éjszakai élet

szerkesztés

12 koncert az év elejére, hogy 2022 rendesen beinduljon – Külföldi zenekarok

Szerzők

  • Wágner Gábor

2022. 01. 05. 10:24

Őszintén reméljük, hogy az új év, 2022 már nem az elhalasztott koncertek, hanem a megtartott bulik éve lesz. Átnéztük az év első három hónapját, és a kínálat megnyugtatóan bőséges. Első körben kiválogattuk azt a 12 koncertet, amin mi mindenképp részt veszünk majd, és amit az olvasóknak is jó szívvel ajánlunk. Tánclépésben lépjünk be az új évbe!

Fotó: Facebook/Sasha

Sasha

1/12

2022. január 15., Akvárium Klub

Címkék

Ha van a briteknek legendás DJ-jük, akkor egy egészen hosszú listát össze tudnánk állítani, aminek az első öt helyezettje között biztosan ott lesz Alexander Paul Coe, vagyis Sasha, aki 1988 óta áll a DJ-pultban, ráadásul egy olyan helyen kezdett, amit legalább olyan legenda övez, mint őt magát: a manchesteri Haçienda klubban. Sasha a maratoni szettek egyik királya, az év eleji akváriumos fellépésére egy ehhez képest visszafogott, 3 órás szettel érkezik. 

Fotó: Gabrielle Duplantier - Gojira

Gojira

2/12

2022. január 29., Barba Negra

Címkék

Nemcsak az elektronikus zene rajongóinak indul jól az év, hanem a metalisták számára is. Január végén a Barba Negrába érkezik a modern metál egyik legnagyobb neve, akik ráadásul franciák, amit azért fontos megjegyezni, mert a francia metálzenekar majdnem olyan ritka, mint a fehér holló. Az 1996 óta létező Gojira a tavaly megjelent, Fortitude című, hetedik nagylemezével érkezik Budapestre. 

Fotó: Facebook/Christian Löffler

Christian Löffler

3/12

2022. február 5., A38 Hajó

Címkék

A különleges tehetségű német elektronikus zenész nem először érkezik Magyarországra, viszont amikor jön – általában a Pure Lust szervezésében –, az mindig eseményszámba megy. A vizuális művészként is elismert Löffler, aki eredeti módon vegyíti a környezet hangjait a gépi hangokkal, az akusztikus hangzást az elektronikussal, a szavak nélküli történetmesélés egyik nagymestere – legalábbis ezt állítják róla. Ezt február elején élőben tesztelheti az, aki nem hiszi, aki pedig elhiszi, az úgyis ott lesz.

Fotó: Facebook/Efterklang

Efterklang

4/12

2022. február 22., Akvárium Klub

Címkék

A három gyerekkori barátból álló dán indie pop zenekar majdnem 10 éve járt utoljára Magyarországon. Ezúttal tavaly októberben megjelent, Windflowers című, hatodik nagylemezükkel érkeznek hozzánk. A dán zenekar koncertjét elsősorban azok figyelmébe ajánljuk, akik rajonganak az északi zenékért, melyek hűvösen visszafogottak és távolságtartóak, miközben tobzódnak az érzelmekben. Nem sírni, hanem táncolni fogunk a meghatottságtól.

Fotó: Facebook/Hans Zimmer

Hans Zimmer

5/12

2022. március 3., Papp László Budapest Sportaréna

Címkék

Napjaink első számú filmzeneszerzője, aki talán már minden rangos díjat – köztük az Oscart, a Grammyt és a Golden Globe-ot – megnyert, amit csak lehet. Zimmer ismét Budapestre hozza jól ismert dallamait olyan filmekből, mint a Gladiátor, a Lesz ez még így se, az Esőember, A sötét lovag-trilógia, a Thelma és Louise, Az utolsó szamuráj, az élő szereplős Oroszlánkirály vagy a Dűne. Filmzenerajongóknak kötelező!

Fotó: ATC Live

Metronomy

6/12

2022. március 15., Akvárium Klub

Címkék

Március idusán, miután rendesen megünnepeltük a márciusi ifjak egykori dicső és nemes tetteit, elmehetünk egyet szórakozni az angol indie pop zenekar koncertjére, ami épp március 15-én érkezik Budapestre. A 90-es évek legvége óta létező Metronomy eddig hat nagylemezt adott ki, a hetediket idén fogja, így reméljük, pár számot már hallhatunk is majd róla. Azt, hogy a koncert biztosan jó lesz, tudjuk jól, hisz jártak már nálunk az elmúlt 20 évben, és láttuk, amit láttunk. Ráadásul női dobosuk van, ami pedig menőség!

Fotó: Martin Kierszenbaum - Press

Sting

7/12

2022. március 16., Papp László Budapest Sportaréna

Címkék

Tavaly novemberben adta ki tizenötödik nagylemezét (The Bridge) a brit rocklegenda, Sting, aki legutóbb 5 éve készített rocklemezt. (Ezzel talán elfelejteti velünk Shaggyvel közös, 2018-as albumát.) Sting fellépése fontos eseménye az évnek, mert régen járt felénk mint rockzenész, bár ő pont az az előadó, aki bárhol, bármikor és bármilyen minőségben ad koncertet, az mindig eseményszámba megy. 

Fotó: Jan Schoelzel - Muzo Creative

Kerala Dust

8/12

2022. március 18., A38 Hajó

Címkék

A háromtagú angol zenekar még nagyon friss alakulat, 2016-ban álltak össze, ennek ellenére a hírnevük már egészen messzire is elér. Ez pedig annak köszönhető, hogy különleges és sajátos zenei világot sikerült felépíteniük elektronikából, pszichedelikus rockból és bluesból. Borongós és elszállt tánczenéjük tökéletes lesz az akkor még gyenge lábakon álló tavasz hűvösségében. 

Fotó: Facebook/Lebanon Hanover

Lebanon Hanover

9/12

2022. március 19., Akvárium Klub

Címkék

Egy svájci német nő és egy angol férfi által alapított zenekar a cold wave – post-punk – goth rock zenei Bermuda-háromszögben tevékenykedik. Bár megemlíthetjük velük kapcsolatban a Bauhaus, a Siouxsie and the Banshees vagy a The Cure nevét, igazából egyikre sem hasonlít, mindössze ihletforrásai a duó zenéjének. Koncertjeik olyan idegen és távoli tájakra visznek, melyek nem is léteznek, csak akkor, ha szól a Lebanon Hanover zenéje. 

Fotó: Facebook/Eagles Of Death Metal

Eagles of Death Metal

10/12

2022. március 24., Akvárium Klub

Címkék

Josh Homme és gyerekkori haverja, Jesse Hughes hobbizenekarként indította el az EODM-et, és előbbinek az is maradt, hisz általában csak a lemezeken működik közre, koncertre, turnéra pedig csak ritkán jár. Hughes viszont viszi a hátán a zenekart, ami, reméljük, idén már új albumot is kiad, és nem csak turnéra megy. Utoljára 2015-ben volt rendes, saját dalokat tartalmazó nagylemezük, azóta mindössze egy feldolgozásokkal operáló anyagot jelentettek meg, azt is már három évvel ezelőtt. 

Fotó: Kwaidan Records

Nouvelle Vague

11/12

2022. március 30., A38 Hajó

Címkék

A Nouvelle Vague feldolgozászenekart két francia zenész-producer, Olivier Libaux és Marc Collin, alapította meg 2003-ban, és az általuk kitalált koncepció annyira bejött, hogy a mai napig működik. A 70-es, 80-as évek punk és new wave slágereit dolgozzák át akusztikusan előadott sanzonba meg bossa novába. A zenekar koncertje tavaly lett volna, ám az egyik alapító, Olivier Libaux halála miatt elmaradt, így végül idén tavasszal kerül rá sor. Az egyik szemünk sír, de a másik nevet. 

Fotó: Paradigm Talent Agency

Shawn Mendes

12/12

2022. március 30., Papp László Budapest Sportaréna

Címkék

A tinilányok legnagyobb örömére ismét hazánkba látogat Kanada első számú exportcikke, a szívhez szóló és fülbemászó popzenével operáló szépfiú, Shawn Mendes. A még mindig csak 23 éves énekes-dalszerző már négy ultrasikeres nagylemezt adott ki, melyek közül a legutóbbi (Wonder) 2020-ban jelent meg. Ennek turnéjával érkezik hozzánk a fess és bájgúnársága ellenére is valóban tehetséges fiatalember.

Hasonló tartalmak

Admin mode