gasztró

szerkesztés

„Forró, mint a babám szíve” – Téli hideg ellen a legjobb megoldás a forró leves!

Szerzők

  • Nemes Nóra

2021. 01. 05. 14:32

Zimankó, hó és jég odakint, forró leves idebent – az egyik legjobb téli klisé, amit csak el tudunk képzelni. Mivel az előrejelzések szerint a héten beköszönt az igazi tél, megmutatjuk, honnan szerezhetők be a város legjobb levesei, amelyek a röpködő mínuszokban garantáltan átmelegítenek.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Oriental Soup House – Balzac utca

1/9

1136 Budapest, Balzac utca 36

Címkék

Hogy a forró pho-nél nincs jobb melegítő, ahhoz kétség sem fér. A vietnami konyha levesének dedikált Oriental Soup House így mindig remek megoldás, ha szeretnénk kicsit átmelegedni. A belvárosi egységük november óta sajnos zárva tart, de a Balzac utcából még mindig beszerezhetünk egy lavórnyi gőzölgő, tüzes vagy éppen lágyan zöldfűszeres levest. 

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Bors GasztroBár

2/9

1075 Budapest, Kazinczy utca 10.

Több Infó

Címkék

Az egyik legrégebbi utcai harcos levestémában, már akkor a Kazinczy utcában voltak, mikor az még alig volt menő. Instant melegítést találunk náluk, street food hely lévén vásárlás után 2 perccel már kanalazhatjuk is a választott levesünket. Van fix kínálatuk, de napi újdonságaik is, akkor is tudunk választani, ha a hagyományos ízeket kedveljük, de akkor is, ha szívesen vesszük az olyan desszertnek is beillő őrületet, mint a Túrórudi leves. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Hokedli Pottage Bar

3/9

1065 Budapest, Nagymező utca 10.

Több Infó

Címkék

Szintén street food kategória – az üzleten belül még jobb napokon sem igazán férünk el. A napi szinten változó kínálat nemcsak hogy szezonális, termelői alapanyagokból készül, de nagyon fair ár-érték arányban is van, nem beszélve arról, hogy még a legnépszerűbb levesen is mindig csavarnak egy picit, hogy véletlenül se unjuk meg a kínálatot. Az egészséges, színes, forró levesek tuti átmelegítenek, míg elérünk A-ból B-be. 

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Rapaz

4/9

1073 Budapest, Erzsébet körút 4.

Több Infó

Címkék

Alapvetően szendvicsbár, de azért bőven érdemes hozzájuk benézni akkor is, ha levesre éheznénk. A kínálat gyakran változik, és nekik sem kell a szomszédba menniük egy kis őrületért, a klasszikus sós levesek mellett ugyanis bármikor belefuthatunk valami édes különlegességbe is. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Vietnamigulyás.hu HK

5/9

1021 Budapest, Frankel Leo út 10.

Címkék

Huszár Krisztián a fél városon át hurcolta már nekünk Budapest egyik legjobb levesét, a vietnami gulyást. A saját maga által fejlesztett fúziós ázsiai levesnek több változata is kapható a neki dedikált Frankel Leó utcai üzletben – igazán csak ízlés kérdése, hogy a natúran, füstölt malacpofával, tonkatsuval, császárral vagy mangalicatarjával kérjük-e, rosszul semmiképpen nem járunk. A vietnami gulyás azon kívül, hogy testet-lelket melegít, valószínűleg kisebb megfázások és év eleji enyhe depresszió ellen is bevethető, főleg, mert Huszár Krisztián mellé társult Mogyorósi Gábor is a korábbi Alabárdosból. 

Fotó: Róma Ételbár / Facebook

Róma Ételbár

6/9

1015 Budapest, Csalogány utca 20.

Több Infó

Címkék

Ha hagyományos ízekre vágyunk, de a Covid miatt a nagyit nem akarjuk látogatni, akkor jó opció lehet a Róma Ételbár. A leveskínálat ugyan nem hosszú – többfajta húsleves mellett jelenleg korhelyleves és lencsegulyás van az étlapon –, de laktató, melegítő, házias és kifejezetten nagy adagokra számíthatunk korrekt áron. 

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Szépilona Bisztró

7/9

1021 Budapest, Budakeszi út 3.

Több Infó

Címkék

Ha pedig hagyomány, akkor mi lehetne annál tradicionálisabb, mint a Bécsből Budapestre tévedt, itt meggyökeresedett, Krúdy kortársai által imádott, mára sajnos ritkán fellelhető tafelspitz? És bár a Szépilona Bisztró étlapján melegítő, téli levest is találunk, azért a tafelspitz egy intézmény, ami a forró velővel, marhafartővel, almás tormával, spenóttal, rösztivel, zsemlemártással biztos, hogy nem csak a gyomrunkat melegíti át!

Fotó: We Love Budapest - We Love Budapest

Spatula Café

8/9

1111 Budapest, Bartók Béla út 8.

Címkék

A kávézó-reggelizőben ebédidőben forró, házias leveseket is találunk – mindennap más fajtát. Bár csak 2-3 leves van az étlapon, igazi különlegességet is kínálnak, mégpedig az ehető poharakat. Az idén ősszel forgalomba állított, saját recept alapján készülő sós kelyhek simán kibírnak 20-30 percet, így az utcán sétálva is felmelegedhetünk egy kiadós levessel.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

WAFU

9/9

1075 Budapest, Kazinczy utca 3.

Címkék

A japán comfort foodra építő kis hely a Kazinczy utcában igazi csodaleveseket tartogat számunkra. A sűrű, csípős vagy éppen enyhe, húsos vagy vega ramenek mellett tradicionális japán hot potot is találunk náluk, ha osztozkodnánk (kizárólag olyannal persze, akivel amúgy is együtt élünk). 

Hasonló tartalmak

Admin mode