budapest

szerkesztés

Egyetemista kisokos – alaphelyek, ha Budapesten tanulsz tovább

Szerzők

 • Kovács Dávid

2019. 09. 03. 12:56

Új városban, környezetben, új emberek közt – és főként egy új élethelyzetben – nem mindig könnyű megállni a helyünket, márpedig amikor főiskolát vagy egyetemet kezd valaki, jó eséllyel ilyen körülmények közt találja magát, legtöbbször életében először. Mivel hamarosan kezdődik az őszi szemeszter, összeszedtünk néhány olyan helyet a városban, amelyek megkönnyíthetik a most Budapestre költöző friss egyetemisták dolgát.

Gyűjtésünkben négy kardinális pontra koncentráltunk: az olcsóbb, ugyanakkor megbízható gasztrohelyszínekre, azokra a koncert- és bulihelyszínekre, amelyek kellően sokféle és jó hangulatú szórakozási lehetőséget biztosítanak, a tanuláshoz legalkalmasabb könyvtárakra és kávézókra, valamint az ingyenes sportolási lehetőségekre. Azok számára, akik hamarosan a fővárosban folytatják tanulmányaikat, de a lakhatásuk még nem megoldott, a Flatfy nyújthat segítséget, az oldalon eladó és kiadó lakások közt is egyaránt lehet böngészni.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Ahol megfizethető áron ehetsz finomat

1/4

Tisztában vagyunk vele, hogy szorult helyzetben a májkrémes kenyér is életmentő lehet, azonban igyekeztünk inkább olyan helyeket gyűjteni, ahol elfogadható áron (max. 1000-1500 Ft) ehettek jót ebédre, de akár reggelire is. Városszerte, elsősorban a nagyobb campusok környékéről válogattunk azok közül a gasztrohelyek közül, amelyekben biztosan nem fogtok csalódni, ha pénztárcabarát megoldásra van szükségetek.

 • További lehetőségek

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Ahol mindig jók a koncertek és a bulik

2/4

Egyetemistaként a bulizás és a szociális élet legalább annyira fontos, mint a vizsgák, Budapesten pedig rengeteg helyen ugorhattok fejest az éjszakába. Tíz kedvenc helyünket soroltuk fel alább, ahol a komolyabb nemzetközi előadók mellett a hazai nevek krémje is megfordul a klubszezonban, de ha csak simán leugranátok valahova, ahol mindig jó a hangulat, a tematikus hétközi buliknak sem lesztek híján ezeken a helyeken.

 • A38 - Budapest egyik legfontosabb klubja, műfaji korlátok nélkül
 • Akvárium Klub - Tematikus bulik, magyar és nemzetközi zenekarok a belváros közepén
 • Barba Negra Music Klub - A főváros legnagyobb klubjában a keményzenei vonal a domináns
 • Beat On The Brat - A szó legszorosabb értelmében vett underground klub friss és kultikus zenékkel
 • Dürer Kert - Rengeteg termével és színpadával a Dürer is rendszeresen átlépi a műfaji határokat
 • EllátóHáz - Családias hangulat főként hazai, alkalmanként nemzetközi fellépőkkel
 • Fogasház x Instant - Budapest legnagyobb bulikomplexumában biztos a hajnalig tartó parti
 • Lärm - Minimalista elektronikus zenei klub, ahol tényleg csak a zenén van a hangsúly
 • Premier Club - Budapest egyik legújabb klubja, szintén elektronikára kalibrálva
 • Toldi Klub - A mozifilmek mellett az izgalmas zenét játszó DJ-k és zenekarok lelőhelye

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Ahová elvonulhatsz tanulni

3/4

Bulizás ide vagy oda, a vizsgaidőszak mindenképpen eljön, ekkor pedig érdemes körülnézni, milyen csendes, kifejezetten tanulásra és olvasásra alkalmas lehetőségek akadnak a városban. Vannak persze, akik jobban szeretnek otthon tanulni, de egy zsúfolt albérlet, pláne egy kollégium nem biztos, hogy minden esetben ideális hely a koncentrálásra. Éppen ezért öt-öt budapesti könyvtárat és kávézót szedtünk össze lejjebb, amelyek tanuláshoz és munkához is kiválók.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Ahol ingyen sportolhatsz

4/4

Költséghatékonyság szempontjából talán a sportolást illetően van a legkönnyebb dolgunk, hiszen sok esetben egy jó cipőn és a kényelmes ruházaton kívül nincs szükségünk másra. Budapesten egyre több a rekortánborítású futópálya azok számára, akik kímélnék az ízületeiket, de a street workout eszközök száma is egyre nagyobb. Több helyütt találhattok szabadtéri streetball-, foci-, sőt kiépített gördeszkapályát is. A felsoroltak közül valamennyi pálya és eszköz ingyen használható!

Cikkünk a Flatfy.com együttműködésével készült.

Hasonló tartalmak

Admin mode