gasztró

szerkesztés

Búcsú az exceltől és a flip charttól – Inspiráló helyek munkaebédhez és -vacsorához

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2022. 09. 27. 12:32

A legtöbbünk munkájában előállhat olyan helyzet, amikor úgy gondoljuk, hogy könnyebb lesz terített asztal mellett átbeszélni az előttünk álló feladatokat, vagy azért, mert el akarjuk bűvölni ügyfelünket, vagy azért, mert ünnepelni szeretnénk egy jól sikerült projektzárás után, vagy csak kellene a kötetlenebb hangulat, több bizalom, hogy jobban haladjon előre az együttműködés. Üzleti ebédekhez, vacsorákhoz ajánlunk helyeket, ahol a diszkréció garantált.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Costes Downtown

1/10

1051 Budapest, Vigyázó Ferenc utca 5.

Több Infó

Címkék

Két év kényszerszünet után, márciusban újranyílt Budapest Michelin-csillagos étterme, a Costes Downtown. A séf igazi nagyágyú, Molnár Márk, aki Tokióban és Spanyolországban, Ferran Adrià mellett is dolgozott. A megújult Costes Downtownnak egyébként nem titkolt célja, hogy a külföldiek mellett minél több hazai vendéget is a terített asztalokhoz vonzzanak, ezt pedig barátságos, de elegáns környezetben, finom ételek társaságában teszik. Keddtől péntekig ebédidőben is elérhető kóstolómenüjük pedig több mint megfelelő, ha egy nehezen nyélbe ütött megállapodást ünnepelnénk kollégáinkkal. 

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Bistro Fine

2/10

1061 Budapest, Andrássy út 8.

Címkék

Nemcsak központi elhelyezkedése miatt jó választás a Bistro Fine egy üzleti ebédhez, az étteremnek otthont adó elegáns, Feszty Adolf tervei alapján épült palota tökéletes környezetet teremt, ha szeretnénk elbűvölni üzleti partnerünket. Az elegáns, légies térben nemzetközi minőségi fogások széles választéka és könnyű falatkák várnak. Az ételek mellett pedig nagy szerep jut a boroknak és a laza koktéloknak is. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

HILDA

3/10

1051 Budapest, Nádor utca 5.

Címkék

A játékos, szecessziós hangulatú HILDA nem a feszes üzleti meetingek otthona, inkább a kreatív, könnyed munkaebédekhez ajánljuk, ha egy kicsit pörögnénk, ötletelnénk olyan kollégákkal, akiket amúgy is szeretünk. Ehhez pedig nagyon jól fognak jönni a hagyományosabb ízek és a finom koktélok. Különösen ínycsiklandozók a boldog csirkéből készült fogások, például a forró húsleves, a szuper grillcsirke vagy a hibátlan pörkölt. 

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

MOM Leroy Bistro

4/10

1123 Budapest, Alkotás utca 53.

Címkék

A MOM Leroy Bistro már 15 éve várja az üzleti ebédre érkezőket minden hétköznap, naponta kétféle menüvel. A Leroyban Budapesten az elsők között ismerték fel az igényt a jól elkészített, változatos, ugyanakkor gyors üzleti ebédre. A fix fogásos menük mellett hazai klasszikusokat, Leroy-kedvenceket és ázsiai fogásokat is kipróbálhatunk náluk, így a vendégek egészen biztosan megtalálják a számukra megfelelő finomságot. A MOM Leroy elhelyezkedése akkor is kiváló, ha nem a belvárosban dolgozunk, hanem például vidékről várjuk partnerünket, hiszen akár az M0-ás körgyűrűről is pár perc alatt megközelíthető a helyszín. (x)

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

St. Andrea Restaurant

5/10

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Több Infó

Címkék

Az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok a Nyugati téren, az Eiffel Palace-ban nyitotta meg éttermét. A minimalista térben a laza eleganciáé, a humoré és a szezonalitásé a főszerep. Az állandó és magas minőség már évek óta alapkövetelmény, ősszel kiváló vadételekkel is várnak bennünket, ebédre pedig változatos, háromfogásos menüjüket ajánljuk, amihez remek borokat is kóstolhatunk. 

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Déryné Bisztró

6/10

1013 Budapest, Krisztina tér 3.

Több Infó

Címkék

Ha szeretnénk az állandóság érzése mellett némi barátságos eleganciát is vinni az üzleti megbeszéléseinkbe, akkor menjünk a több mint százéves, jelenleg is családi vállalkozásként működő Dérynébe, ahol a békebeli bohémek hangulatát megidézve, mégsem tolakodó környezetben ehetünk nagyon finomakat. A remek kiszolgáláson és a könnyed fogásokon kívül a hely egyik legnagyobb előnye, hogy az ebédek mellett messze földön híres reggeliket is kipróbálhatunk, így akár könnyed brunchcsal is indíthatjuk a napot üzleti partnereinkkel. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Robinson Étterem

7/10

1146 Budapest, Városligeti-tó

Több Infó

Címkék

Az 1989 óta működő étterem a Városligeti-tó szigetén, néhány perc sétára a Hősök terétől üzleti ebédre is várja azokat a vendégeket, akik a város közepén, de természetközeli hangulatban szeretnének enni valami finomat. Az ételek ízletesek, a felső szinten pedig toszkán hentesmestertől érkező húsok sülnek a faszenes kemencében.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Centrál Kávéház és Étterem

8/10

1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 9.

Több Infó

Címkék

Már a Nyugat szerkesztői is itt találkoztak, pont a mi partnereinknek ne lenne megfelelő helyszín? De félre a tréfával, a több mint 130 éves Centrál áprilisi újranyitása óta úgy tudott hű maradni a hagyományokhoz, hogy közben modern, otthonos és kényelmes találkozóhellyé vált. A remek ízek és italok mellett a jókora térben komolyabb témáknak, megbeszéléseknek is jut hely. 

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Biarritz étterem és kávézó

9/10

1055 Budapest, Balassi Bálint utca 2.

Több Infó

Címkék

A magyar hagyományok és a modern ízek kettősével csábít a Biarritz, a Parlament környékén. A francia és a mediterrán konyha egy-egy fogása is megtalálható az étlapon, a könnyű desszertekkel és a gondosan válogatott borkínálattal együtt. A fogásokhoz a hátteret a hatalmas teraszon az Országház szolgáltatja. 

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Prime Steak & Wine

10/10

1051 Budapest, Sas utca 18.

Címkék

Ha igazi nagyvadakkal megyünk vacsorázni, és tényleg fontos megmutatni, amink van, akkor válasszuk a Prime-ot, ahol hamisítatlan lakomaélménnyel lehetünk gazdagabbak. Hatalmas, többfős tálakat is kérhetünk, amik roskadoznak a tökéletesen elkészített húsoktól, arany, szárazjég, különleges borok, ez a hely nem a szerénységről szól, hanem a kiváló minőségű steak kompromisszumok nélküli elkészítéséről és felszolgálásáról. Ha szerencsénk van, még az is előfordulhat, hogy a szomszéd asztalnál Jason Momoába vagy éppen Henry Cavillba botlunk bele. 

Hasonló tartalmak

Admin mode