shopping

szerkesztés

Élmények 365 napra – kedvenc határidőnaplóink magyar dizájnerektől

Szerzők

  • Rothman Gabriella

2016. 12. 05. 14:28

Ma, amikor egyre többen a virtuális térben vezetik napi teendőik listáját, tulajdonképpen új értelmet nyer a papír alapú gondolkodás. Egy határidőnapló ugyanis nem csupán egy szép, kézzel készült tárgy finom tapintású boritóval és okosan szerkesztett lapokkal, de egy egészen más szemlélet, más minőség, egyszóval más univerzum. Feltérképeztük a budapesti kreatív naplófelhozatalt, s megmutatjuk azokat, amelyekért szerintünk érdemes újra tollat vagy éppen ceruzát ragadni.

Fotó: Malinovka

Malinovka 

1/8

Címkék

Szolnoki-Szendrődi Judit limitált példányszámban kapható naplói finom anyagokból, prémium minőségben készülnek, de amiért igazán szerethetők, azok a kedves fekete-fehér grafikák, amelyek a könyvekben több helyen is megjelennek. A vertikális elrendezésű heti bontásnak köszönhetően jól áttekinthető, sőt van helyed jegyzetelni, de akár rajzolhatsz is bele. A mérete táskabarát, a záróguminak hála pedig nem nyílik ki, és a szalagok segítenek, hogy megtaláld, ami éppen a legfontosabb. Öt színből választhatod ki a hozzád leginkább passzolót.

Fotó: DotForYou

DotForYou

2/8

Címkék

Az IRKA 2017 határidőnaplói idén a Let your life flow jegyében készülnek összesen 800 példányban, három színben, kétfajta préseléssel. 2017-re egy exkluzív széria is született fekete borítóval és arany élmetszéssel, amely kizárólag a webshopban rendelhető. Az IRKA-k belső elrendezése, lapkiosztása nagy szabadságfokot ad, a heti teendők két oldalra rendezhetők. Egy finom pontháló segítségével a napok mérete tetszés szerint alakítható, sőt a pontok sorvezetőnek sem utolsók, és rajzoláshoz is szuper háttérfelületet kínálnak. A korábbihoz képest a jegyzetoldalak száma is bővült, így tulajdonképpen egy határidőnaplót és noteszt kapunk egyben.

WEB
Árak: 8.500 Ft, fekete borítós arany élmetszéses exkluzív kiadás: 11.550 Ft
Kapható: saját webshop, FIAN Koncept, Fiók, Fuga, Iparművészeti Múzeum Shop, Írók Boltja, Le petit design, Magyar Nemzeti Galéria Múzeum Shop, MONO Art and Design

Fotó: Rubidium

Rubidium

3/8

Címkék

A márka egy belsőépítészekből álló dizájnercsapat, amely kreatív alapanyagokat és tradicionális könyvkötési technikákat használ. A Rubidium 365 határidőnaplói 13 különböző borítással és színnel készülnek, a puha rózsaszín bársonytól a metálos vászonig. A napló napi leosztású, így elég hely jut a teendőknek, firkáknak, listáknak. A borítón látható mintázat 365 pontot ábrázol, felölelve ezzel az év minden napját. A lapokon szintén 365 pont alkot egy sorvezető rácsozást, melyek közül az adott oldalon kiemelt éppen azt mutatja, hogy az év melyik napján járunk.

Facebook
Ára: 8.500 Ft
Kapható: info@rubidium.hu email címen rendelhető, Hendrick’s Varázslatos Design Pop-Up

Fotó: Janka Arnoczy

Janka Arnoczy

4/8

Címkék

Minden részletükben csajos darabok többféle pasztell árnyalatban, ezüst és arany csillogással, belsejükben egyedi tervezésű kalligrafikus feliratokkal. A füzetkék kemény fedeles borítóval, éves összesítő lappal kerülnek forgalomba, így gyorsan átláthatod az év összes hónapját, a heti rendszerező lapokat pedig jegyzetoldalak egészítik ki. Néhány oldalt kedves grafika díszít, sőt több színezőt is rejt a napló, így azok is találnak benne meglepetést, akik számára olykor pihentető elfoglaltság a színezgetés.

Facebook
Ára: 4.990 Ft
Kapható: rendelés: janka.arnoczy@gmail.com, Lucky Shepherd Designer Store, WAMP (december 11. és 18.)

Fotó: Antihatáridőnapló

antihatáridőnapló

5/8

Címkék

A Slow Budapest kiadványa izgalmas kísérlet arra, hogy visszavezessen minket az értékes időtöltéshez. Az antihatáridőnapló egy háromféle borítóval készülő, Ghyczy Dia grafikus tervezte nagyon klassz színes könyvecske, amelynek kialakításához coaching módszereket, pszichológiai alapokat, a nemzetközi slowirodalmat és mindfulness technikákat használt fel a koncepció alkotója, Krajcsó Nelli tréner. Az antinaplóval tehát nem csupán a feladataidra koncentrálhatsz, de mélyebb önismeretre és tudatosságra is szert tehetsz, mindezt humorosan és okosan.

WEB
Árak: A/6: 4.900 Ft A/5: 6.200 Ft
Kapható: saját online shop

Fotó: Anikó Róth

Róth Anikó

6/8

Címkék

Sokféle DesignByRothAniko naptár létezik, de néhány dologban nagyon is hasonlítanak egymásra: mindegyikük azonnal felismerhető részletgazdag grafikákkal készül, kézzel kötött saját tervezésű kisszériás fantasztikus minőségű termék, ami garantáltan nem jön szembe veled, s ami talán a legfontosabb, egész évben szeretni fogod! A tervező naplói között találsz kicsit és nagyot, spirálosat és cérnafűzöttet, heti és napi beosztásút, sőt cserélhető belsejű öröknaptár is készült az idén.

WEB
Árak: Határidőnapló – kicsi: 2.900 Ft (cérnafűzött, heti beosztású). Határidőnapló – nagy: 4.500 Ft (cérnafűzött, és spirálos változatban, heti beosztású). Öröknaptár – közepes: 4.500 Ft (cérnafűzött, napi beosztású). Cserélhető belsejű öröknaptár – közepes: 9800 Ft (cérnafűzött, műbőr borítóval napi beosztású)
Kapható: saját webshop, Paloma, WAMP

Fotó: Noto

Noto

7/8

Címkék

Seres Tamás brandje minden évben tiszta lappal indítja a tervezést, új tervek, új tipó kerül a borítókra. 2017-re geometrikus és organikus példányokkal készült a tervező, de persze helyet kap a játék is, mintákkal és betűkkel egyaránt. A szitázott gyönyörűségek között találsz visszafogottabb, lazább, sőt egészen vagány színösszeállításokat is, s biztos lehetsz benne, hogy lesznek meghökkentő színek és színpárok is. Szerintünk nem lesz könnyű választani!

Facebook
Árak: A6 3.900 Ft, A5 4.900 Ft
Kapható: Dynamobake, Insitu, Írók boltja, MONO art & design

Fotó: Deluxe Dollz

Deluxe Dollz

8/8

Címkék

Rendhagyó határidőnaplók, amelyekben a fontos és hagyományos naptári ünnepek mellett az alkotók jó pár olyan érdekes vagy vicces világnapot és akciónapot is megjelöltek, amelyek megünneplésével még vidámabbá teheted a hétköznapokat. Persze a legfontosabb szempont az áttekinthetőség és a praktikus használhatóság, ami segít abban, hogy jól szervezettek legyenek a napjaid. A füzetek 100% újrahasznosított papírból készülnek, magyar és angol nyelven egyaránt elérhetők.

WEB
Árak: A6 3.400 Ft, A5 4.400 Ft
Kapható: saját webshop, Szimpla design shop

Hasonló tartalmak

Admin mode