gasztró

éjszakai élet

szerkesztés

Ezekből a rooftop bárokból nézhetsz le Budapestre már ezen a héten!

Szerzők

  • Nemes Nóra

2020. 05. 27. 16:13

Lassan-lassan visszatér az élet a fővárosba, és reméljük, az idő is egyre kegyesebb lesz hozzánk – a balzsamos tavaszi estéket pedig a hét folyamán nyitó rooftop bárokban is élvezhetjük ettől a héttől. Mutatjuk, hova lehet felkapaszkodni, ha felülről élveznénk a visszakapott Budapest látványát!

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Toprum (Bezárt)

1/7

A Hotel Rum tetején lévő rooftop bárban elérkezettnek látták az időt, hogy előkapják a varázspálcát, eltüntessék a tetőt és elindítsák a szezont: egyedi koktélokkal, könnyed fogásokkal és tartalmas brunchokkal várják a Gellért-hegy és környékében gyönyörködni vágyókat. A nyitás hétfőn volt, az eddigi tapasztalatok alapján érdemes asztalt foglalni!

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

360 Bar

2/7

1061 Budapest, Andrássy út 39.

Több Infó

Címkék

Múlt héten egyszer már megnyitott, de a rossz idő miatt újabb nyitóhétvégével készül most péntektől a város egyik legpörgősebb rooftop bárja. Saját fejlesztésű és klasszikus koktélokkal, válogatott röviditalokkal, bisztrós fogásokkal és a megszokott hangulattal készülnek – reméljünk, ezúttal az időjárás is kegyes lesz, és megint 360 fokos panorámában élvezhetjük a fővárost felülről. 

Fotó: We Love Budapest

Memorise Skybar

3/7

1056 Budapest, Bástya utca 33.

Címkék

A Kálvin téren lévő Hotel Memories OldTown tetején lévő rooftop bár páratlan kilátást nyújt a Citadellára és a pesti háztetőkre. Emlékezetes estét tölthetünk itt remek nyári koktélok, minőségi magyar borok és szezonális ételek kíséretében. Az italkínálatban egyaránt megtaláljuk a klasszikus és a saját koktélokat, az ételeknél pedig kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy kistermelői alapanyagokból készítsék a fogásokat. Választhatunk a tapasok és előételek közül, ha pedig komolyabb fogásokra vágyunk, a szemünk előtt készülnek a friss grillfogások. Az eddigi érdeklődés alapján azt tanácsolják, indulás előtt foglaljunk asztalt!

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

St. Andrea Wine & Skybar

4/7

1052 Budapest, Váci utca 1.

Több Infó

A Vörösmarty tér melletti skybar nem a rooftop jógások és haspólóban a DJ dallamaira ringatozók gyűjtőhelye – klasszikus koktélok, minőségi párlatok, kiváló borlap és remekbe szabott, mégis könnyed bárfogások, ha egy laza, elegáns helyet keresünk a hét végére, ahonnan a városban gyönyörködhetünk.

Fotó: Intermezzo Restaurant & Roof Terrace

Intermezzo Restaurant & Roof Terrace

5/7

1054 Budapest, Hold utca 3.

Több Infó

Pénteken nyit a Hold utcai Hotel President tetején lévő rooftop bár is. Klasszikus és signature koktélok, salátáták, mártogatósok, hagyományos és lightosított szendvicsek, hamburgerek társaságában élvezhetjük a Parlament és a budai hegyek látványát.

Fotó: Jancsó Gergely

The Sky Garden Rooftop Terrace

6/7

1064 Budapest, Podmaniczky utca 45.

Címkék

A Mystery Hotel tetején található kellemes kert különleges koktélokkal, válogatott italokkal, és könnyű bárételekkel nyit meg szintén pénteken. A dór oszlopok mellől a Nyugati pályaudvar szinte csak egy karnyújtásnyira van, és premier plánban gyönyörködhetünk a Budai Várban, a Citadellában és a Halászbástyában is.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

High Note SkyBar

7/7

1051 Budapest, Hercegprímás utca 5.

Több Infó

Címkék

Az Aria Hotel tetején lévő hatalmas rooftop bár még télen is izgalmas tetőtere is megnyit szerda délután. Egyelőre a koktélokra helyezik a hangsúlyt, hiszen egyik legnagyobb erősségük – a lenyűgöző látvány mellett természetesen – az igényes koktélkínálat. A 90-es évek balatoni bulijait idéző italokat itt ne keressük, csupa izgalmas különlegességgel várnak minket a bartenderek. Ha megéhezünk, pár bárfood már felkerült az étlapra, de inkább az italozáson van a hangsúly. 

Hasonló tartalmak

Admin mode