gasztró

Éjszakai zabálás, avagy hol és mit együnk buli után?

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2017. 02. 21. 17:20

Léteznek elvek, meg 18:00 után nem evés és a hétvégét otthon töltős tervek, de, ha egyszer elszabadulunk az éjszakában, akkor nem szép dolog hamar befékezni. Pláne, hogy pár év alatt a sztenderd gyrosos felhozatalt felváltotta egy változatosabb és olykor minőségibb éjszaka is nyitvatartó street food kínálat. Persze vannak azok az éjszakák, amikor telefonnyomkodás nélkül az első adódó és nyitva tartó helyre beszédülünk, de ha már ilyen jól állunk színvonalasabb, vagy valamiért szerethető helyek terén is, akkor miért ne jegyezzünk meg párat. Korai bulik utánra és hajnalra is.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

-

1/7

Címkék

Ha mégis korábban végződik az este és nem maradnánk éjszakába nyúlóan, csak 'utolsó metróig', ismerünk néhány olyan helyet, ahol 00:00-ig bezárólag lefojthatjuk az esti hidratálást. Ilyen például a Klauzál téri PolaPola, ahol balkáni ízekkel találkozhatunk, vagy a 2Spaghi olasz tésztaételeit is betolhatjuk éjfélig, ha otthon nem lenne már kedvünk összedobni egy laza arrabbiátát. A Black Cab burgereit minden nap 23:45-ig rendelhetjük.

Fontosak azok a helyek is, ahol egyben letudhatjuk az iszogatást és a pótvacsorát is. Ilyen például a Fekete Kutya a maga tapasaival, vagy a KisÜzem is. Nem szabad megfeledkezni továbbá a Wichmann Kocsma rántott húsos szendvicséről sem, ebből egészen 02:00-ig kérhetünk, ha marad.
Emelt szint a BpBARBq, ahol ugyanakkora hangsúlyt kap hétvégente a bárélet, mint a szmókerben készülő húsok: szerdától szombatig éjfélig ehetünk-ihatunk náluk.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Retró Lángos

2/7

1051 Budapest, Podmaniczky tér (Arany János utcai metrómegállónál)

Több infó

Címkék

Nincs az a budapesti fiatal, aki ne vágyódott volna a Toldiból a lángososhoz, vagy a line up unalmasabb részénél ne vonult volna át egy sajtos-tejfölösért, egy durva töltött verzióért vagy egy sima kakaós palacsintáért a Retro Lángosba. Megtalálták a piaci rést és nem csak ímmel-ámmal mondhatjuk rájuk, hogy ehető lenne a zsíros és laktató étel, hanem tényleg előkelő helyen végeznek a városi felhozatalban, mind a tésztát tekintve, mind például a feltétet/tölteléket vizsgálva. Egyszerűen jó. Vasárnap-hétfőn-kedden 02:00-ig, szerdán-csütörtökön 04:00-ig, pénteken és szombaton 06:00-ig forgatják a forró olajban a tésztát. Reméljük sokáig megtartják jó szokásukat.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Zing Burger - Allee

3/7

1117 Budapest, Október huszonharmadika utca 8-10.

Több infó

Címkék

A ZING lett az a burgeres lánc, ahová mindig bizalommal betérhetünk, mert korrekt áron kapunk ízletes és konzisztensen jó húsos szendvicseket. Pláne, ha a wagyu burgerről beszélünk...de azért egy Street Burgerrel és egy Guitar Hero-val is beérjük, pláne éjszakába nyúlva, mikor azt hinnénk, már csak az amerikai multietetők tudnak sztenderden tűrhető burgerekkel szolgálni. A Király utcában, a Nádorban és a Széll Kálmán téren csütörtöktől szombatig 01:00-ig ehetünk náluk szaftos burgereket.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

El Rapido Grill & Tequila Bár

4/7

1075 Budapest, Kazinczy utca 10.

Több infó

A Kazinczy utca tequila bárja és taco-lelőhelye felveszi az utca ritmusát és ugyan vasárnap 'csak' 02:00-ig várja vendégeit, hétfőtől csütörtökig 03:30-ig, pénteken és szombaton 04:00-ig eteti az éhes szájakat tacóval, burritóval, vagy a legjobb választással, a nachosszal tálalt chili con carnéval.

Fotó: Paneer

Paneer

5/7

1077 Budapest, Király utca 53.

Több infó

Címkék

A rántott sajt vegáknak és húsevőknek is nagy kedvence, legyen az camembert, vagy egy kevésbé karakteres sajtból készített fogás. A Király utca Paneer-ja ügyes piaci rést tölt be azzal az éjjel is nyitvatartó egységek között, hogy vegetáriánusok is felszívhatják szendvicseikkel és táljaikkal az este elfogyasztott alkoholmennyiséget. A grillezett vagy rántott sajtok mellett a gyerekkorunkból megismert hosszú melegszendvicsek is a Paneer kínálatát képezik. Csütörtökön 01:00-ig, pénteken és szombaton 02:00-ig üzemel a konyha.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

IGEN

6/7

1075 Budapest, Madách Imre út 5.

Több infó

Címkék

A Madách téri IGEN nápolyi típusú pizzát kínál fatüzeléses kemencéből a megfáradt és korgó gyomrú éjszakai életet élőknek, akik vagy messzebbről érkeznek a friss szeletekért, vagy éppen a téren döntögetik az IPA-kat. Hétfőn nincsenek, de keddtől csütörtökig 00:00-ig, pénteken-szombaton pedig 02:00-ig sütik a pizzákat.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Csirkecsibész

7/7

1065 Budapest, Nagymező utca 35.

Több infó

Címkék

A CsirkeCsibész olyan ikonikus éjszakai etető, ami nem megy szembe a trendekkel, és nem is akar nagy innovációkba bocsátkozni. Ő a maga egyszerűségével és múltjával hívja fel magára a figyelmet. Hiába az Andrássy út másik felén terül el a valós bulinegyed, a Csibész előtt szerdától szombatig állnak a császárzsömlés etalon szendvicsekért. Ki májjal, ki máj nélkül, más francia salátával, vagy szigorúan anélkül kéri a számokkal jelölt kreációkat. Szerdától szombatig 05:00-ig szendvicsezhetünk, ám vasárnap ők is megpihennek.

Hasonló tartalmak