gasztró

szerkesztés

Bulizz Bringával Budapesten

Szerzők

  • We Love Budapest

2011. 08. 29. 13:19

Minden normális európai nagyvárosban teljesen rendben van, ha az ember napközben (és akár este is) bringával közlekedik. És például kávézni, sörözni, fröccsözni vagy szórakozni is így megy – vagy egyszerűen csak találkozni az ismerősökkel. Megnéztük, Budapesten mi a helyzet ezen a téren?

-

1/11

A Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója a közelmúltban jelentette be, hogy belátható időn belül szeretnék 10 % fölé vinni a fővárosban rendszeresen kerékpárral közlekedők arányát. Dícséretes és ígéretes elképzelés. Ugyanakkor több kérdést is maga után von. Konkrétan egyet biztosan, ezzel tesztünk alatt szembesültünk, amikor is a város azon helyeit próbáltuk összegyűjteni, amik bringával jól megközelíthetők, a bringás teljesen elfogadott vendég, noch dazu esetleg még valamiféle plusz öröm is jár neki azért, mert két keréken érkezik.

Szóval a kínzó kérdés: mit tesz majd a főváros vagy éppen a kerületek – de legalábbis: valaki – azért, hogy ez a 10 % bringás (legyen mondjuk 150 ezer ember…) megfelelően le tudja majd zárni szeretett és egyáltalán nem olcsó járművét? Mert ez a kérdés most egyáltalán nem megoldott. Hiába vannak jó, trendi és klassz helyek a városban, ha a közvetlen közelükben bringával nem lehet parkolni. Ez azért így, 2011-ben nem igazán elfogadható indok, ugye? Íme, a WeLoveBudapest által összegyűjtött helyek, amiket ajánlunk, és aztán azok, amiket ajánlanánk, ha a drótszamár is kiköthető lenne.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Holdvudvar – Margitsziget

2/11

A sziget az egyik legnagyobb találmány a nyáron – és úgy egyébként a városban –, a Holdudvar pedig az egyik leglazább hely a kikapcsolódni vágyóknak. Lehet itt fröccsözni, vacsorázni, akár még dolgozni is (wi-fi van), táncolni a parketten, de még szabadtéri mozi is akad. Szóval: all-in. A bringásokat pedig kifejezetten szeretik: rendes parkoló vár minket a bejárat előtt, odabent pedig egy önjavító műhely is van, rendes szerszámokkal. Sőt, Ádám Zsolt, a hely üzletvezetője azt is elmondta, együttműködést kötöttek a budapesti kerékpárosok szövetségével, így például az ő rendezvényeiknek is otthont adnak.
Egy szó, mint száz: ide bármikor érdemes begurulni, jó helyen leszünk.

UPDATE: Bezárt

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Gerlóczy Kávéház

3/11

1052 Budapest, Gerlóczy utca 1.

Több Infó

Címkék

A city többfunkciós létesítménye jó ideje már vagány, újszerű és jópofa akcióival hívja fel a figyelmünket. Uborka sorbet? Van! Frissen grillezett makréla? Persze! Osztriga? Naná! Szóval, aki kicsit is ínyenc, annak érdemes bringára pattannia, hogy aztán a Merlin Színháznál leszálljon róla. Nagy mázlija van a Gerlóczynak, hogy a terasz előtti tér kerítése tökéletes terep a vasparipák lezárására… Nekünk meg azért, mert akár a napot is itt kezdhetjük: 7 óra nulla-nullakor kész az első croissant!

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Castro Bistro (Bezárt)

4/11

1075 Budapest, Madách Imre tér 3.

Címkék

A frissen európaiasított Károly körút elején sok a bohém tanya, de legalábbis sok a népszerű, üldögélős, beszélgetős, kávézós hely. A Castro is ilyen – azzal, hogy itt azért van élőzene és kiállítások is, szóval ha kultúrát is fogyasztanánk a presszó kávé mellé, simán és egészen színvonalasan megkapjuk azt is. Vagy nekik is mázlijuk van vagy ők maguk alakították ki a bringák kikötésére alkalmas korlátokat. Így vagy úgy: jó és működik! Na jó, olyan nagyon-nagyon sokan ne menjetek egyszerre bringával, mert akkor lehetnek gondok. Viszont bulit indítani és aztán tovább kerekezni, tökéletes!

Déryné Bisztró

5/11

1013 Budapest, Krisztina tér 3.

Több Infó

Címkék

Azt mondjátok, a Krisztina tér kiesik a bringás vérkeringésből? Nem-nem, a Clark Ádám térnél tessék csak áthajtani az alagúton – bátrabbak levegőt is vehetnek közben, az óvatosabbak oldják inkább meg egy búvármerüléssel –, aztán még pár száz méter és máris ott vagyunk. Megéri, higgyétek el! Most nyáron például volt olyan akciójuk – hátha meghosszabbítják a melegre való tekintettel –, hogy a bringások, csak azért, mert oda pedáloztak, fagyit kaptak! Azért ez jó, nem? De bizony! Ezt a kezdeményezést egyébként a többi, bringabarát hely is átvehetné – ha hallanak minket…

Kertem (Átmenetileg zárva)

6/11

1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

Több Infó

A Városliget szívében van, a buszok parkolási helyétől kőhajításnyira. Néhány éve már ez az „új” Ráckert. Annak idején még az Ellátósok vitték ki a pultot sétálni és a nevet is ők adták. Kellemes, barátságos, nyugis. Ha csak bóklászni akarunk egyet napközben a ligetben – ahová ugye bármikor kikerekezhetünk – akkor kimondottan javallott. A bringások természetesen szívesen látott vendégek, ahogy bárki más is. Normális hely, na, koncerttel, ráadásul, ha tovább akarnánk bulizni, ide minden közel van.

Fruska Picnic & Bistro

7/11

1117 Budapest, Kopaszi-gát 13.

Címkék

Fruska a kifinomult ízlés és kellemes hangulat nászából jött létre, és egyformán jellemzi a magyar virtus, na meg az olaszos megjelenés. Szerintünk bisztró fíling, könnyedség és hát az a szép… nem zöld, inkább zöldes, de víz! A Kopaszi gát pont azon a határon van, ahová az ember még meggondolja, menjen-e bringával – mondjuk az Árpád hídtól –, ám mivel szinte végig van kiépített bringaút, olyan nagyon azért mégsem hezitál.

Fellini Római Kultúrbisztró

8/11

1039 Budapest, Kossuth Lajos Üdülőpart 5.

Több Infó

Romkocsma hangulat, a nyáron mindig felkapott – igen ám, de nem a turista látványosság kellős közepén, hanem odébb, ahová már csak az elszántak vagy a bennfentesek tekernek tovább. Homokos, aprókavicsos plázs fíling, csíkos napágyak, vadkempinges „elegancia”, talpunk alatt ringatózó Duna, temérdek bringa befogadására alkalmas parkoló és saját szerviz! Szóval békebeli huncut romlottság, ami mindenkinek mosolyra húzza a száját.

Hütte Café

9/11

A fekvés zseniális, a hely egyszerre elegáns és nyugis, ám ha bringával jövünk, gondban leszünk a lelakatolással – pedig a közelben egy óriási mélygarázs feszül a föld alatt, úgyhogy a felszínre is tehetnénk egy pár bringa tárolót.

WEB
Facebook

Farger 

10/11

Nem messze a Hüttétől, a tér túl oldalán, bohém, fiatalos, teraszos, ígéretes. Viszont, ha bringával jönnénk, itt sem fogjuk tudni kulturáltan leparkolni a járgányt. Kár szerintünk.

WEB
Facebook

Fotó: We Love Budapest

DiVino - Bazilika

11/11

1051 Budapest, Szent István tér 3.

Több Infó

Címkék

A város jelenlegi legtrendibb helye, ahol esténként mindenki a szökőkút tövében kortyolja az Apperol spritzet – és ahol bringával sajnos nem lehet megállni… Pedig milyen jó lenne fröccsözés közben nem arra kellene figyelnünk, hogy a másik kezünkkel egyensúlyozzuk a bringát, mert nincs hová letenni.

Hardcore bringás vagy? Vagy nem, de nem láttad a kedvenc bringás helyed a listán? Írd meg nekünk, szerinted milyen bringás helyek vannak még a városban, rajzoljuk fel együtt Budapest Bringás Bulihelyeit!
Ötletek ide: info@welovebudapest.com

Hasonló tartalmak

Admin mode