljük az akciókat!), tacomajszolások (figyelem, minden kedd tacokedd!) még inkább feltekerik a potmétert. Szeretünk itt, a két óvó tűzfal között megpihenni, még egy szelesebb este sem szegheti a kedvünket, védve leszünk. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Kabin

4/10

1138 Budapest, Népsziget út 727.

Több Infó

Címkék

A Népsziget helyei kvázi láncra fűzve várják vendégeiket egymás mellett. Itt van a Kabin, a Wasser és a Perem is. Alig bírnánk választani, hogy hova üljünk le, de ezen a tétovázáson leginkább a szabad helyek függvényében jutunk túl, és ott táborozunk le, ahol találunk üres asztalt. Mindig jóleső innen figyelni a Dunát és a naplementéket, akusztikus vagy DJ komponálta zenét hallgatni, és eltűnődni azon, hogy mennyire hálásak lehetünk a Népsziget efféle használatáért. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Pántlika

5/10

1146 Budapest, Hermina út 47.

Több Infó

Címkék

Szinuszgörbe, retró, burger, liget, macifröccs, szabadság. A Pántlika úgy, ahogy van telitalálat, és tudja ezt az egész város is. Olyannyira, hogy hétköznapokon munka után és hétvégéken vadászni kell a helyekre. Persze mindig megoldódik a helyfoglalósdi, és vidáman dőlhetünk hátra, miközben a burger és a fröccs vár a kockás viaszosvásznon. Ha pedig lehet egy tippünk: a palacsinta és a túrógombóc is kiváló itt.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Zsiráf Buda

6/10

1024 Budapest, Kis Rókus utca 2–4.

Több Infó

Címkék

Éhezett és szomjazott már a környék egy ilyen teraszra, ami ráadásul ilyenkor, tavasz derekán nyújtja talán a legszebb látványt: virágba borultak a Széllkapu cseresznyefái, a szellő viszi a szirmokat, egyenesen a Zsiráfhoz is. Teljesen olaszos vonalat képviselnek, ami az étlapot illeti: nápolyi pizzák sülnek, capresét lehet eszegetni, az egészet pedig egy habos tiramisuval lefojtani. Italfronton nincs olyan, amit ne találnánk meg náluk: sörök, borok, spriccek, koktélok várnak. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Csendes Társ

7/10

1053 Budapest, Magyar utca 18.

Több Infó

Címkék

Mindegy, hogy csak egy kávéra érkezünk, vagy egy egész estés baráti találkozó helyszíneként választjuk ki a Károlyi-kert melletti Csendest, kicsit olyan az érzet, mintha egy párizsi parkocska mellett időznénk. Amikor pedig beköszönt a kék óra”, és felkapcsolódnak a színes égők, teljesen elveszünk, így érdemes a budapesti estéket megélni! Egyetlen dolog húz vissza a földre: a kis zöld ülőkékkel sosem tudtunk megbarátkozni, de egy-két hosszúlépés után már nem zavaró ez sem. 

Fotó: A Kert Bisztró Facebook

A KERT Bisztró

8/10

1146 Budapest, Thököly út 57/B

Több Infó

Címkék

Azt is mondhatjuk akár, hogy eldugott ez a zuglói kert, hiszen a Thököly útról nem látszik, hogy a néhai borház mögött egy ilyen méretes és hangulatos kerthelyiség telik meg élettel minden egyes nap. A grillterasz megadja a nyári faszenes ízeket, míg A KERT Bisztró egész étlapja a nemzetközi irányvonalat követi, modern kivitelezésben, de sosem túlcsavarva. Ebédre, vacsorára, baráti koccintáshoz is klassz ez a hely, ahol mindig odaadó vendéglátásban van részünk. 

Fotó: Halas Guszti / Facebook

Halas Guszti

9/10

1237 Budapest, Vízisport utca 34.

Több Infó

Címkék

Ráckevei–Soroksári-Duna partján találjuk a színes, vidám és mindig remek halakat sütő Halas Guszti-bódékat, amikhez kellemes kerthelyiség is dukál. Idényben mi leginkább akkor szoktunk ide ellátogatni, ha a Molnár-szigetre igyekszünk, de célirányosan is mentünk már, kifejezetten hekkért vagy ropogós keszegért. Sült krumpli és savanyúság nélkül persze nem teljes az élmény, és az igazat megvallva a meggysört is kívánja ez a menü. Kutyabarát hely, amihez kikötő is tartozik, tehát hajóval is megközelítő. 

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Kis Lumen

10/10

1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.

Több Infó

Címkék

Egyik kedvenc, mediterrán beütésű, a Palotanegyedben található terünk a Mikszáth tér. Itt is egybeérnek a teraszok, több stílus és vendéglátás találkozik, de amivel még sosem fogtunk mellé, az a Kis Lumen, a zsebkendőnyi kávézó, ami a teraszos szezonban ér révbe. Kutyusokkal, biciklivel érkeznek mindazok, akik ezen a kellemes téren lazítanának munka után vagy a hétvégén. Tényleg egy különleges kis szelete ez a tér Budapestnek, ahova mindig jó visszatérni!

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode