szabadidő

Budapesti bakancslista – 40 dolog, amit csinálj tavasszal

Szerzők

  • Urbán Cintia

2018. 03. 14. 12:11

Nyílnak a virágok, egyre több a napsütéses Instagram-fotó, hát még a szabadtéri program, tovább van világos, és már a kabátot is le lehet venni - egyértelműen itt a tavasz. És mivel az új évszak tele van budapesti eseményékkel, összegyűjtöttünk időrendben, mi miket nem hagynánk ki a következő három hónapban.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Bóklássz a városban!

1/40

Kell annál több, mint hogy Budapest látványosságai között és eldugottabb terein andalog az ember, miközben magába szívja a D-vitamint? Szerintünk sem, maximum egy kávé vagy egy fagyi – utóbbi amúgy is kezd már indokolttá válni. Függetlenül attól, hogy Duna-part-pártiak, vérbeli belvárosi bóklászók, Víziváros -kedvelők vagy Budai várnegyed -mániások vagyunk, rossz útvonalat nem választhatunk. Mindenesetre adunk pár tuti tippet.

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Csatlakozz egy tematikus városnéző sétához!

2/40

Ha a fentebbinél egy fokkal célirányosabb sétára vágyik valaki, érdemes becsatlakozni egy kifejezetten budapestieknek szóló, vezetett túrába is. Sokkal másabb háttértörténetekkel felvértezve nézelődni a városban, ráadásul ezeken az alkalmakon nemcsak hasznos és érdekes információkkal leszünk elhalmozva, de olyan helyekre is bejuthatunk, ahova magánemberként amúgy nincs lehetőség. A témák tárháza pedig nagyon nagy: sétálhatunk a poétika terein, az art deco vagy a bauhaus emlékeit kutatva, a kőbányai pincerendszert érintve, Józsefváros egykori pompájának nyomába eredve vagy pedig sörtörténet mentén.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Kapaszkodj fel a legszebb budapesti kilátókba!

3/40

Választhatunk aztán meredekebb terepet is: olyan magaslatokat, ahonnan lenézve sokadjára is meggyőződünk róla, milyen szép városban élünk. Ebben a haditervben főként Buda lesz segítségünkre, ha a város legmagasabb pontjára vágyunk, akkor a János-hegyet és az Erzsébet-kilátót kell megcéloznunk, ami mellett plusz érv, hogy lefelé jöhetünk a libegőn is. De ha valaki új nézőpontra vágyik, a Kis-Hárs-hegyMakovecz-kilátója vagy a Tündérszikla is szuper választás.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Kirándulj el a Merzse-mocsárhoz vagy az Ördög-oromhoz!

4/40

Persze a Normafa, a Hárshegy és a János-hegy sosem fog kimenni a divatból, miért is kéne neki, de ha a járt és jól bevált utakat elhagynánk egy kicsit, a XVII. kerületi Merzsét és a XII. kerületi Ördög-ormot bátran merjük ajánlani. Az új, ismeretlenebb terep mellé kevesebb sétapartnert, több élőlényt és különlegesebb növényvilágot kapunk. Olyat, hogy nehezen hisszük el, hogy ez is Budapest.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Piknikezz a belvárosban!

5/40

Mi sem természetesebb annál, mint hogy ha kisüt a nap, indulunk is a szabadba, és ha éppen ott is tervezünk maradni egy darabig, előkerül a piknikfelszerelés is. Budapest ugyan híres szép (de sokszor) beépített tereiről, mégis akadnak a város belsőbb részein is olyan helyszínek, ahol kényelmesen le lehet teríteni a kockás plédeket. Személyes kedvencünk a Filozófusok kertje, de a Margit-sziget, a Szent István park vagy a Városliget is jól működik a célra. Ha egy kicsit extrázni szeretnénk a dolgot, a hozzávalókat akár delikátboltokból és kézműves pékségekből is összevadászhatjuk.

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Kávézz vagy borozz egy teraszon!

6/40

A piknikezés egy fokkal kényelmesebb változata a teraszozás, amit akkor is képesek vagyunk gyakorolni, ha a székünket még folyamatosan igazítanunk kell az első erősebb napsugár útjába. Budapest nem fukarkodik amúgy teraszokkal, legyenek azok kertben vagy kert közelében, tetőn, belső udvarban vagy az utcán, mi pedig örülünk, ha a reggeli flat white-unk és croissant-unk vagy az esti pohár borunk és borkorcsolyánk fölött friss levegőt ér az arcunk.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Hajókázz egy BKV-jegy áráért!

7/40

Tudtátok, hogy hétköznaponként egy BKV-jeggyel vagy bérlettel is fel lehet pattanni a BKK-hajókra ? Igaz, valószínűleg dupla annyi idő alatt jutunk el bárhova vele, mint más járművekkel (vagy esetenként gyalog), de a városnézéssel teli élményért megéri minden befektetett perc, főleg, ha már a tavaszi szél fújja arcunkba a hajunkat.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Sportolj a szabadban!

8/40

Akik a téli hideg miatt hanyagolták el a szokásos Margitsziget-köröket vagy az uszodák kinti medencéit, most már vehetik is a futócipőt és az úszósapkát: a bikinibodyért bizony itt az ideje elkezdeni edzeni. Klassz dolog az is, hogy egyre több a jó street work-out lehetőség a városban, de kosarazni vagy focizni is ér.

Menj magyar zenekarok koncertjeire!

9/40

Nemcsak lokálpatriotizmusból szeretjük a hazai (helyenként alter) zenekarokat, hanem azért is, mert tényleg jók. És szerencsére sokat fognak koncertezni tavasszal: mehetünk Fran Palermo, Szabó Benedek és a Galaxisok, Elefánt, Middlemist Red, Magashegyi Underground, Bohemian Betyars és Ricsardgír, Halott Pénz és Margaret Island koncertre is. A jegyeket azonban érdemes mielőbb beszerezni.

Fotó: Heinemann Duty Free

Nézz ki a Római-parti piacra!

10/40

Ugyan kedvenc termelői piacaink nagy része télen is ellátott háztáji finomságokkal, a Római-parton most indul be igazán az élet. Tavaly is belekóstolhattunk már az itteni napsütéses, zenés, lekváros, sajtos és egyéb kézműves termékekkel gazdagított hangulatba, és ez idén folytatódik: minden szombat délelőtt, a Nánási Udvarba jöhetünk piacolni. Külön jó, hogy a bevásárlást akár egy Duna-parton elfogyasztott hekkel is le lehet vezetni.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Fedezd fel a családdal és a gyerekekkel a város tematikus játszótereit!

11/40

Hiába, ha tavasz, beindul a játszóterek szezonja is, és a budapesti gyerekek esetében ez már rég nem egy mászóka-hinta párost jelent. Helyette a kicsik választhatnak, hogy Vukot, PomPomot vagy épp óriási színesceruzákat szeretnének játszótársnak, hiszen a város tele van jobbnál jobb mesejátszóterekkel. Az eggyel nagyobbaknak a Gellért-hegyi csúszdaparkot ajánljuk.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Hagyd el egy kicsit Budapest határait!

12/40

Akármennyi érvünk is van Budapest mellett, néha tényleg jólesik egy kicsit kiruccani, főleg ha napsütés is kíséri utunkat. Ezt tettük akkor, amikor feltérképeztük Gödöllőt, Tatát, Vácot és Esztergomot, és mindenkit ugyanerre biztatunk, ha van egy szabad napja. Márciusban még el lehet csípni az Alcsúti Arborétum hóvirágait is.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Kóstolj macaronokat a Macaron Napon!

13/40

Roppanós, édes, színes, krémes –- nem nagyon találunk okot rá, miért ne lehetne szeretni a macaront. Úgy tűnik, más sem, helyette inkább egy teljes délutánt dedikálnak neki a Teslában, március 20-án. A Macaron Napra az ország legnevesebb cukrászdái jönnek el, és mindegyikük hozza magával a saját variációját az apró francia desszertre. Ezeket lehet aztán órákon át kóstolgatni, hogy meghozzuk a magunk ítéletét a kedvencek terén, de amúgy lesz egy hivatalos verseny is.
Bővebben.

Fotó: KOLLÁZS Brasserie & Bar

Kóstolj céklás lattét a KOLLÁZS-ban!

14/40

A Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban található KOLLÁZS Brasserie & Bar egy elegáns, de befogadó hely, szóval a tény, hogy egy ötcsillagos szálloda aljában van, senkit ne riasszon el attól, hogy besétáljon. Már csak azért sem, mert így lesz alkalma megkóstolni a Beetroot Lattét, azt a mélyrózsaszín árnyalatú tejes italt, ami szezonális ajánlatként márciusra beköltözött a kínálatba. A céklalé, vanília- és juharszirup hozzáadásával készülő latte egészen március végéig kapható (1200 Ft-os áron), és senkinek nem rójuk fel, ha fotósorozat tárgyává teszi.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Nézd meg a Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnokát!

15/40

A Szépművészeti Múzeumot egy időre nélkülöznünk kellett ugyan, de már nem kell sokat várni az újranyitásra. Hivatalosan október 31-én nyílnak a kapuk, de addig is lesz egy szuper lehetőségünk bepillantani a kulisszák mögé. Március 15. és április 2. között, vagyis két héten át mindennap (10-17 óra között) besétálhatunk a Román Csarnokba, ami azért nagy dolog, mert 70 évig ezt egy látogató sem tehette meg. A középkori bazilikára emlékeztető helyiség háborús veteránként élte mindennapjait, elzárva mindentől, de sebeit most 70 restaurátor begyógyította, 1500 liter konzerválóanyaggal, 100 kilogramm különböző színű pigmenttel és 5,5 kilogramm arannyal.

Fotó: Radnóti Színház

Hallgass kortárs irodalmat különleges helyszíneken!

16/40

Mindezt a március 21-i Irodalom Éjszakáján tehetjük meg, ahol a Radnóti Színház színészei 21 terézvárosi (esetenként amúgy nem látogatható) helyszínen olvasnak fel kortárs, nemzetközi regényekből, a szerelem témájában. A részvételnek nem feltétele a FSZEK-be váltott olvasójegy vagy hogy fejből tudjunk klasszikusokat idézni, de még csak belépőt sem igényel, leginkább csak egy adag kíváncsiságra és nyitottságra van szükség.
Bővebben.

Fotó: WAMP Facebook

Dizájnvásározz a Heinrich-udvar alkotóival!

17/40

A Heinrich-udvar már önmagában izgalmas: az Iparművészeti Múzeummal szemközti épület az 1800-as évekből, vaskereskedés korából maradt ránk. Jelenleg több mint 20 hazai tervező műhelye, próbaterme, alkotó-és kiállítótere, és március 24-én ezt a különleges környezetet a már ismerős WAMP dizájnvásár exkluzív változatának keretein belül osztják meg velünk. Olyan alkotóktól is tudunk most vásárolni, akik eddig még nem vettek részt a vásáron, de lesznek beszélgetések, felolvasások és zene is.
Bővebben.

Fotó: Hungarian Railway Museum

Húsvétolj az szezonnyitó Vasúttörténeti Parkban!

18/40

A zuglói Vasúttörténeti Park szezonnyitása és a húsvét egybeesése egy klassz és 100%-ban gyerekbarát programot eredményezett: április 2-án Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkjának területén nyuszivadászatot hirdetnek. Ez azt jelenti, hogy a hajtányos, lóvasutas vagy mozdonyos utazás húsvéti tematikával egészül ki: lesz minden, amit az ünnepi apropó megkívánhat, tojásfestéstől kezdve, kosárfonáson át állatsimogatásig.
Bővebben.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Filmfesztiválozz!

19/40

A multifunkcionalitás kifejezetten jól jön áprilisban, amikor nagyjából párhuzamosan három3 filmes fesztivál is pörögni fog Budapesten. Közülük a Friss Hús rövidfilmekkel, a Cinemira gyerekfilmekkel, a 25. alkalommal megrendezett Titanic pedig nemzetközi alkotásokkal készül, és persze mindenhol lesznek kiegészítő programok is.

Menj el a Metallica-koncertre!

20/40

Nyolc évet kellett várni rá, hogy a Metallica újra Budapestre jöjjön, de április 5-én teljes életnagyságban láthatjuk és hallatjuk őket a Papp László Sportarénában. A legnagyobb eséllyel ez úgy történehett meg, ha már a zsebünkben várakozik a jegy, de ha nem, még mindig ott a Tickething nevű jegyvadász oldal. A sikeres akcióknak a Hardwired… To Self-Destruct című dupla lemezük anyaga lesz a jutalma.
Bővebben.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Kóstolj különleges borokat a VinCE-n!

21/40

Ha valaki borkedvelő, borszakértő vagy az szeretne lenni, akkor a VinCE névre hallgató nemzetközi boros eseményt nem szabad kihagynia. Idén április 5-7. között 160 kiállítótól kérhetünk tippeket, kóstolókat, történeteket, és köztük nemcsak magyarok, de szomszédos országbeliek, és még távolabbról érkező borászok is vendégeskednek.
Bővebben.

Fotó: NATO Run Fans Facebook-oldala

Nevezz be egy futóversenyre!

22/40

Habár futni egyedül, bedugott füllel, a Margit-szigeten is szuper, a futóversenyek azért mégiscsak ki tudják hozni az emberből a maximumot. Ráadásul ott a közösségi élmény és a tény, hogy olyan helyeken koptathatjuk futócipőnket, ahol amúgy autók járnak. Ehhez áprilisban a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futást ajánljuk, de ha valaki a városi terepnél nagyobb kihívásokra vágyik, ebben a hónapban a Budai-hegység klasszikusára, a Libegő-Trailre is benevezhet.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Nézd meg a virágzó cseresznyefákat a Füvészkertben!

23/40

Kötelező program azoknak, akik szeretik a virágokat: a Füvészkert egy szeglete ilyenkor rózsaszín virágokba borul, amik alatt kivételesen piknikezni is lehet. Bár az ELTE botanikus kertjébe egész tavasszal érdemes jönni, a Sakura-ünnep két hétvégéjén (április 7-8., 14-25.) különösen ajánljuk.
Bővebben.

Tölts el egy estét a Kensingtonnal a Barba Negrában!

24/40

Kezdhetjük újra gyakorolni a War és a Riddle szövegét, a népszerű holland indie rock banda ugyanis április 8-án visszatér Budapestre, hogy a Sziget, az A38 és az Akvárium után most a Barba Negra Music Clubban is zenéljenek egy nagyot.
Bővebben.

Fotó: Wikipédia

Oldj meg egy rejtélyt Óbudán!

25/40

Ha valaki egy egészen alternatív, játékos módon szeretné bejárni Óbuda macskaköveit és nevezetességeit, április 14-15-én menjen az Esernyősbe. Ez lesz ugyanis a kiindulópontja annak a városi nyomozásnak, ami a Detektív Hétvége keretein belül egy térkép, egy feladatsor és egy rejtély segítségével állítja 2 órára Poirot-i kihívások elé a jelentkezőket. Minden helyszínen egy újabb nyom, feladat, fejtörő várja az akár párban érkező, akár nagyobb csapatba verbuválódott játékosokat.
Bővebben.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Borozz a Tavaszi Etyeki Pikniken!

26/40

Bár Etyekre egyáltalán nem csak piknikezni érdemes jönni – amit korábbi kirándulásunk tapasztalatai alapján tudunk magabiztosan kijelenteni –, egy április 14-15-i kiruccanást mégis meleg szívvel ajánlunk. A kilátások erre hétvégére: egyszerre kinyíló pinceajtók, sok borkóstoló, helyi és vendégborászokkal való beszélgetések, házias, tavaszias ételek, kézműves vásár, kulturális programok és minden bizonnyal nagy nyüzsgés.
Bővebben.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Vegyél növényt a Budai Arborétumban!

27/40

A Villányi úti Budai Arborétum megintcsak egy olyan hely, ahova egész évben (de főleg tavasszal) jó lenni, viszont ha valaki kifejezetten növényvásárlás céljával tenné, akkor április 20-22. közé kell időzítenie a látogatást. Ekkor szervezik meg a Tavaszkert Dísznövény Szakkiállítás és Vásárt, ahol virágokon és szoba- vagy kertinövényeken kívül kertészeti kellékeket, de gasztronómiai finomságokat és természetközeli dizájnalkotásokat is beszerezhetünk, sőt előadásokat is hallgathatunk.
Bővebben.

Fotó: Bódis Krisztián

Tekerj az I Bike Budapesten!

28/40

A I Bike Budapest nevű össznépi bringás felvonulás idén április 22-én 15 órakor startol Tabánban. Annak is érdemes leporolnia a járgányát, aki amúgy ritkábban pattan nyeregbe, mert itt együttes erővel, autómentes terepen, zenei kísérettel lehet híres hídjainkon, rakpartokon és az Andrárssy úton is örömtekerni, hogy aztán kikössünk a piknikhez terített Városligetben. A tabáni rajthoz a város több pontjáról lehet amúgy csapatokban érkezni, sőt, kisgyerekes családoknak idén egy rövidebb távot is meghirdettek.
Bővebben.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Vegyél könyvet a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon!

29/40

Bizony a könyvnek is van fesztiválja: április 19-22. között ráadásul már a 25. alkalommal örülhetünk ennek. A hatalmas könyvválasztékért és a világ legrangosabb íróival való találkozásért a Millenárisig kell menni, ahol idén különös figyelem fordul majd a szerb kultúrára és kortárs irodalomra.
Bővebben.

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Nézz meg egy kiállítást a Budapest Art Weeken!

30/40

A Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként, annak utolsó hetében egy művészetekre összpontosító eseménysorozatba kapcsolódhatunk be, a Budapest Art Weekbe. Ez azt jelenti, hogy április 17-22. között nyitott műhelyekbe nézhetünk be, tárlatvezetésekre mehetünk, vezetett sétákon és workshopokon vehetünk részt vagy beszélgetéseket hallgathatunk, mindenfelé a városban. És tényleg mindenfelé: bepillanthatunk a Ludwig Múzeum kulisszái mögé, de Budafokon az egykori Haggenmacher Sörgyárban alakult Art Quarter Budapest izgalmas tereit is bejárhatjuk.
Bővebben.

Fotó: Adrián Zoltán - We Love Budapest

Kalandozz éjszaka a Budakeszi Vadasparkban!

31/40

Márcusban és áprilisban több alkalommal is lesz lehetőségünk rá, hogy sötétedés után járjuk be a Budakeszi Vadasparkot. Ez nemcsak azért izgalmas, mert zseblámpával botorkálhatunk ott, ahol amúgy nappal szokás sétálni, hanem azért is, mert szakvezető kíséretével figyelhetjük meg az éjjel aktív állatokat.
Bővebben.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Kóstold meg a legjobb hazai food truckok kínálatát a Kincsem Parkban!

32/40

Bár még nem körvonalazódott minden részlet a VII. Food Truck Show-val kapcsolatban, az biztos, hogy május 4-6. között a Kincsem Parkban a helye azoknak, akik szeretik az igényes street foodot. A korábbi évekhez hasonlóan most is arra számíthatunk, hogy a legjobb hazai food truckok sorakoznak majd fel, akiknek hamburger vagy fine dining kategóriába illő kínálatát lóversenyek és egyéb programok kíséretében kóstolhatjuk meg.
Bővebben.

Szurkolj a 2018-as Dunai Regattán!

33/40

Az egyetemi sárkányhajós és evezős csapatok versenye már komoly hagyománynak számít, idén május 5-én szoríthatunk a résztvevőknek a Duna Parlament t és a BME közötti szakaszán. De nem csak a vízen folyik majd megmérettetés: a szárazföldön a Regatta zenei tehetségkutatója, a Sound of the University versenyzői lépnek fel, akik közül a legjobb egy nagy hazai fesztivál színpadára nyer belépést. Innentől pedig már nem kérdés, hogy a Regatta a szárazföldről is tökéletesen élvezhető, amihez a versenyek izgalmán és a koncerteken túl a közösségi élmény és az egyéb kiegészítő programok is hozzájárulnak.
Bővebben.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Tudj meg mindent a város fontos tereiről a Budapest100-on!

34/40

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében már több éve nyílnak ki különleges, sokszor amúgy nem látogatható helyekre vezető ajtók és velük együtt történetek. Az izgalmas és tanulságos "ajtónyitogatás" a Budapest100 nevet viseli, és habár idén kivételesen egy nyitottabb környezetre számíthatunk – a város terei kerülnek középpontba –, az érdekes történetek maradnak. Május 5-6-án nevezhetünk majd be tematikus sétákra.
Bővebben.

Fotó: András Farkas

Ünnepeld meg az A38 hajó 15. szülinapját!

35/40

Bár a Petőfi híd budai hídfőjét már el se tudnánk képzelni az A38 és a belőle kiszűrődő zene nélkül, a hajó valójában "csak" 15 éve áll ott. A kerek szülinapot április 25. és május 8. között jó alaposan, egy kisebb fesztivál keretein belül ünneplik meg: egy hétig magyar, egy hétig külföldi zenekarok koncerteznek majd.
Bővebben.

Fotó: Az Esemény Facebook-oldala

Vidd el valahova anyukádat anyák napján!

36/40

Persze nem kell ahhoz ünnep, hogy csapjunk egy anya-gyerek napot, de május első vasárnapján különösen figyelmes lehet, ha az ajándékba szánt orgonát vagy tulipánt egy közös programmal is kiegészítjük. Például egy reggelivel a Villa Bagatelle-ben, egy ebéddel Vintage Gardenben, egy kávéval a Kuglófban, egy kirándulással a Budai Arborétumban vagy egy közös főzőkurzussal – ez már részlet és érdeklődés kérdése.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Vegyél részt a Bartók Béla Boulevard összművészeti fesztiválján!

37/40

Ez az ELEVEN Tavasz, aminek a részletei ugyan még váratnak magukra, de az eddigi tapasztalatok alapján egy tartalmas, kreatív, közösségi, irodalmat, képzőművészetet, zenét és gasztronómiát elegyítő programsorozatra számíthatunk a Bartókon, május 11-12-én.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Nézd meg 2017 legjobb magyar sajtófotóit a Capában!

38/40

Hogy mi minden történt 2017-ben, és milyen fotókon, fotósorozatokon örökítette meg azt a sajtó, a 36. Magyar Sajtófotó Kiállításon nézhetjük meg, március 30-tól május 13-ig. A Capa Központ termeiben főként a magyar sajtó hazai és határon túli képviselőinek munkáit látjuk majd, 14 kategóriában.
Bővebben.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Kóstold meg hazai és nemzetközi sztárséfek főztjeit az OTP Gourmet Fesztiválon!

39/40

Ha lehet fokozni azt, hogy egy fesztivál csak az ételekről szól, akkor az OTP Gourmet Fesztivál megteszi: itt kifejezetten ínyencségek kerülnek a csinosan dekorált tányérok középpontjába – idén ezeken belül is a gombóc, a kaviár és a pezsgő lesz a három fő elem. Amiért még izgalmas lesz a május 17-20. közötti esemény az az, hogy Latin Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler is részt vesz rajta, sőt egy exkluzív vacsorát is ad.
Bővebben.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Sörözz és beszélgess kisüzemi főzdék alapítóival a Budapest Beer Weeken!

40/40

Szinte minden hétre jut valamilyen sörös esmény (gyakran valamilyen elvetemült ízesítésű sör premierje) Budapesten, de május végén (20-27.) nagypályás módon, ráadásul egy teljes héten át is lesz lehetőségünk kézműves söröket kóstolni. A Budapest Beer Week apropóján hazai és külföldi főzdék költöznek be a Dürer Kertbe, vagyis személyesen ismerkedhetünk a hazai kedvenceken túl akár amerikai, svéd vagy portugál főzdék történeteivel és termékeivel is. Lesznek kóstolók, beszélgetések és persze buli is, a MONYO és Mad Scientist pedig állítólag egy hordóérlelt imperial stouttal jön ki az eseményre.
Bővebben.

A cikk megjelenését a Hohes C Napfényséta mozgalma támogatta.

Hasonló tartalmak