budapest

szerkesztés

Ez lesz szerintünk idén - A WLB 2015-ös jóslatai

Szerzők

2015. 01. 02. 1:00

Összevetettük azokat a kósza híreket, amelyeket év végén Budapest utcáin hallottunk, és ennek alapján, sok különböző következtetést levonva, az eddigi trendek alapján megpróbáljuk megjósolni, hogy mi történhet az új évben. Az ötletek nagy része ugyan kicsit paranormális, de úgy gondoljuk, hogy ebben a városban semmi sem lehetetlen.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Budapest Óriáskereke

1/6

1051 Budapest, Erzsébet tér

Több infó

Címkék

Mivel a Sziget Eye majdnem az egész évet az Erzsébet tér felett forogva töltötte, ezért a hivatalos szervek úgy döntenek, hogy miért is ne lehetne belőle egy folyamatosan működő látványosságot csinálni? De hogy még több külföldit felcsalogassanak a kerékre, ezért elhatározzák azt is, hogy egy Duna-parti lokáció sokkal megfelelőbb lenne. A lehetséges helyszínek között lesz a Duna-korzó, a Várkert Bazár és a Lánchíd kellős közepe is.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

A hamburger mint “magyar nemzeti étel”

2/6

Ahogyan a Zing Burger, meg az Attaboy és az ehhez hasonló burgerezők teljes gőzzel futnak, úgy egy mozgalom is kialakul majd, amely szerint a hamburgert a paprikás csirke és a gulyás mellett nemzeti ételnek kellenek nyilvánítani. Ennek eredményeként a Michelin-csillagos éttermek felhagynak a szokásos ételeikkel, és degusztációs hamburgermenükre állnak rá.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

A budapesti tetőteraszok a város több pontján feltűnnek

3/6

Amint a meleg visszatér, számíthatunk a tetőteraszok robbanásszerű elterjedésére. A lehetséges helyek között van a budai várpalota erkélye, a Szent János-kórház teteje, a Nyugati pályaudvar épülete. Emellett természetesen a korábban megnyílt 360 Bár és a Tip Top Bár is jelen lesz.

Fotó: Beer Bike

A beerbike-ok átveszik a trolik szerepét a belvárosban

4/6

Kihasználva a népszerű sörbiciklik egyre növekvő számát, a város vezetése úgy dönt, hogy a költségek lefaragásának kedvéért állományba állítják őket, hogy azok helyettesítsék a trolikat. Az általában a 70-es és 78-as vonalon járó sörbringákat ezentúl arra köteleznék, hogy út közben felvegyék a megállókban várakozó utasokat, akik valószínűleg nem bánják majd az új szabályozást.

BeerBike
Cím:
1061 Budapest, Király utca 16.
Facebook

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Az egyetemek új kémiaszakot indítanak, amely a kávékra fókuszál

5/6

Építve arra a szándékra, hogy az elmúlt időszakban a budapestiek a világ legjobb kávéját szerették volna lefőzni az olyan helyeken, mint a Tamp & Pull, a NOMURI és a Mantra, az ELTE elhatározza, hogy olyan haladó kémiai kurzusokat indít, amelyek a coffee arabica leghatékonyabb lefőzésre okítanak.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Budapest

Margitsziget

6/6

1138 Budapest, Margitsziget

Több infó

Címkék

Tekintettel arra, hogy a budapesti szabadulós szobák turisták tömegeit vonzzák a városba minden évben, a vezetőség úgy határoz, hogy az egész Margitszigetet egy nagy játékká alakítják. Ennek lényege, hogy a látogatók nem mehetnek ki a szigetről sem a budai, sem a pesti oldalra mindaddig, amíg meg nem oldanak bizonyos trükkös feladatokat.

Hasonló tartalmak

Admin mode