gasztró

szabadidő

szerkesztés

Budapesti randihelyek – Ha elfogyott az ötlet, puskázz innen!

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2022. 11. 15. 12:48

Randevúzni lehet teljesen felszabadultan, vidám pillanatokkal, de ehhez szükség van egy támogató, meghitt, romantikus, titokzatos, otthonos közegre. Ahol mindkét fél komfortosan dől hátra, és csak áramlik a beszélgetés, perceknek tűnnek az órák. Ügyesen kell választani, pénztárcához, hangulathoz, közös emlékekhez, napszakhoz és évszakhoz igazodva. Olyan helyeket listáztunk, amik többnyire akár az első randikra, akár évfordulóra vagy ünnepi koccintásra is ideálisak.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Cintányéros

1/10

1083 Budapest, Bókay János utca 52.

Több Infó

Címkék

Hangulatos, békebeli, és minden korosztály szereti. 2016-ban született, azóta pedig törzsvendégként köszönti újra a legtöbb vendégét a Cintányéros, ahol időről időre megszólal a több mint 100 éves pianínó is. Ezek az esték is rendre telt házasak, így érdemes foglalni a randi napjára, nehogy lemaradjatok. Odalent a pult és az utca fényeinek közelsége, fent, a galérián pedig az elvonulósabb miliő fogad. A jó sörök és borok mellé mehet a melegszendvics, a grillezett pecsenyekolbász is. 

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Al Dente

2/10

1088 Budapest, Krúdy utca 9.

Címkék

Ha mindketten bolondultok az olasz konyháért (ki ne szeretné?!), a rendezett káoszért, a kellemes, bohém hangulatért, akkor az Al Dente remek választás lehet. Nincs kockás abrosz és falra festett Amalfi-parti utcajelenetek, de van megbízható és megfizethető, autentikus olasz étel, közvetlen és kedves vendéglátók, valamint olyan zsizsegés, amiben jó elmerülni. Pici a hely, az asztalok közel vannak egymáshoz, de az alapzaj garantálja, hogy elvesszenek benne a ti szavaitok is.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Doblo Wine & Bar

3/10

1072 Budapest, Dob utca 20.

Több Infó

Rengeteg borbár van a városban, de a Dobló már régi motoros, és kialakításának köszönhetően egészen romantikus, randevúra kifejezetten ajánlott. Félhomály van, néhány extrán randis asztalt is találni, és gyertyák is mindig égnek a Dob utcai borszentélyben. Mindennap 20:30-tól élő zenére koccinthatunk, ami mindig hozzáad az alkalomhoz. Kérjetek a jól ismert italokból, de ne féljetek kérdezni, felfedezni, mert értik a dolgukat és mindig szolgálnak valami meglepetéssel.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Freyja – the croissant story – Pest

4/10

1074 Budapest, Szövetség utca 10–12.

Több Infó

Címkék

A Freyja látogatása akár meglepetés is lehet a másiknak. Ha szereti a vajban gazdag, mesteri péksüteményeket, akkor érdemes elvinni őt Dormán Péterék pesti vagy budai croissant-mennyországába. Egészen új színvonalat képviselnek ezek a művészi péksütik, bearanyozzák a napot, megalapozhatják egy délután/este kezdetét. A csodás croissant-ok, cruffinok, roulék, óriás cookiek elég beszédtémát adnak akár egy első, akár egy második randi kezdetére is. Ha benne van a gluténos, laktózos, cukros élvezetekben a partner, akkor egyszerűen nem lehet melléfogni vele. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Ensō

5/10

1082 Budapest, Baross utca 85.

Több Infó

Címkék

A japán izakaják atmoszféráját hozza el az Enso. Az enteriőr alternatív, a megközelítés pedig elég titokzatos, tekintve, hogy a Baross utcán egyetlen piros neon jelzi (csak az egyik oldalról), hogy a kapun áthaladva valami vár majd. Kézen kell ragadni a kíváncsiskodó randipartnert, bennfentesen sugdolózni is lehet, hogy itt most valami nagy varázslat fog történni. És lényegében igazunk is lesz: az ételek fúziós ázsiai vonalon hozzák az egzotikumot, az italok pedig segítenek a lazulásban. Ráadásul mindig van osztrigájuk, amit elsőre is meg lehet kóstolni, végre együtt, örök emlékként.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Jedermann

6/10

1092 Budapest, Ráday utca 58.

Több Infó

Jazzclub a legjavából, szuper jammelésekkel, híres fellépőkkel, maradandó zenés emlékekkel. A Jedermannba betérve valahogy megelevenednek a romantikus filmek kedvelt jelenetei, amikor a pár egy hasonlóan bohó helyre igyekszik a nyüzsgő városból, hogy maguk mögött hagyják a problémákat, a zajt, a stresszt és csak ők, a zene és a hely szelleme legyen velük. Kávézni, borozni, sörözni, rumozni is sokan járnak a Ráday utca 12 év alatt élő legendává vált klubjába, ahol a zene és a téma is a színpadon hever. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Blue Bird Karaoke Club

7/10

1072 Budapest, Dob utca 16.

Címkék

Ha már az előzőkben a filmekről értekeztünk, akkor karaoke esetében is rémlik azért néhány olyan filmes-sorozatos örökbecsű, amikor a pár egyik tagja szívszorítóan vagy éppen viccesen, esetleg röhejesen énekel a szerelmének. A Gozsdu-udvarban található Blue Bird Karaoke Club a hét minden napján lehetőséget kínál a közös éneklésre vagy az említett egyéni produkciókra. Ha pedig elvonulnátok a többi dalos pacsirta öleléséből, privát karaokeszoba is bérelhető. Szerencsére korrekt kínálatú bár is tartozik az egységhez, ha egy ki cseppfolyós bátorságot öntenénk magunkba. 

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

La Nube

8/10

1114 Budapest, Bartók Béla út 41.

Több Infó

Címkék

Kellemes színfoltja a Bartók Béla úti felhozatalnak a La Nube, ami ízletes tapasokkal és a hozzájuk társított kellemes borokkal teszi feledhetetlenné a látogatást. Szeretjük, mert pici és otthonos, simán hozza egy madridi tapasbár hangulatát. Egymással megosztva a kis tányérok tartalmát, sokat kóstolva és filozofálva juthatunk el a megoldáshoz, hogy a közös étkezés örömét még katalizálja a spanyolos megosztós stílus, amiért annyian rajonganak. 

Fotó: Fellini Facebook

Fellini Római Kultúrbisztró

9/10

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

Több Infó

Címkék

Téliesítették a Római-part egyik legkedvesebb nyári randihelyszínét, vagyis nem kell Fellini nélkül maradnunk az őszi-téli hónapokban sem. A Duna közelsége, a kedves cirkuszos tematika, a sok csík és a növényekkel otthonossá tett, befűtött vendégtér garantálja, hogy emlékezetes lesz a találkozó. Hétvégente reggelivel is készülnek, inkább a házias, hagyományos fajtából, este pedig egy forró italra, egy kisüzemi sörre is beugorhatunk a szerelmünkkel. 

Fotó: M.Étterem Facebook

M. étterem

10/10

1073 Budapest, Kertész utca 48.

Címkék

A Kertész utca elvarázsolt kis brasserie-je az M. étterem, ami valahogy mindig kilógott a budapesti éttermek közül ezzel a spontán, életigenlő, a szabályokat gondosan a zárt szekrényben tartó üzletpolitikájával. Tündéri hely remek konyhával (az aktuális menü mindennap változik), szívélyes fogadtatással és sok-sok rajzzal, történettel. Tökéletes randihelyszín, kiváltképp összeszokott pároknak, akik valami mást, valami szokatlant, maradandót, szívhez (és gyomorhoz) szólót szeretnének csinálni este.

Hasonló tartalmak

Admin mode