szabadidő

szerkesztés

Ezekre a helyekre vidd a kutyád a pesti oldalon!

Szerzők

  • Wágner Gábor

2020. 08. 18. 14:05

Pár hete megvizsgáltuk Budát, abból a szempontból, hogy ha ott élsz és kutyád van, hova tudod elvinni egy kiadós futtatásra, sétára, játékra, nyomozásra, meg mindarra, amire egy kutyának csak igénye lehet. Most pedig következzen a város pesti oldala, ahol szintén jó pár lehetőség kínálkozik arra, hogy kutyus és gazdája felszabadultan és aránylag zavartalanul adózhassanak közös nagy barátságuknak. Itt jegyezzük meg azt is, hogy van egy fontos része a városnak, ami az előző cikkből kimaradt, és ebből is ki fog, egész egyszerűen azért, mert a fekvése miatt besorolhatatlan: a Margitszigetet is felkereshetjük a kutyánkkal. Most pedig térjünk rá Pestre, amiről tudni kell: közel sincs annyi természetes, nagy zöld terület, mint Budán, de azért akad, akárcsak nagy kutyafuttató.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Városliget

1/10

1146 Budapest, Városliget

Több Infó

Címkék

Egykor a Városliget volt a pesti oldal kutyás paradicsoma, ám amikor az rekonstrukciós-építési munkálatok megkezdődtek, kicsit alábbhagyott a lendület. A terület élete felbolydult, a lehetőségek beszűkültek. A kutyásokat most megpróbálják visszacsalogatni. A Hermina út – Konrad Adenauer sétány találkozásánál már van egy szupermodern, mindennel felszerelt kutyafuttató, a Városligeti Kutyás Élménypark, és lesz egy másik is, egy még szuperebb, ami ősszel nyit az Ajtósi Dürer sor melletti részen. Akik mindezeket nem akarják igénybe venni, nekik továbbra is megmarad a szabad kutyasétáltatás lehetősége. 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Molnár-sziget

2/10

Vadregényes vidék a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág szigete, melyről részletesen meséltünk nemrég. Alkalmas terep kutyázásra is, ráadásul a rohangálásban kifáradt eb még a Dunában is megmártózhat. A Molnár-sziget talán hétköznapi sétára nem a legjobb választás, mert kiesik – leszámítva, ha ott lakunk valahol a környéken –, de egy kiadós hétvégi kalandozáshoz tökéletes.  

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Szilas-patak és Rákos-patak

3/10

Végigsétálni a Rákos- és Szilas-patak mentén, érintve a Naplás-tavat, komoly túra, de a kutyánk rendkívül hálás lesz miatta. Pláne, hogy több kutyatárssal is biztosan találkozni fog a változatos út közben. Ha végigmegyünk a teljes szakaszon, az egy teljes napot is elvisz, de szerencsére lehet részletekben is nyomni. Vagyis kisebb és nagyobb kutyás programokra is alkalmas a terület, melyet bringás szempontból is méltattunk már korábban. 

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Szent István park

4/10

1137 Budapest, Szent István park

Több Infó

Címkék

A klasszikus kutyafuttató hely a XIII. kerületben a Szent István park Duna felőli oldalán található, és annak idején azért lett kialakítva, mert bár sok volt a kutyás a környéken, a parkba nem mehettek be a négylábúak. Így kaptak egy saját helyet. Ami már csak azért is hangulatos, mert miközben a kutyák rohangálnak és akcióznak, a gazdik a Dunában, a Margitszigetben és a festői budai oldalban gyönyörködhetnek. 

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Kolonics György sétány

5/10

A Csepelen található, bő 5 kilométer hosszú sétányról már írtunk külön is, és már abban a cikkben említést tettünk a terület egyik nagy előnyéről: kutyával nagyon érdemes felkeresni. Zegzugos, vízparti, buja és a Rómaihoz hasonló – leszámítva a halas helyeket meg a kocsmákat. Természetközeli élmény ez kutyának és gazdinak egyaránt. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Klauzál tér

6/10

A belváros közepének kellős közepén található kutyafutattó nem újkeletű, hanem régóta fogadja a bulinegyed és környéke kutyáit. Persze mehetünk a körút másik oldalára, a Hunyadi térre is, csak ott nincs kerítéssel körbebástyázva a terület. Elég puritán kutyafuttató, mert nincs nagyon benne semmi, de sok kutyás szerint ez nem is baj, legalább lehet rohangálni.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Merzse-mocsár

7/10

1174 Budapest, Erdőalatti dűlő

Több Infó

Címkék

A XVII. kerületben, a főváros peremén találjuk ezt a nádasokkal és sással teli, mocsaras vidéket. Vagyis nem mindig mocsaras, hanem csak akkor, amikor apály van. Érdemes jobban odafigyelni az ebre, mert ezen a vidéken a vadvilág nagy vonzerővel bír a vadász hajlamú kutyákra. De mivel a nagyon hangulatos Merzse-mocsár természetvédelmi területnek minősül, kutyát szigorúan csak pórázon szabad sétáltatni.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Olimpia park

8/10

1055 Budapest, Olimpia park

Több Infó

Címkék

A Kossuth és a Jászai Mari terek közötti részen, a Duna-parton találjuk ezt a pár évvel ezelőtt flottul felújított parkot, melynek különlegessége az (is), hogy a munkálatokat eleve úgy végezték el, hogy a végeredmény ne csak a két-, hanem a négylábúak számára is kielégítő legyen. A modern kutyafuttatót a park északi részében találjuk, tágas, biztonságos és tele van akadállyal, ugyanakkor nem árt tudni, hogy amikor kezd lemenni a nap, éjszakára bezárják

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Nehru part

9/10

1093 Budapest, Nehru part

Több Infó

Címkék

A Bálna és a Petőfi híd között, a Duna-parton találjuk ezt a hangulatos parkot, ami olyan, mint egy összművészeti fesztivál, ahol minden van az iparművészektől kezdve a színjátszókon át az irodalmi estig. Itt is vannak fűben ücsörgő ifjúhippik, padon olvasók, jógázók, bringások és görkorcsolyások, kisgyerekek, sétálók – és nem utolsósorban kutyások is. Ide persze csak jól nevelt ebbel érdemes belépni, mert bár hely van bőséggel, de ember is, és nem mindenki szereti a lelkes kutyákat. 

Fotó: Hartyányi Norbert

Népsziget (Szúnyog-sziget)

10/10

1138 Budapest, Népsziget

Több Infó

Címkék

A Népsziget, vagy más néven Szúnyog-sziget a főváros legészakibb szigete. Volt. Ma már ugyanis félsziget ez az Újpesthez tartozó terület. Bár már egyre nagyobb gondot fordítanak arra, hogy a korábbi elhanyagoltságán változtassanak, még most is vannak elhagyatott részei. Ami például kutyázásra, felfedezésre alkalmas, pláne, hogy ezekre a részekre más nem is nagyon megy, csak a kutyások. De ha emberkedvelő az ebünk, akkor a vasúti híd pesti lábánál formálódó vízpartos kocsmasorra is elmehetünk, mert a kutya rohangálhat és még a vízbe is ugorhat lubickolni, amíg mi legurítunk egy-két sört vagy fröccsöt a többi gazdival. 

Hasonló tartalmak

Admin mode