shopping

szerkesztés

Egy új táskára mindig szükség van! – 5+1 új kedvencünk

Szerzők

  • We Love Budapest

  • Rothman Gabriella

2019. 02. 25. 12:29

Mindennapjaink legfontosabb kelléke, amely nélkül szinte egy lépést sem teszünk. Legyen praktikus, funkcionális, passzoljon a stílusunkhoz, bírja a gyűrődést, és nézzen ki jól. Talán nincs is még egy ilyen személyes holmink, amelynek ennyi szempontnak kellene megfelelnie. Öt és egy ráadás márkát mutatunk, amelyekkel mindenképpen érdemes megismerkedned!

Fotó: Stoyka

Stoyka

1/6

Címkék

Sztojkov Alexandra elegáns, mégis játékos részletekkel csábító táskamárkája egyfajta „szofisztikált szabályszegő”. Csajos holmijai kis darabszámban készülnek minőségi bőrökből és persze sok-sok kézi munkával. Az egyes kollekciókat jellemzően a természet inspirálja, a legfrissebb darabokat például a finom japán metszetek és a kimonók vizuális világa. A púderes pasztellekben készülő új fazonok decens szögletes formáit finoman ellensúlyozzák a rafinált és kontrasztos részletmegoldások és a játékos virághímzések. A Stoyka hátizsákokban különösen erős, s ezek a minden részletükben kifinomult darabok színes cukorkaként dobnak fel bármilyen szettet.

  • Facebook
  • Instagram
  • Árak: Lia oldaltáska: 51.000 Ft, Miyo hátitáska ’S’ méret: 56.000 Ft, Miyo hátitáska’M’ méret: 68.000 Ft
  • Kapható: wonderLAB 

Müskinn

2/6

Címkék

A fiatal márka mögött egy pezsgő alkotóműhely áll, amelynek legfontosabb ismertetőjegye a kísérletezés és az együttgondolkodás öröme. A táska műfaját a tervezők egy igencsak tágan értelmezett játéktérként fogják fel, s párhuzamosan fejlesztenek egy alap- és egy konceptuális kollekciót, s a termékeikkel nagyon szimpatikus életstílust kínálnak. Az eddig piacra dobott Tiger és Transparent sorozatok a mindannyiunk által ismert funkcionális kihívására reflektálnak okosan és átgondoltan, ugyanakkor korántsem hétköznapi módon, míg a másik vonal tervezésekor inkább az alkotói együttműködéseken van a hangsúly. A lányok időről időre egy inspiratív alkotóval dolgoznak együtt, és a másik gondolkodásmódját, módszereit vagy éppen igényeit szintetizálják új modellek formájában. Nagy kedvenc a Küss Mich duóval közösen megálmodott, kifejezetten a bakelitek méretéhez igazított friss széria.

Fotó: Nagy Attila

ESC

3/6

Címkék

Formai játékosság, praktikum és karakteres színvilág jellemzi ezt a viszonylag friss kiegészítőmárkát. A tervezők nem használnak semmilyen állati eredetű alapanyagot, és hulladékmentes gyártásra törekszenek. Főként jó minőségű műbőrökkel dolgoznak, de szívesen használnak pamutot, bársonyt, sőt kiszolgált farmernadrágokat is újrahasznosítanak. A télen bemutatott YOU sorozat a funkcionális sokféleség jegyében fogant. A bársonnyal kombinált hátitáskát a smart-casual viseletet előíró irodai stílus, a kisebb ékszerhátit a lassabb, sétálós hétvégi délutánok, a clutch-á alakítható övtáskát pedig a baráti borozással záródó esték ihlették. Minden egyes modellnél feltűnik a jellegzetes U alak, amely a kollekció névadója is egyben, a „szőtt” táskaalj pedig mostanra egyfajta márkavédjeggyé is vált.

Fotó: Karla

Karla

4/6

Címkék

Sugár Kata, a márka tervezője a magazinok világából érkezett egy örökölt varrógéppel. A táskabiznisze az utóbbi néhány évben pörgött fel igazán, amely letisztult bőrpántos pakolós vászontáskák és hol szándékosan visszafogott, hol fényes és színes, olykor a giccs határát súroló „gymbagek” tervezésére és készítésére szakosodott. Kata számára az elsődleges szempont a tartósság, ezért minden egyes darabot vastag béléssel és zsebbel készít. A hátikba simán befér egy laptop, a shopperekkel pedig egy nagybevásárlás sem probléma. A környezettudatosság jegyében alapanyagként sokszor használ maradék matériát, amit az interneten vagy speciálisan ilyen profilú textilboltokból szerez be. A brand közvetlensége a vásárlás módjában is tetten érhető, hiszen kizárólag személyesen a tervezőtől szerezhetők be a limitált szériájú modellek.

Fotó: Moa

Moa

5/6

Címkék

Egy itthon még kissé szokatlan anyagból, filcből készíti táskáit Czinege Boglárka, aki eredeti szakmáját tekintve keramikus és enteriőrtervező, de 2016-óta főként táskák tervezésére és készítésére fókuszál. A márka kizárólag szépséges szürkében készülő egyszerű fazonokat kínál, amelyeket különféle bőrpántok tesznek egyedivé. Ha azt gondolod, hogy a szürke unalmas, gyorsan gondold újra, hiszen a négyféle modell a pántok színétől, anyagától függően lehet visszafogott és időtálló, de vagány és feltűnő is. A tatyókhoz kérhető zárható neoprén bélés és crossbody pánt is, és laptop tokok, clutch-ok és pénztárcák teszik teljessé a palettát. Tavasszal három vadonatúj típussal bővül a már meglévő szortiment!

Fotó: NATI100%PUREIDEA

+1 NATI100%PUREIDEA

6/6

Címkék

Gyulai Nati tulajdonképpen egy saját magának tervezett táskából fejlesztett ki egy komplett termékcsaládot. A stylistként is rendszeresen dolgozó divattervező személyes igényei mentén alakította ki ezt a hatalmas méretű vállon és esetenként kézben is viselhető darabot, amely minden, a hétköznapokban szükséges holmit elnyel. A táskák ki- és befordíthatóak, mindkét oldalukon viselhetők, alapanyaguk steppelt vagy párnázott szuperellenálló vízlepergető anyag, pántjuk pedig egy rendkívül erős szövött heveder. Az okosan összeválogatott, jelenleg több mint 10-féle, a szemet igencsak vonzó színpár és a szokatlan forma és méret pillanatok alatt slágertermékké tették ezt a gigamega shoppert.

Hasonló tartalmak

Admin mode