gasztró

szerkesztés

Egyetemi törzskocsmák- Semmelweis Egyetem

Szerzők

  • Dezse Balázs

2013. 11. 14. 1:00

Ijesztő dolog, hogy az orvosira járó diákok is rengeteget buliznak, és mindannyian jobban aludnánk annak tudatában, hogy leendő életmentőink non-stop a könyvek fölé görnyedve töltik az idejüket. De persze ők is emberek, megérdemlik, hogy megszabaduljanak a hivatásuk által felhalmozott feszültségtől. Egyetemi kocsmákról szóló sorozatunk legújabb részében elmondjuk, hol lazítanak a jövő doktorai. Érdemes velük koccintani egyet.

Zöld Macska

1/5

Nem igazán világos, hogy egy macska miért lenne zöld, hacsak nem egy feles abszint hatására, de ez nem is biztos, hogy fontos. Alig várjuk, hogy angol tudósok bebizonyítsák végre: a különös nevű helyek a legjobbak.
A Zöld Macska egykor azért jött létre, hogy amatőr színtársulatoknak helyet adjon, szóval az önfeledt iszogatás és a kultúra itt teljes mértékben összefonódik. A Zöld Macska igazából nem nevezhető egyszerű kocsmának: ez inkább egy egyetemistáknak szóló teázó, ahol palacsinta, meleg szendvics, turmix is kapható, ezeket pedig a süppedős kanapékon is el lehet fogyasztani, nagyjából olyan körülmények között, mintha az ember a saját nappalijában lenne.

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 95.

Ludovika

2/5

Az Üllői úti kocsmák egyike ez, amit valamiért kinéztek maguknak az orvospalánták. Ez egy kocsma, nincs ezen mit szépíteni, aki ide jön, annak konkrét céljai vannak az italokkal és a nap hátralévő részével kapcsolatban. A dizájn itt nem nagy szám, az egész nem is kifejezetten otthonos, sőt általában még kéztörlő sincs. Valamiért viszont mindezek ellenére megvan a helynek a varázsa, már csak az árakat nézve is inspiráló a környezet. Óra után nagy társaságoknak kifejezetten ideális, a patológia utáni sokk hatására az embernek már úgysem tűnik fel, hogy egyáltalán nem tiszta a hely. Itt nem játszik a pompa.

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 109.

Medikus

3/5

A hely nevéből egyértelmű, hogy kikhez is próbál szólni ez a „kávézó”, ahol az olcsó ebédmenü mellett nem elhanyagolható a hely italosztó szerepe. A Medikus az elhelyezkedéséhez képest elég kényelmes, tökéletes hely a nap bármely szakában. Sőt még csocsó és karaoke is van, csak hogy teljes legyen a kínálat, bár azért túlzás lenne azt mondani, hogy minőségi a szolgáltatás. Az egyetemistáknak viszont tökéletesen megfelel, ők nem bánják, ha a különböző italakciókat egy kissé lerobbant bőrfotelben kell elfogyasztaniuk.

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 89/C.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Andersen 2

4/5

A Krúdy Gyula utcában található, rendkívül népszerű Andersen pincekocsma újragondolása ez, ami igazából nem különösebben tér el nagy testvérétől. Többféle csapolt sör, tágas terek, kényelmes székek és meglepő mértékű igényesség jellemzi ezt a környékbeli egyetemisták által igencsak gyakran látogatott kocsmát, ahol mindig van jó italakció a méterben is kapható sör mellé. Itt mindig jólesik egy feles mellett a máj működési zavarairól beszélni.
Cím: 1083 Budapest, Nagytemplom u. 36.

A Grund

5/5

Elég közel van az orvosihoz ez a hely, hogy vonzó célpont legyen a nap végére mentálisan megnyomorított diákságnak, akik ilyenkor csak arra vágynak, hogy megihassanak valamit. Ez az elegáns romkocsma-hostel nemcsak igényes és tágas, de tele van lehetőségekkel: születésnapok, legénybúcsúk, tánc, baráti iszogatás vagy akár ismerkedés, minden játszik. Aki nem érzi az ivást, az ehet is, ugyanis szuper grillkonyha áll rendelkezésre, ha pedig úgy érezzük, hogy soha nem akarunk innen elmenni, akkor kivehetünk egy szobát.

A Grund
Cím
: 1083 Budapest, Nagytemplom u. 30.

Hasonló tartalmak

Admin mode