shopping

szerkesztés

Budapesti design piacok

Szerzők

2013. 06. 12. 16:12

Az alulról jövő kezdeményezéseknek és a kreatív ötletekből soha ki nem fogyó budapestieknek hála a városban gombamód szaporodtak el az utóbbi időben a különféle közösségi vásárok és designpiacok. A hagyományos piacozásból átörökölt ráérős nézelődést és közvetlen, személyes hangnemet toldották meg ezek az elsősorban a fiatal vásárlóközönséget megcélzó események egy újragondolt vásári hangulattal, tematikus koncepcióval, no meg a vásárlás élménnyé tételével. Itt vannak a mi kedvenceink.

Akvárium Klub

1/8

1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

Több Infó

A Gardrób tavaly ősz óta jelentkezik havi rendszerességgel és egyre növekvő népszerűséggel. Nem véletlenül, hiszen a koncepció amilyen egyszerű, olyan nagyszerű is. A szervezők bölcs belátással arra az alaptézisre építenek, miszerint mindenkinek van otthon legalább egy-két olyan ruhadarabja, amely jó állapotban van ugyan, valami miatt azonban mégsem tudja, vagy szeretné hordani őket. Ezek a megunt vagy nem használt holmik a közösség erejének köszönhetően nyernek új célt: a Gardrób vásárlói mind újdonságokra éhes, elkötelezett kincsvadászok, így szinte biztos, hogy lesz valaki, aki éppen a te régi darabodba szeret bele. Eközben te magad mások standjánál frissítheted fel a ruhatáradat fillérekért.
Következő Gardrób: június 23. 11:00-16:00, Akvárium Klub
Facebook

Erzsébet tér

2/8

1051 Budapest, Erzsébet tér

Több Infó

Címkék

A WAMP télen-nyáron, kéthetente vasárnaponként várja az érdeklődőket a hazai designer- és gasztroszféra egyesített erejével. A zimankósabb hónapokban fűtött beltérben – eleinte a , majd a Váci1-ben – sorakoztatták fel a portékát, most viszont kiköltöztek a szabadba, az re. A kínálatot a nyári szezonnak megfelelően frissítették fel fürdőruhákkal, napszemüvegekkel, vidám színű ékszerekkel, gasztrovonalon pedig falatnyi macaronokkal, a Bubbles jeges teáival és hűsítő fagyikkal. A WAMP designvására mára tulajdonképpen minden hazai trendkövető számára origópont lett, úgyhogy ha igazán képben akarunk lenni, egész évben itt a helyünk.
Következő WAMP: június 23. 11:00-22:00,
Facebook

Szimpla Kert

3/8

1075 Budapest, Kazinczy utca 14.

Több Infó

A Szimpla Kertmár hosszú ideje több mint egy átlagos kocsma vagy szórakozóhely. Saját mellett rendszeresítettek egy vásárt az egyedi tervezésű, kézműves holmiknak is, táskáktól ékszereken át a natúrkozmetikumokig. Mi már, a havi egy alkalommal megrendezésre kerülő Fullkolor pedig azóta csak nőtt és gyarapodott. Aki arra jár, ne hagyja ki a karamellkrémeket!
Következő Fullkolor: június 15. 13:00-19:00,

Kőleves Kert és Vendéglő

4/8

1075 Budapest, Kazinczy utca 37-41.

Több Infó

Címkék

A otthonra talált másik Kazinczy utcai művészpiac vonzereje nemcsak az imádnivaló portékákban áll, hanem amiatt is vonzó lehet a családosok számára, hogy nyugodtan magunkkal vihetjük az aprónépet is! Rendszerint kézműves foglalkozások és játszóház foglalja le a kicsiket, amíg a nagyok az árusok standjainál válogatnak az iparművészek, grafikusok, divattervezők és otthoncsinosítók kínálatából.
Facebook

DIP Design Passage

5/8

A legújabb belvárosi vásár éppen most vasárnap debütál a Király utcából nyíló Central Passage-ban. A szoros versenyben nem lesz egyszerű dolguk, ezért bízunk benne, hogy élettel és igazi vásárzsivajjal tudják majd megtölteni a hétköznapokon még gyakran üresen kongó passzázst, aminek ugyanakkor egy hatalmas előnye már most van: széltől és esőtől védett, s ez az idei nyáron, úgy tűnik, nagy előnyt jelent majd.
Következő DIP: június 16. 11:00-16:00, Central Passage
Facebook

Fröccsterasz

6/8

1051 Budapest, Erzsébet tér 11-13.

Több Infó

Címkék

Az Art Bazaar, mint a szegmens újabb képviselője, pontosan tudja, hogy valamivel ki kell tűnni a többiek közül. Kiválóan alkalmas erre a különféle design termékek és a fröccs árukapcsolása a meleg nyári napok beköszöntével. Nem véletlen a helyszínválasztás sem, a Fröccsteraszra települni ügyes húzásnak tűnik!
Következő Art Bazaar: jún. 16. 12-18h

Akvárium Klub

7/8

1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

Több Infó

A listának ez a szereplője végre egy virtigli bolhapiac, az antik kincsek és a retro kacatok véletlenszerű keveredéséből adódó, utánozhatatlan hangulattal. Aki nem akar kimenni az Ecseriig, hanem kényelmesen, a város szívében kíván vadászatot tartani, annak itt a helye minden hónapban!
Következő Kultúrzsibi: jún. 30. 8-16h
Facebook

Gozsdu Udvar

8/8

1075 Budapest, Király utca 13.

Több Infó

Címkék

A Gozsdu Udvart széltében-hosszában benépesítő művészvásár az idén kezdte meg működésének harmadik évadát, mely rendszerint áprilistól októberig tart. Az idők során egyre terebélyesedő vásárt élő jazzmuzsika és gyerekprogramok is tarkítják, a GOUBA-n körbenézni pedig ráérős sétatempóban akár egy félnapos program is lehet.
Következő GOUBA: június 16. 10:00-19:00,

A Szimpla Fullkolorról szóló élménybeszámolónkat olvashatjátok.

Hasonló tartalmak

Admin mode