gasztró

szerkesztés

Helyek, ahova vonatozás vagy repülés előtt beugorhatunk

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2023. 05. 30. 15:42

Túl korán érkeztünk, elnéztük, lekéstük, késik, kimaradt. Bárkivel előfordulhat, hogy a nyári csúcsidőszakban ilyen problémákkal szembesül utazás közben. Tényleg nagyon bosszantó a helyzet, ám próbáljuk meg idegeskedéssel nem elrontani a saját kedvünket, inkább használjuk fel a fennmaradó időt egy kis ejtőzésre, esetleg laptopozásra. Ehhez ajánlunk helyeket.

A Déli pályaudvarnál

Kelenföldi pályaudvar

A Keleti pályaudvarnál

A Deák térnél

Fotó: We Love Budapest

Kpi’s Soup & More

1/12

1066 Budapest, Nyugati tér 1.

Címkék

Szerintünk minden pályaudvar körül kéne egy hasonló hely. A Kpi's Soup & More néhány hete nyitott, ám már sokan megszerették a frissítő leveseket és más finomságokat, az italkínálatot pedig hamarosan még tovább finomítják. A felső, galériarész elég tágas ahhoz is, hogy felnyissuk a laptopot és nekilássunk a munkának, amúgy pedig nemcsak utazás alkalmával érdemes ide betérni, hanem bármikor, bármelyik napszakban. 

További infók itt.   

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

BITE bakery café – Nyugati

2/12

1062 Budapest, Teréz körút 62.

Több Infó

Címkék

Egy régi motoros a Teréz körúton, ahol szuper szendvicsekkel és finom italokkal várnak minket. Találhatunk beachbodybiztos verziókat is, ám mi inkább a mennyei édes csigákat ajánlanánk a lazulás megkezdéséhez. Ha pedig egy kis nyugalomra vágyunk, akkor üljünk fel a galériarészre, ahol indulásig olvasgathatunk egy kávé mellett. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Tejmadár

3/12

1062 Budapest, Váci út 1–3.

Több Infó

Címkék

Alapvetően nem küldenénk senkit a Westendbe éppen nyaralás előtt, hiszen a plázák hangulata elég fárasztó tud lenni, ám kétségtelenül ez a legkézenfekvőbb hely az utolsó ajándékok vagy az elfelejtett strandpapucsok beszerzésére. Ha pedig ebbe a helyzetbe kerülnénk, akkor ugorjunk be a Tejmadárba, és hűsöljünk egy jéghideg, kényeztetően édes madártej mellett. 

További infók itt.  

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

The Box Donut – Nyugati

4/12

1067 Budapest, Teréz körút 62.

Több Infó

Címkék

A The Box Donut a Nyugatinál nem túl nagy, mi mégis szeretjük a hangulatát, a folyton pörgő pulttal és a csodás látványt nyújtó édességgel. Különösen az ablak melletti asztalok kellemesek, ahonnan a környék nyüzsgését is élvezhetjük, miközben már kimaradunk belőle, és felkészülünk a nyaralásra. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

nor/ma grand

5/12

1027 Budapest, Margit körút 75–87.

Több Infó

Címkék

Talán a Déli környékén a legnehezebb egy nyugodtabb, olvasásra vagy kávézásra alkalmas helyet találni, pedig a Balatonra induló vonatok miatt adná magát a lehetőség. Érdemes azonban egy megállót átmetrózni vagy átvillamosozni a nor/ma grandba, ha nincs nagy csomagunk, mert itt meg is kezdhetjük a nyaralást, különösen, ha a Széllkapu Park felőli oldalon foglalunk helyet. Legutóbbi ottjártunkkor a laptopoknak kitett dugaljak egy része nem működött, de töltött akkumulátorral minden megoldható, és amúgy sem fog rosszat tenni, ha hanyagoljuk kicsit a munkát. 

További infók itt

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Erdős és fiai Cukrászda

6/12

1115 Budapest, Etele tér 3.

Több Infó

Címkék

Ha a Kelenföldi pályaudvarról indulunk a Velencei-tóra vagy a Balcsira, érdemes a kikapcsolódást az Erdős és fiai Cukrászdában indítani, hiszen a város egyik legfinomabb fagyiját kóstolhatjuk náluk, évek óta változatlanul kiváló minőségben. A hagyományos kedvencek mellett számtalan különlegességet, mentes ízeket is kóstolhatunk. 

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

California Poke

7/12

1115 Budapest, Somogyi út 27.

Több Infó

Címkék

Hawaiira ugyan vonat nem megy, a napfény, a meleg és a finom alapanyagokból, egyszerűen készített finomságok iránti rajongás akkor is a nyaralás alapja, ha éppen nem utazunk még tengerpartra sem. A California Pokét elsősorban akkor ajánljuk, ha szabadidőnkben utazunk, nem kifejezetten laptopos-üzletelős hely, viszont annak örülünk, hogy egy kis szörfös lazaságért ezentúl csak Kelenföldig kell utaznunk. 

További infók itt.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

The Box Donut – Keleti

8/12

1076 Budapest, Thököly út 10.

Több Infó

Címkék

Szintén nem a legegyszerűbb környék, ha egy kellemes, gyors, utazás előtti kávézásra és harapnivalóra vágyunk. Szerencsére azonban  a Nyugatihoz hasonlóan  a The Box Donut fánkjai itt sem hagynak cserben.

Fotó: Urban Lobby - Facebook

Urban Lobby Budapest

9/12

1061 Budapest, Paulay Ede utca 3.

Címkék

Csomagmegőrző és közösségi iroda kombinációja az Urban Lobby, ami akkor a legtökéletesebb, ha üzleti útra jöttünk. A kényelmes asztalok mellett, a város közepén, de a nyüzsgés elől elbújva könnyedén felkészülhetünk a tárgyalásra. Taxival és az Airport Express (reptéri busz) segítségével is könnyen megközelíthető. 

További infók itt.

Fotó: Rockstar Photographers - We Love Budapest

Universal Airport HUB

10/12

1053 Budapest, Kálvin tér 4.

Címkék

Egy új reptéri szolgáltatásnak hála tavaly óta a Kálvin térről, sorban állás nélkül is elintézhetjük a check-in folyamatot és a poggyászcímke nyomtatását a Universal Airport HUB üzletben, ahol ezenkívül több egyéb szolgáltatás is vár, még egyszerűbbé téve az utazásunkat. A Kálvinon található az Airport Express egyik legforgalmasabb megállója, az üzletben csomagmegőrző is működik, bőröndbérlésre is lehetőségünk van, beszerezhetjük az utolsó ajándékokat szeretteink számára, és egy jó kávét is ihatunk. 
 

További infók itt

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Pata Negra Tapas Bar – Pest

11/12

1091 Budapest, Kálvin tér 8.

Több Infó

Címkék

Már Barcelonába való megérkezésünk előtt ízletes, helyi tapasokat kóstolhatunk, ha utazás előtt a Pata Negrában eszünk valami finomságot. A Kálvin tér forgalmas, kicsit mégis mediterrán hangulatú szegletében már felkészülhetünk az utazásra, aztán irány az Airport Express, amihez csak néhány száz métert kell gyalogolnunk.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Matcha Tsuki

12/12

1053 Budapest, Kálvin tér 2.

Több Infó

Igazi távol-keleti hangulatban lehet részünk a Kálvin téren már azelőtt, hogy Japánba utaznánk. Matchás édességeket és különleges, ebből a teából készült italokat kóstolhatunk meg. A nyárra való tekintettel pedig jeges finomságok és hatalmas terasz is vár. 

További infók itt.  

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode