gasztró

szerkesztés

A farsangi fánkvadászat indul – itt találod a város legjobb fánkjait, minden stílusban!

Szerzők

  • Nemes Nóra

2020. 02. 12. 10:19

Van még körülbelül két hetünk a farsangolásra, úgyhogy ha eddig nem tettük, itt az ideje a fánkozásnak. Ezeken a helyeken biztos nem nyúlsz mellé, mindegy, hogy a mázasat, a bécsit vagy az amerikait kedveled!

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Badass Coffee & Donut

1/7

1133 Váci út 114

Címkék

Az Árpád híd pesti oldalának tövében lévő Badass Coffee & Donut-ban nemcsak fánkot, de remek kávékat is kapunk – az alapító első ötlete ugyanis a specialty kávézó volt, a fánkot azért csapta hozzá az ötlethez, mert remekül megy a kávéhoz, és ráadásul mindenki imádja. És mivel a specialty kávé megkívánja maga mellett a jó minőséget, biztosan nem csalódunk, ha ide jövünk fánkért. A hagyományosabb változatok mellett rengeteg újhullámos ízkombinációt is megtalálunk a mogyoróvajastól a s'more-oson át, a juharszirupos baconösig. Sokszor vannak tematikus darabjaik is, és házhoz is szállítanak, ha az otthoni bulihoz szeretnénk színes fánkokat.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Bomboloni

2/7

1137 Budapest, Pozsonyi út 49.

Több Infó

Címkék

Hiába, Szabadfi Szabi nem tud mellényúlni, mindegy, hogy kenyeret, pizzát vagy fánkot süt. A fánkjait már korábban megismerhettük, de szeptember óta egy tematikus fánkozót is nyitott a Pozsonyi úton. Az olasz és bécsi gyökerekkel rendelkező fánkok a tészta szempontjából a klasszkus farsangi fánkok hagyományait viszik tovább, külalakban gyönyörű virágalakúak, ízben pedig van klasszikus lekvárostól kezdve psiztáciakrémesen át egészen kávés mascarponésig minden, amit Szabi kitalál. Szezonális fánkjaik mindig vannak, és érdemes korán érkezni, mert zárás előtt bőven lerabolják a készletet!

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

The Donut Library - Újlipótváros

3/7

1137 Budapest, Pozsonyi út 22.

Több Infó

Címkék

Az amerikai filmek mázas, lyukas fánkjainak hazai képviselőihez több helyszínen is hozzájuthatunk Budapesten. A kínálat mindig színes, és mindig nagyon változatos – szezonális különlegességekkel is készülnek, nem csak ünnepek alkalmából. A környezet mindig kellemes, és nomen est omen, a remek fánkok majszolgatása mellett nyugodtan lekaphatunk egy könyvet is a polcról, ha egy kis me time-ra vágyunk. A szezonális kínálat mellett mindig vannak egyszerűbb, és extra fánkjaik is, gyakran egy-egy ismert csokimárka köré építik a receptet a dupla élvezet kedvéért. Ha inkább elvitelben gondolkozunk, remek dobozokat is összeválogathatunk.  

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Fánkterápia

4/7

1092 Ráday utca 15.

A Fánkterápia a Ráday utcában mintha az amerikai cukorkultusz előtt szeretne hódolni – a fánkok mellett ugyanis rengeteg amerikai csokit, cukorkát, gabonapelyhet is beszererezhetünk náluk. Ezek után nem okozunk meglepetést, ha azt mondjuk, náluk is az amerikai fánkokat találjuk – lyukas középpel és sok-sok cukormázzal. A szezonokra ők is mindig készülnek különböző extrákkal, és mivel a Valentin-nap is közeleg, még akkor is találunk újdonságot, ha minden héten odajárunk. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Wiener Szalon

5/7

1082 Budapest, Corvin sétány 2/b

Több Infó

Címkék

A Corvin-negyed melletti Wiener Szalon egy falat Bécs Budapesten. A tulajdonos édesapja már 50 éve készít fánkot Ausztriában, így keresve sem találnánk autentikusabb bécsi fánkot. A klasszikus lekváros fánk könnyed, megfelelően édes, nagyon klasszikus, és még azt is alig érezzük rajta, hogy olajban sült. A bécsi stílusú cukrászdának nem a fánk a fő terméke, de biztos, hogy ezzel az egyetlen napján sem nyúlhatunk mellé!

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

The Box Donut - Nyugati

6/7

1067 Budapest, Teréz körút 62.

Több Infó

Címkék

Több helyen is megtaláljuk Budapesten a négyzet alakú fánkokat – a The Box Donut a Bazilikánál, a Nyugati és a Keleti pályaudvarnál is megtalálható. A fánkok formája nemcsak azért praktikus, mert szépen megkülönbözteti őket a többi fánktól, hanem az elviteles dobozaikba is jobban beleférnek. Válogathatunk töltött és sima, mázas és cukros fánkok között, mindenféle ízben és színben a basic töltetlen fahéjas cukrostól az exclusive lemon curd-ös pisztáciásig. A szezonális darabok itt is jellemzőek, akárcsak az, hogy ha zárás előtt esünk be, akkor jó eséllyel megcsappant készletet találunk.

Fotó: Kés-Villa-Buda

+1: Kés-Villa-Buda

7/7

A Kés-Villa-Buda alapítói azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy visszaállítják a budai vendéglők régi hírét. A szervezet minden hónapban megad egy témát – egy hagyományos, békebeli ételt – amelyet mind a 12 részt vevő budai étterem feltesz az étlapra. A februárt a fánk nyerte, így ha a Kés-Villa-Budába tömörült éttermek akármelyikét felkeressük, garantáltan találunk az étlapon valamilyen fánkot. Hogy milyet, az természetesen függ az étterem jellegétől - érdemes utánanézni! A szervezet tegjainak listáját pedig itt lehet átfutni.

Hasonló tartalmak

Admin mode