szabadidő

Focimentes övezetek – ide menj, ha már unod a szurkolói zónákat

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2018. 06. 26. 18:16

Azoknak próbálunk egy kis vigaszt nyújtani, akik így, a foci-vb félidejében már irtóznak a les kiabálásoktól, a kerthelyiségekben, teraszokon gólörömtől mámoros turistacsapatoktól, és eszük ágában sincs akciós sört inni ajándék felfújhatós sárgalapért. Összeszedtünk néhány olyan helyet, ahol se kivetítő, se tippjáték nincs, helyette minden marad a régiben és a vendégek beszélgetős szabadidejét támogatják a "mentességgel".

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

PONTOON (Átmenetileg zárva)

1/9

1051 Budapest, Id. Antall József rakpart 1.

Több infó

Az egyik kedvenc Duna-parti helyünk még mindig a Pontoon, változatos programjai, színes égői és verhetetlen kilátása miatt. Mindig jó náluk egy kicsit jazzelni, cigányzenét hallgatni vagy félrehúzódva limonádézni. Itt sem kell számolnunk a napi több meccsel, zavartalanul élvezhetjük a naplementét, figyelhetjük a dunai hajók útját.

Fotó: Keksz

Keksz

2/9

1075 Budapest, Madách tér 2.

Több infó

Címkék

Egészen terebélyes terasszal erősített a 2018-as nyárra a Keksz, amit ebédjei, szuper salátái és barátságos szervize miatt is szeretünk. Aki napközben elhúzódna a napsugaraktól, ülhet az árkádok alá is, mindenhonnan élvezhető a belvárosi pörgés, a téren áthaladó sokféle ember látványa.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Hadik

3/9

1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

Több infó

Címkék

Irodalmi kávéház lévén a Hadikban sem kell gólörömtől tartani, náluk is a megszokott a hangulat a teraszon és odabent is. Cappucinóra, fröccsre, limonádéra is betérhetünk a Bartók Béla út kultikus helyére, egészen éjjel 1:00-ig. Igyekeztek idén is egy külön kis oázist létrehozni a forgalmas újbudai sugárúton - kellemesre sikerült.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Kabin (Átmenetileg zárva)

4/9

1138 Budapest, Népsziget út 727.

Több infó

Tavaly kezdték meg a Népsziget urbánus fejlesztését, első telepesként a Kabin érkezésével. A Duna-parti terasz azóta igen népszerűvé vált, akár családosok vagy kutyával érkezők körében is. Náluk sincs meccs, ha kivetítő jelenne meg a színes vitorláknál, akkor a csütörtöki filmklubra készülődnek.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Kőleves Kert és Vendéglő

5/9

1075 Budapest, Kazinczy utca 37-41.

Több infó

Címkék

A faeper potyog náluk a színes székekre és az apró kavicsokra – gólesőről szó sincs. Még mindig az egyik leghangulatosabb belvárosi kert a Kőlevesé, ráadásul megnyugtató, hogy a legény- és leánybúcsúknak sem terem babér itt, nyugodtan beülhetünk kettecskén vagy nagyobb baráti társaságokkal, családdal is – az alapzaj nagy, de épp így szeretjük.

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Madách tér: Telep, Barside, Hivatal...

6/9

Nem meglepő, hogy a belváros leghipszterebb környékén a futball helyett inkább a filterkávé, a keramikus mesterség és a forgatókönyvírás a téma. A Madách helyein – mint például a ficakban lévő Hivatal, a Telep, vagy a koktéljairól híres Barside – szintén nem kiáltanak lest. Simogassuk a térre érkező kutyusokat, rendeljünk egy gin-tonicot.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

First Terrace

7/9

1093 Budapest, Fővám tér 11.

Címkék

A frissen nyitott First Terrace a sörfőzde tételein kívül számos vendégcsapon lévő sörrel készül és egy BBQ food truckot is kihoztak a Bálna mellé. Ugyan a szomszédos Jónásnak van kivetítője, de a First-ösök nem ültek rá a hullámra, nem keltek versenyre, náluk a vb ideje alatt is csak a sör és a dunai panoráma a lényeg.

Fotó: Kelet Kávézó

Kelet Kávézó és Galéria

8/9

1114 Budapest, Bartók Béla út 29.

Több infó

Címkék

Újbuda kedvence a Kelet – joggal, hiszen korán reggeltől késő estig várja vendégeit, ráadásul jó időben hangulatos, párizsias terasszal megtámogatva. A Bartókon – ahogy a Hadikban – sem burkolóznak bántó fénybe a teraszok, kihagyták a focis ziccert. Házi limonádéik, keleties beütésű fogásaik segíthetnek egy nehezebb napon is, ráadásul a város egyik legkedvesebb kiszolgálására számíthatunk. Reggel, délben, este.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Vintage Garden

9/9

1071 Budapest, Dob utca 21.

Több infó

Címkék

Természetes, hogy egy ennyire hölgyekre hangolt helyen nem hangsúlyos a sportközvetítés vonal, pláne, hogy a testvérbisztrójuk a Rocky kvázi ezekre specializálódott. A Vintage Gardenben szabadon csajoskodhatunk, reggeltől estig várnak a filmdíszletnek is beillő enteriőrrel, figyelő vendéglátással.

Hasonló tartalmak