szabadidő

szerkesztés

Egy alkoholmentes budapesti este - programtervek

Szerzők

2016. 06. 21. 17:04

Elég rosszul nézne ki a nemzetközi statisztikákban a feltételezés, de a nyári belvárosi esték zöme fröccsel és sörrel indul/végződik. Hétköznap munka után és hétvégén is jólesik a lazítás, néha egy kis rásegítéssel, szomjoltással, hűsítéssel. A budapesti esték persze nem csak erről szólnak, kár volna sematizálni, hiszen számos olyan programot ismerünk, amihez nem dukál a pohár. Sőt, olyan is akad, ahol eleve tiltott az alkoholfogyasztás. Mit érdemes csinálni, hova érdemes menni a nyári fővárosi estéken? Az esti időszámítást mi 18:00-tól indítottuk.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Zugligeti Libegő

1/5

1121 Budapest, Zugligeti út 97.

Több infó

Címkék

Májustól augusztusig 19:00 óráig jár a Zugligeti Libegő is, és bár akkor még nincs sötét, a nap lejjebb jár, és a kánikula sem elviselhetetlen a könnyed menetszélben. Fontos, hogy minden páros hét hétfőjén karbantartást végeznek, és szünetel a szolgáltatás, így mindenképp ellenőrizzük, mielőtt megyünk.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Szabadság híd

2/5

1093 Budapest, Szabadság híd

Több infó

Címkék

A Gellért tér építési munkálatai miatt előreláthatólag június 16-tól augusztus 28-ig forgalomtól lezártan áll a Szabadság híd. Az autók és villamosok nélküli híd pedig tökéletes helyszíne a romantikázásnak, beszélgetésnek, pikniknek. Itt forgalmas időkben is sokszor látni magán a híd testén ülő párokat, ám most esténként egész tömegekre is számíthatunk, ahogy az az első biciklis közösség által meghirdetett alkalommal történt. Étterem helyett menjünk ki a hídra, kockás abrosszal, sok finomsággal, és vacsorázzunk a Duna fölött. A bor pedig lehet, hogy egyszer el is maradhat mellőle.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Kultúra: Esti múzeumjárás

3/5

Minden évben érdeklődve veszünk részt a Múzeumok Éjszakáján, s ez idén sem lesz másként. Ha viszont a tömegeket mozdító egész estés múzeumjárás helyett máskor választanán az esti idősávot, akkor is vannak lehetőségeink. A Mai Manó Ház és a Capa Központ mindennap 19:00 óráig várja látogatóit, a Ludwig Múzeum időszaki kiállításait keddtől vasárnapig 20:00 óráig tekinthetjük meg, a Sziklakórház Atombunker Múzeum hétfőtől vasárnapig szintén 20:00 óráig látogatható.

Fotó: SilverKart Facebook

Sport: Gokartfutamok

4/5

Vezetés mellé tilos az alkoholfogyasztás, ellenben egy sima A-ból B-be való eljutás helyett mennyivel szórakoztatóbb a vezetés sport felőli megközelítése? Forma-1-es pilóták nem lehetünk egy estére, de még mindig adott a gokart, ami technikás, ám amatőröknek is élvezetes kikapcsolódás. A legtöbb pálya késő estig nyitva tart, így csapatba verődve akár 23:00 óráig vagy éjfélig is róhatjuk a köröket a SilverKart-ban, a G1 Gokart Centerben. A fővárostól pár percre, Mogyoródon a Hungaroringen szabad ég alatt is versenyezhetünk, 20:00-ig.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Margitsziget

5/5

1138 Budapest, Margitsziget

Több infó

Címkék

Nincs üdítőbb úgy ébredni, hogy az előző éjszaka 'nem sikerült be', nem futottunk semmilyen spontán születésnapba, meccsnézésbe, ezért érdemes kihasználni a frissességet, és még munka előtt, vagy hétvégén is, fürdő- és/vagy futóholmistól kimenni a Margitszigetre néhány hosszra, körre. Izzadtan, átmozgatva még nagyobbra értékeljük majd, hogy az előző este élményteli és alkoholmentes programmal telt.

Hasonló tartalmak

Admin mode