shopping

szerkesztés

Ékszer, ami tényleg öltöztet – 5 izgalmas hazai márka

Szerzők

  • Rothman Gabriella

2019. 02. 28. 12:13

Lehet nőies vagy uniszex, fényes, esetleg matt, visszafogott, de akár hangsúlyos is. Az ékszer aprócska kiegészítő, ám segítségével olyan pontos képet rajzolhatsz az egyéniségedről, amire talán más öltözékkiegészítő nem is képes. Öt olyan tervezőt mutatunk, akik szerintünk kitűnnek a budapesti kínálatból. Akár azért, mert szokatlan anyaggal vagy szokatlan metódussal dolgoznak, vagy éppen azért, mert picit másként közelítenek az ékszer műfajához.

Fotó: Ooh My Deer

Ooh my Deer

1/5

Címkék

Filigrán, letisztult formavilágú ékszereket készít Sarkadi Fanni, aki tavaly mutatkozott be első sorozatával, az Opiával. A szem íriszét meghatározó duplakör motívumra felépített gyűrűi, fülbevalói és a többféleképpen is hordható „ruhaéke” azonnal a szívünkbe lopták magukat, és az új Close kollekcióért is csak lelkesedni lehet. A továbbra is minimalista esztétikát hozó kollekció karperecei, nyakpántja és többféle gyűrűje szabadon variálható, sőt egyszerre akár több is viselhető. A kis gyémántberakású változatok egy cseppnyi csillogást is hoznak a mindennapokba, viseljük akár reggel, délben vagy éppen este.

Fotó: Balazs Botos

Balazs Botos

2/5

Címkék

Csodaszép, kézbe és kézre simuló, kontrasztokra építő „ékszertárgyak” porcelánból. Az egyszerre puha és kemény, merev és meleg darabok letisztult, kerekded formákkal és homogén felületekkel hódítanak, kortalanok mégis játékosak. Nem is meglepő mindez, hiszen Balázs számára a tervezés és a kivitelezés majd minden fázisa izgalmas kaland, s a mai napig egyfajta rituális élmény az égetés végeztével a kemence nyitása. A nőket és akár férfiakat egyaránt megszólító szépségek a ropogós fehér mellett lágy kékben és rózsaszínben, illetve a tuti befutó feketében készülnek, amelyek közül a legnagyobb kedvenc a donut formát hozó tekintélyes, és a tavaszváró bimbózó virágokra emlékeztető SpRing gyűrűk.

Fotó: Personal Perception

Personal Perception

3/5

Címkék

Mi történik, ha egy építészként végzett és belsőépítészként dolgozó kreatív ember ajándékot készít? Készül néhány olyan tárgy, jelen esetben elsőként egy pár fülbevaló, amelyekből idővel egyre többen és többen szeretnének maguknak, s a hobbiprojekt szép lassan egy kompakt kis márkává fejlődik. A Personal Perception éppen négy évvel ezelőtt jött létre, s alapítójának közeli kapcsolata a különféle anyagokkal, érdeklődése a formák iránt rendre újabb darabokat eredményezett. A legfrissebb SINGLES széria egydarabos réz fülbevalók gyűjteménye, amelyek szabadon párosíthatók egymással. Az ékszerek a legegyszerűbb formai elemek – körök és egyenesek – használatával, modulárisan épülnek fel, anyaguk 100% nikkelmentes kezeletlen sárgaréz.

Fotó: Miko Jewelry

Miko Jewelry

4/5

Címkék

Határozott vonalvezetésű, jellemzően geometrikus formákban gondolkozik Mikó Krisztina, aki kézzel készülő extravagáns gyurmaékszereit egy saját fejlesztésű egyedi technikával készíti. Kizárólag szuper minőségű süthető alapanyagot használ, amely a hőkezelésnek köszönhetően közel műanyag keménységűvé, így nagy mélységben is csiszolhatóvá válik. Ez az eljárás teszi lehetővé annak a karakteres formavilágnak a kialakítását, amely mára a Miko ékszerek védjegyévé vált. A lapocskákból gyűrűk, fülik és láncokkal kombinált nyakláncok egyaránt készülnek, amik tökéletes kiegészítői a legegyszerűbb vagy éppen összetettebb ruháknak is.

Fotó: Malutka

Malutka

5/5

Címkék

A márka ékszereit a féldrágakövek és a gyöngyök szeretete hívta életre. Az aprólékos horgolt technikával készülő karkötőket és nyakláncokat tenyésztett gyöngyök, holdkő, labradorit, ametiszt, rózsakvarc, onix és magnetit gyöngyök díszítik, amelyeket gondosan válogat össze és helyez el az egyes darabokon a tervező. A finom alapanyag nem irritálja a bőrt, és kellemes viselni is, az ásványok pedig nem csupán szépek, de sokak szerint gyógyító erővel is bírnak, s ennek köszönhetően minden egyes darab meg is szólítja viselőjét. Nagy izgalommal várjuk a tavaszi kollekciót, amelyet a szerelem köve, a csodaszép rózsakvarc ihletett.

Hasonló tartalmak

Admin mode