éjszakai élet

szerkesztés

12 szuper jó koncert az év utolsó 3 hónapjára – Magyar előadók

Szerzők

  • Wágner Gábor

2021. 10. 01. 13:05

Még ha csak meghatározott keretek között is, de végre megint járhatunk koncertekre. Nemcsak a közönségnek, de a zenészeknek és előadóknak is úgy kellett ez már, mint egy falat kenyér. Úgyhogy esszük is rendesen. Az előző cikkünkben az év utolsó három hónapjának általunk leginkább várt külföldi fellépőit vettük sorra. A második körben következzenek a hazai előadók. Ez most „csak” 12 ajánlat lesz, de ennél jóval több hazai zenekar várja októberben, novemberben és decemberben, hogy elmenjünk a koncertjére.

Fotó: Dope Calypso/Facebook

Dope Calypso

1/12

Tears To Freshwater címmel készítette el ötödik nagylemezét a zenekar, amit végre-valahára be is mutatnak a nagyközönség előtt október 16-án este az A38 Hajón. Vendégzenekar is lesz velük, egy hozzájuk hasonlóan őrült brigád, a Gustave Tiger

Fotó: Platon Karataev/Facebook

Platon Karataev

2/12

A Lev Tolsztoj Háború és békéjének egyik fontos és tragikus sorsú mellékszereplőjéről elnevezett budapesti zenekar egy dupla koncerttel ünnepli meg harmadik nagylemezét, mely az első teljes egészében magyar nyelvű anyaga. A Partért kiáltó címet viselő albumot október 23-án és 24-én mutatják be az A38 Hajón.

Fotó: Jakab Péter/Facebook

Jakab Péter, Szabó Benedek

3/12

Két remek zenekar, a Jazzékiel és a Galaxisok frontemberei, Jakab Péter és Szabó Benedek ezúttal szólóban lépnek fel a Gödör Klubban október 28-án. Előbb az utóbbi egyszálzongorázik, majd az előbbi a kísérő zenekara élén állva eljátssza nekünk a Nem fontos személy című első szólóalbumának dalait. 

Fotó: Mörk/Facebook

Mörk

4/12

Neo-soul, neo-funk, csipetnyi jazz, pszichedelikus elszállás meg sok-sok játékosság és groove, összességében súlyos könnyedség. Ez a Mörk, ami idén már a harmadik nagylemezét adta ki. Az In The Golden Hour címet viselő albumot a Covid és a lezárás ihlette, de nem kell azért megijedni tőle. A zenekar november 5-én a Művészetek Palotájában adja elő első ízben az új lemez dalait.

Fotó: Elefánt/Facebook

Elefánt

5/12

A jövőre 10 éves budapesti zenekar egy dupla koncerttel zárja ezt a kurta-furcsa évet. Az A38 Hajón november 5-én és 6-án megrendezésre kerülő bulikon felcsendül majd pár új dal is, melyek a jövőre megjelenő ötödik nagylemezt harangozzák be. 2022-ben pedig majd egész évben ünnepel a zenekar, de ennyire ne rohanjunk előre. 

Fotó: Hangmás/Facebook

Hangmás

6/12

A Hangmás 2015-ben végleg elbúcsúzott a közönségtől – ám ez nem jelenti azt, hogy időről időre egy-egy alkalmi koncert erejéig ne állhatnának össze. Mint ahogy november 13-án is teszik az A38 Hajón, aminek az adja az apropóját, hogy a zenekarnak nemrég jelent meg bakeliten egy válogatáslemeze Rest in Parties címmel. 

Fotó: Mmamt/Facebook

Egyedi Péter

7/12

Az Isten Háta Mögött és az Óriás zenekarokból ismert Egyedi Péternek van egy szólóprojektje Mmamt néven. Hattagú kísérő zenekara élén november 25-én az A38 Hajón mutatja be új, a puritán II. címre keresztelt második nagylemezét. Különleges zenei világ, különleges zenei élmény. 

Fotó: Ricsárdgír/Facebook

Ricsárdgír

8/12

Magyarország legőrültebb zenekara, ami az őrültségét elképesztő energiákkal közvetíti a közönsége felé, idén 10 éves, amit egy szülinapi megabulival fog megünnepelni november 26-án az Akvárium Klubban. Szintis Lacitól meg a többiektől nyilván egy minden eddiginél nagyobb őrület várható, ami után végre valóra válik a zenekar régi jóslata, és mindenki boldoggá válik Magyarországon. 

Fotó: Péterfy Bori & Love Band/Facebook

Péterfy Bori & Love Band

9/12

November 27-én az Akvárium Klubban tartja végre meg többször elhalasztott lemezbemutató koncertjét Péterfy Bori, valamint zenekara, a Love Band. A színésznő-énekesnő együttese Szikra címmel adta ki hetedik nagylemezét még tavaly, és idén végre révbe is ér az anyag. 

Fotó: Carson Coma

Carson Coma

10/12

Szinte mindenki csúszott a lemezbemutató koncertjével a Covid miatt, a Carson Coma sem kivétel. A humort a fókuszba helyező indie pop zenekar a még tavaly megjelent, Lett, ami lett című második nagylemezét turnéztatja idén év végén, melynek budapesti állomása az Akvárium Klub lesz, ahol december 4-én és 5-én is fellépnek. Az első koncertre már minden jegy elkelt, de a másodikra még van. 

Fotó: Áron András 'Apey'/Facebook

Aron Andras & The Black Circle Orchestra

11/12

A Lazarvs és a Trillion zenekarokból ismert Áron András mint szólóelőadó a country-folk, a blues és a bluegrass világában barangol. Supergroup jellegű zenekart szervezett maga köré – a tagok a Qualitonsból, a Blahalouisianából és a The Pontiacból érkeztek –, velük lép majd fel december 11-én az Akvárium Klubban, hogy nagyzenekari verzióban is megszólaljanak a dalai. 

Fotó: Esti Kornél/Facebook

Esti Kornél

12/12

A Mezőtúron alakult zenekar december 29-én ünnepli meg 15. születésnapját az Akvárium Klubban. Az elmúlt évek legnagyobb szabásúnak beharangozott Esti Kornél-koncertje izgalmas összegzése lesz a zenekar eddigi munkásságának. Különleges látványvilág és sok-sok vendég jellemzi majd hazánk egyik legszomorúbb zenéjét játszó zenekarának koncertjét.  

Hasonló tartalmak

Admin mode