éjszakai élet

szabadidő

szerkesztés

Budapesti bakancslista – 38 programötlet a tavaszra

Szerzők

  • Kovács Dávid

2020. 03. 06. 16:04

Hiába volt különösen enyhe telünk, a tavasz megérkeztét azért már mindannyian nagyon vártuk. A kikelet első napjaiban a friss bakancslistánknak is eljött az ideje, közel 40 programötlettel szolgálunk nektek ezúttal, hogy a lehető legjobban kiélvezhessétek az év talán legszebb időszakát, amely Budapesten is különösen gyönyörű.

Fotó: Múzeum Shop

Szerezz be egy művészeti kiadványt a Múzeum Shop készletkisöprésén!

1/38

Márciusban egész hónapban készletkisöprő vásárt tartanak a Magyar Nemzeti Galéria "A" épületében található Múzeum Shopban. Ebben az időszakban akár 80% kedvezménnyel vásárolhatjuk meg a korábbi kiállításokhoz készült katalógusokat, ajándéktárgyakat és könyveket.

Fotó: Alcsúti Arborétum

Vessz el a hóvirágok közt az Alcsúti Arborétumban!

2/38

Ugyan az Alcsúti Arborétumhoz utaznunk kell egy kicsit, de az enyhe időjárás miatt már februárban elkezdődött Hóvirágünnepért bőven megéri az a kocsival nagyjából egy órás út. Az ország legnagyobb egybefüggő hóvirágmezőjén összesen 7 faj 24 fajtáját csodálhatjuk meg, igény esetén szakvezetés mellett. A virágzás nagyjából 4-5 hétig tart, ezért érdemes sietni, ha nem akartok lemaradni!

Fotó: Bíró Dávid

Ismerkedj a kortárs művészettel a Gallery Weekend Budapesten!

3/38

A Kortárs Galériák Egyesülete 2020. március 7-8-án, hatodszor is megrendezi a Gallery Weekend Budapest (GWB) eseményt, a hazai kortárs képzőművészet fesztiválját. A fővárosban ezen a hétvégén minden a kortárs képzőművészetről szól: tárlatvezetések, megnyitók és túrák a legjobb magángalériákban.

A kortárs képzőművészettel ismerkedőknek most érdemes végignézni a budapesti galériák kínálatát, hiszen a kiállítóterek szombat-vasárnap 12-től este 6-ig várják az érdeklődőket, a művészek, galériások és munkatársaik pedig szívesen beszélnek a kiállított művészek munkáiról. A színtérrel ismerkedőket önkéntesek által vezetett csoportos túrák segítik.

Fotó: Vintage Outfit Market

Válogass az ország legnagyobb hétvégi vintage ruhavásárán!

4/38

A Vintage Outfit Market az ország legnagyobb hétvégi vintage ruhavásáraként indul útjára március 14-én. A helyszínt az ELLÁTÓház biztosítja, ahová nemcsak a vásárlókat várják, hanem kiállítók jelentkezését is. A vásáron nemcsak igazi kincsekre lehet majd lelni, hanem a fenntarthatóságért is sokat tehetünk a használt ruhák vásárlásával.

Fotó: Országos Táncháztalálkozó

Táncolj az Országos Táncháztalálkozón!

5/38

39. alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel.

Március 20-án, pénteken este Halljunk szót...! címmel a Fonó Budai Zeneházban tartanak koncerttel egybekötött nyitó-táncházat, ahol a világ minden részéről érkező táncházkedvelők találkozhatnak. Szombaton a Hagyományok Házában folytatódik a program többek között koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, filmvetítéssel és hajnalig tartó táncházzal. Március 22-én a Papp László Budapest Sportaréna küzdőterén zajlik majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti kirakodóvásár, valamint a hagyományőrző együttesek és a hazai legsikeresebb amatőr táncegyüttesek gálaműsora, emellett az emeleti kamaratermekben ínyenc táncház, aprók tánca, interaktív foglalkozások és számos más izgalmas program várja a látogatókat.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Vegyél részt egy városi sétán!

6/38

A vezetett városi séták virágkorukat élik jelenleg Budapesten, mostanra már számos cég foglalkozik a város titkait felderítő túrákkal. Többen egész évben folyamatosan szervez programokat, tavasztól azonban elindulnak a különböző kertes és erdei útvonalak is. Különösen ajánljuk a Budastep Budavári kertek, a Imagine Budapest Volt már ön zöldben? – erdei titkok a Normafán, a Hosszúlépés. Járunk? Hegyen-völgyön, Gyermekvasúton, illetve a Sétaműhely Boszorkányok a Gellérthegyen – zöld séta című túráját is, de érdemes figyelni a Kortárs Építészeti Központ oldalát is az alkalmi sétáikért.

Fotó: Friss Hús Rövidfilmfesztivál

Nézz nemzetközi rövidfilmeket a Friss Húson!

7/38

Szülő-gyerek kapcsolatok, egzisztencialista, szürreális víziók, valamint női sorsok – ezek lesznek az idei fesztivál fő témái. Hogyan viszonyulnak egymáshoz a generációk a világ legkülönbözőbb tájain: Iránban, Csehországban, egy kis tunéziai faluban, Bulgáriában és Litvániában? Hogyan lehet felkészülni a világvégére, a történelmi fordulópontokra vagy éppen a halálra? Milyen kihívásokkal kell megküzdenie egy nőnek a világ különböző pontjain?

Az Oscar-jelölt, illetve Cannes-t, a Sundance-t, Velencét, Torontót és számos más fontos fesztivált megjárt filmekkel teli válogatás többek között ezeket a kérdéseket teszi fel. A filmek témája sokrétű, közös azonban bennük a friss látásmód, izgalmas témafelvetés, kiforrott rendezői koncepció és magas színvonalú művészi megvalósítás. A Friss Húsra 2020. március 23. és 29. között kerül sor a budapesti Toldi Moziban.

Fotó: Irodalom Éjszakája

Hallgass felolvasásokat az Irodalom Éjszakáján!

8/38

Az Irodalom Éjszakája idén március 26-án hozza közelebb a kortárs világirodalmat a budapesti közönséghez. Ezen az estén az Örkény István Színház színművészei Belső-Erzsébetváros izgalmas, esetenként a közönség számára egyébként nem látogatható helyszínein olvasnak fel részleteket 23 ország 23 kortárs szerzőjének műveiből.

Fotó: Müpa

Ünnepeld a zongorát a Piano Dayen!

9/38

A klasszikus, minimalista alapokon nyugvó meditatív elektroakusztikus zene egyik kortárs állócsillaga, Nils Frahm kezdeményezésére létrejött Piano Day 2020-as budapesti koncertjei, fellépői mind elsők lesznek valamiben, és az események többnyire duókoncertek. A programsort nyitó hazai előadók improvizálva hangolják össze nyitottságukat: a zongorista vaghy eleve elektronikával társítja a 88 billentyű keltette rezgéseket, ehhez ad hozzá továbbiakat a számos formációból ismert csellóművész, Kertész Endre. Svédországot képviseli Jakob Lindhagen és Vargkvint: a külön utakon is járó alkotók – előbbi filmzenéi révén is ismert, utóbbi tavalyi albumát az óceán ihlette – együtt találékony hangszerhasználók, akár éneklő fűrészt is bevetnek. Tom Adams zongorás-ambientes-elektronikus kamarapopját falzettje teszi emlékezetessé, a német CEEYS zongora-cselló párosát pedig az, hogy az NDK-ban felnőtt testvérpár szocialista vintage hangszerekkel színesíti produkcióját. A zárókoncert az olasz Luca D'Albertóé, akit hazájában is csak ritkán lehet elcsípni, elektroakusztikus műsora két vendégzenésszel ígér grandiózus, komplex élményt.

Fotó: Csodák Palotája

Próbáld ki a Csodák Palotája tudományos szabadulószobáit! (X)

10/38

A Csodák Palotája korántsem csak a gyerekek számára nyújt érdekességeket és szórakozási lehetőséget, erre az egyik legjobb példa a 4 szabadulószobájuk, melyek közül mindegyik más-más tudományág – mérnöki fizika, orvoslás és biológia, földrajz, zöld energetika – világába kalauzolja el a 2-5 fős csapatokat. A szobák rejtélyeinek megoldásához ráadásul nem szükséges magyar nyelvtudás, így külföldi barátainkat is bátran elhozhatjuk ide, a belvárosból is könnyen megközelíthető Kolosy térhez.

Fotó: Live Nation Magyarország

Hallgasd meg élőben James Blunt legújabb lemezének dalait!

11/38

Ismét Budapestre látogat James Blunt, aki új lemezét mutatja be a Sportarénában. Bár utolsó albumán az elektronika felé kacsingatott, Once Upon A Mind című új lemezén visszatér igazi önmagához: klasszikus James Blunt dalokat hallhatunk majd, amelyek az érzelmeinkre és az értelmünkre egyaránt hatnak.

Fotó: Nick Kalisz / Banff Hegyifilm Fesztivál

Merülj el a kalandokban a Banff Hegyifilm Fesztiválon!

12/38

A budapesti Banff Hegyifilm Fesztivál idén is igazi csemegéket kínál a filmrajongók számára: csodálatos utazások, egzotikus tájak, adrenalindús kalandok, a hegyek világának legizgalmasabb pillanatai. Április 1-3. között a Corvin Moziban újra az év legjobb hegyifilmjei kerülnek a vászonra lélegzetelállító látvánnyal, őrült izgalmakkal, kacagtató pillanatokkal és persze rengeteg inspirációval megspékelve.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Kirándulj!

13/38

A tavaszi, friss, zöldülő erdők hívogatása még azokat is képes kicsalogatni a szabadba, akik egyébként nehezen veszik rá magukat, hogy kimozduljanak. Ha csak egy könnyed, akár gyerekekkel is könnyen teljesíthető túrára vágytok, kiváló úti cél lehet a Ferenc-hegy, az Árpád-kilátó vagy a Nagy-Hárs-hegy is, ha azonban kicsit nagyobb kiruccanást terveztek, érdemes felírni az ötletek közé a Csóványost, a Prédikálószéket, vagy akár a Tatabányánál található Gerecse Kapuja Turistaközpontot is.

Fotó: VinCE Budapest Wine Show

Kóstolj borokat a VinCE Budapest Wine Show-n!

14/38

2020 tavaszán immár 11. alkalommal nyitja meg kapuit a szakmai és a borkedvelő látogatók előtt Magyarország egyik legszínvonalasabb beltéri boros rendezvénye, a VinCE Budapest Wine Show. A rendezvény arra teremt lehetőséget, hogy a boros szakma meghatározó egyéniségei és a minőséget kereső fogyasztók találkozzanak, beszélgessenek, újdonságokat és régi kedvenceket kóstoljanak, ízelítőt kapjanak a borvilágot meghatározó trendekből és élvezzék egymás, valamint a jó borok társaságát.

A hazai kínálat legjavát felvonultató rendezvényen közel 1000 bor, pezsgő és párlat kóstolására lesz lehetőség. A VinCE magazin bortesztjein négy- vagy ötcsillagos eredményt elérő magyar pincészetek mellett a kóstolótérben válogatott külföldi tételek, ikonikus márkák, tematikus standok, gasztronómiai kiállítók várják az érdeklődőket.

Fotó: Posztós János / Budapesti Tavaszi Fesztivál

Mazsolázz a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai közül!

15/38

2020-ban április 3-án kezdődik és április 19-ig tart majd a kulturális tavasz: a klasszikus zenei koncertek mellett számtalan áriakoncert, opera-, balett-, tánc- és színházi előadás, jazzprogram, valamint kiállítás várja az érdeklődőket a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

Az idei évben is több helyszínen zajlanak majd az események: a Müpa és Zeneakadémia mellett az Erkel Színház, a Pesti Vigadó és a Várkert Bazár, a Budapest Music Center, a Trafó, az Akvárium Klub, továbbá a fővárosi színházak és kulturális intézmények, múzeumok is kiemelt programhelyszínek lesznek.

Fotó: Fran Palermo

Bulizz a Fran Palermo lemezbemutatóján!

16/38

Az utóbbi budapesti koncertjeiken rendre telt ház előtt játszó Fran Palermo új albumának egy részét a londoni Toe Rag Studióban vette fel, amelynek érdekessége, hogy kizárólag a 60-as 70-es évekből fennmaradt analóg technikákkal dolgoznak. A stúdiózást a Grammy-díjas Liam Watson producer vezette, akinél itt olyan előadók fordultak már meg, mint Jack White, a Tame Impala, a Metronomy, Wolf Alice vagy a Temples. A zenekar koncerten most először játssza el teljes egészében harmadik nagylemezét, de persze az előző albumok kedvencei is terítéken lesznek majd.

Az estét Budapest egyik legenergikusabb pszichedelikus rock bandája, a szintén új albummal készülő Puma Danger nyitja.

Fotó: Polyák Attila - We Love Hungary

Fuss jó ügyért a Budakeszi Vadasparkban!

17/38

Családi, egyéni, rövid és hosszú: a Fuss, Forest! jótékonysági futáson mindenki megtalálhatja a számára megfelelő távot a Budakeszi Vadasparkban, ráadásul a nevezéssel egy jó ügyet is támogathatunk, ugyanis a verseny nevezési díjának összegét 100%-ban a vadmacskák élőhelyének védelmére, felkutatására és életmódjuk tanulmányozására fordítják a szervezők.

Fotó: Medgyesi Milán - We Love Budapest

Ismerd meg a rock & roll és jazztánc térhódításának történetét a Nemzeti Táncszínházban! (X)

18/38

A Nemzeti Táncszínház népszerű előadás-sorozata, a Táncoló Filmkockák szórakoztató formában mutatja be a film- és táncművészet közös történetét, Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanárának multimédiás előadásában. Az április 6-i alkalom témája: Farmeros forradalom – Rock & Roll és Jazztánc.

A szmoking és szteppcipő helyét átveszi a farmer és a tornacsuka. Irány az utca és a West Side Story forgatása, ahol meglepő és váratlan fordulatok várnak ránk. Lessük el a rock & roll királytól, Elvis Presley-től a Jail House Rock lépéseit (kiderül, honnan jött a börtöntánc ötlete)! Ráadásként Michael Jackson egyedi stílusáról is számos titok kiszivárog. Sok tánc és rengeteg jó zene, ismeretlen és kedvenc filmjelenetek, garantált szórakozás 90 percben!

A sorozat további időpontjai:

  • 03.09.: Táncoló filmkockák - Táncoló ikonok 
  • 05.04.: Táncoló filmkockák - Az őrült 80-as évek

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Keress egy klassz kerthelyiséget!

19/38

Az egyik legjobb dolog a tavaszban, hogy a jó idő beköszöntével végre megnyitják a kerthelyiségeket és a teraszokat a különböző vendéglátóhelyek. Budapesten mostanra igencsak megszaporodtak az olyan helyek, ahol szabadtéren is elfogyaszthatjuk a finom falatokat vagy italokat, sőt több helyütt mindezt páratlanul látványos és zöld környezetben tehetjük mindezt. Korábban két nagyívű cikket is szenteltünk a legjobb kerthelyiségeknek, az első részt ITT, a másodikat pedig ITT találjátok.

Fotó: Telekom Vivicittá Városvédő Futás És Félmaraton

Nevezz a Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaratonra!

20/38

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás egész hétvégés futóünnep az egész családnak, szombaton a rövidebb, vasárnap a hosszabb távok szerelmesei indulhatnak. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a félmaratoni távot akár duóban vagy trióban is lehet teljesíteni.

Fotó: Darab Zsuzsa / Budapest Art Week

Kerülj közelebb a képzőművészethez a Budapest Art Weeken!

21/38

A hat teljes napon át tartó Budapest Art Week célja, hogy összefogja és megismertesse a látogatókkal Budapest színes képzőművészeti kavalkádját, és lehetőséget nyújtson arra, hogy közelebb kerüljünk a képzőművészethez, hiszen az alkotásokat nemcsak érteni, hanem érezni is lehet.

A 2020-as év újdonsága a zene és a mozi beépülése a programsorozat széles kínálatába. Az első nap galériatúrája az A.P.A. Galériába, a Molnár Ani Galériába, a TOBE Gallerybe és az Ari Kupsus Galériába vezet, az útvonal beszédes címe A szépség skálája: zombiktól a zenig. A filmes programban egy csodálatos francia dokumentumfilm, az Arcélek, útszélek megtekintése tűnik kihagyhatatlannak.

Fotó: Kicks R Good

Szerezz be egy sneakert tavaszra a Kicks R Goodon!

22/38

Április 18-án ismét találkozik a magyar sneaker és streetwear társadalom. Természetesen most sem hiányozhatnak az étlapról a világmárkák bemutatói a hazai pop-up shopok, a privát gyűjtői és reseller asztalok és a kiemelt programok sem. A 11. alkalommal megrendezett Kicks R Goodnak ez alkalommal a Dürlin Budapest ad otthont.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Gyönyörködj a cseresznyevirágokban a Sakura ünnepen!

23/38

A Sakura ünnep, vagyis a japáncseresznye virágzása mindig nagyon várt esemény az ELTE Füvészkertben, ilyenkor számos, a japán kultúrát közelebb hozó programmal készülnek. 2020-ban április 18-án és 19-én tartják meg a Sakura ünnepet workshopokkal, előadásokkal, gasztronómiai programokkal, melyekre gyerekeket és felnőtteket is egyaránt várnak.

Fotó: Tavaszkert Dísznövény Szakkiállítás És Vásár

Vásárolj növényeket a Tavaszkert Dísznövény Szakkiállítás és Vásáron!

24/38

Április 24-26. között újra Tavaszkert Dísznövény Szakkiállítás és Vásár a Budai Arborétumban! Virágok, növények, kertészeti kellékek és szolgáltatások, gasztronómiai finomságok, természetközeli design alkotások mellett kiállítások, előadások és különféle növényes, zöld programok várják a látogatókat.

Fotó: Hegyi Júlia Lily / Honeybeast

Indítsd a Honeybeasttel a Budapest Park idei szezonját! (X)

25/38

Április 23-án, a Honeybeast koncertjével indul a Budapest Park 2020-as szezonja. Tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, sokszínű hangszerelés – a 2005-ben Szegeden alakult zenekar egyszerre repít a magasba lélekemelő melódiáival és ránt vissza a földre mély, drámai szövegeivel. A többszörös aranylemezes csapat legnagyobb slágereivel érkezik a Parkba.

Fotó: Gordon Eszter / Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Találkozz világhírű írókkal a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon!

26/38

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által szervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál rendszeresen vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit. Jövőre a hazai közönség többek közt Szvjatlana Alekszievics Nobel-díjas belarusz írónővel is találkozhat, aki a könyvfesztiváli hagyományoknak megfelelően Budapest főpolgármesterétől veheti át a Budapest Nagydíjat.

Évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása, a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra Spanyolország fogadta el a meghívást.

Fotó: Nagy Márton / Brains

Tombolj a Brains koncertjén! (X)

27/38

Tavaly a Brains zárta a Budapest Park szezonját, most pedig rögtön az évad elején visszatér a zenekar az egyik kedvenc koncerthelyszínére. A csapat jelenleg is új számokon dolgozik, de ez nem gátolja meg őket abban, hogy ismét elhozzák a Budapest Parkba a tőlük már jól megszokott lendületet április 30-án.

Fotó: Bódis Krisztián / Budapest Park

Idézd fel a Tankcsapda első évtizedét a Budapest Parkban! (X)

28/38

Hazánk legnépszerűbb rockzenekara – a háromtagú Tankcsapda – a hármas szám jegyében, a tavalyi 30 éves jubileuma után idén három részletben vonultatja fel eddigi életművét a Budapest Park közönségének. Május 1-jén tehát a Tankok az 1989-től 1999-ig megjelent dalaikat hozzák magukkal – olyan korszakalkotó rockhimnuszok születtek ekkor, mint a Baj van, A legjobb méreg, A Rock & Roll rugója, az Egyszerű dal vagy a Fiúk ölébe lányok.

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

Szervezz közös programot édesanyáddal anyák napján!

29/38

Anyák napjára nem csupán virággal vagy verssel készülhetünk, ha igazán figyelmesek szeretnénk lenni, akkor egy olyan közös program, amelyre egyébként ritkán lehet alkalmunk, még inkább feldobhatja édesanyánk napját. Alapvetően mindenkit arra buzdítunk, hogy próbáljon meg személyre szabott dolgot kitalálni, de biztosan nem nyúl mellé senki egy jó sütizéssel, libegőzéssel, esetleg egy finom itallal egy tetőteraszon, de akár valamelyik fürdőbe is elmehettek együtt.

Fotó: Primary Talent International

Partizz a Sofi Tukker első önálló magyarországi fellépésén! (X)

30/38

A Sophie Hawley-Weld és Tucker Halpern alkotta Sofi Tukker duó üstökösként robbant be a vidám, könnyen befogadható elektronikus dallamaival. Végtelen energiájukkal a legnagyobb fesztiválok közönségét is rendszeresen megmozgatják – most először pedig önálló koncerten bizonyítanak a magyar közönségnek május 4-én a Budapest Parkban.

Fotó: Budapest Bike Maffia

Adományozz és szórakozz egyszerre a Charity Festen!

31/38

A Budapest Bike Maffia által szervezett Charity Fest idén május 9-én tér vissza a Dürer Kertbe, valamint a Dürer Rendezvényparkba. Napközben rengeteg ingyenes családi program, bográcsozás és civil program várja az érdeklődőket, este pedig koncerteken lehet majd lazulni idén is. A fesztivál a Budapest Bike Maffia tevékénységén kívül a koncertbelépőkből befolyt összegből további két olyan civil szervezetet támogat, melyek szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek számára nyújtanak segítséget. Ez a két szervezet az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány és a Kompánia Alapítvány.

Fotó: Punnany Massif / Press

Élvezd a Punnany Massif dalait a szabad ég alatt! (X)

32/38

Az igazi fesztiválhangulat elengedhetetlen eleme minden évben a Budapest Parkos Punnany-koncert – ilyenkor a fergeteges hangulat, a tánc és a közös éneklés garantált. Nem lesz ez másképp május 9-én sem, amikor ismét szabad ég alatt láthatjuk Budapesten a pécsi zenekart.

Fotó: Kovács Dániel / Budapest100

Ismerd meg a főváros lakóközösségeit a 10. Budapest100-on!

33/38

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ 2020. május 9-10-én rendezi meg a Budapest100 programot, az egész várost megmozgató, rendhagyó kulturális-építészeti fesztivált.

2020-ban a Budapest100 tizedik születésnapját ünnepelhetjük, ebből az alkalomból a szervezők minden budapesti lakóközösség számára megnyitották a jelentkezést. Az épületek kortól és elhelyezkedéstől függetlenül csatlakozhatnak a programhoz.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Sportolj a szabadban!

34/38

Ahogy szépen lassan melegedni kezd az idő, a kültéri sportolás is úgy lesz egyre népszerűbb, ami egyben egy öngerjesztő folyamat is lehet, hiszen nagyobb kedvvel vágunk neki egy futókörnek például, ha látjuk, hogy mások is mind sűrűbben róják a köröket. De ugyanúgy gyakrabban vesszük elő a kerékpárokat is, és a szabadtéri kondiparkokat és sportpályákat is érdemes kihasználni, ha a konditermeket kerülnénk, de szeretnénk formába hozni magunkat a nyárra.

Fotó: Bands Through The Lens / BPBW - Budapest Beer Week

Kóstold meg a legjobb kézműves söröket a Budapest Beer Weeken!

35/38

A Budapest Beer Week 2020-ban már 7. alkalommal szentel egy teljes hetet a fővárosban a legjobb hazai és nemzetközi kézműves söröknek. Az egyhetes sörünnephez ismét a Dürer Kert biztosítja a helyszínt május 18. és 24. között, ahol esténként és a kóstolónapok utáni hivatalos afterpartykon underground koncertekre is lehet majd bulizni. Idén a fesztivál lesz többek közt a holland Brouwerij de Moersleutel, a dán Warpigs Brewpub, a belga Oud Beersel és az amerikai Kings County Brewers Collective is.

Fotó: Linda Brownlee

Juss be Damon Albarn koncertjére!

36/38

Damon Albarn, a brit popzene elmúlt harminc évének egyik kulcsfigurája Budapesten is bemutatja legújabb, Izland ihlette művét, amelyet nagyzenekarral (vonósokkal, fúvósokkal, ütősökkel, elektronikával), hatásos vizuális körítéssel ad elő. A Blur és a Gorillaz énekesét intim térben látni kivételes esemény, úgy meg különösen, hogy a 2020 májusi premierturné tizenkét állomása közül a Müpa-koncert lesz a második – és az egyetlen – nem nyugat-európai. A koncert ugyan jó ideje telt házas, mégis érdemes még vadászni eladó jegyekre, hiszen a kortárs popzene egyik legnagyobb agytrösztjéről van szó.

Fotó: Pixeltaster / Gourmet Fesztivál

Kóstolj minőségi ételeket a Gourmet Fesztiválon!

37/38

Izgalmas ételek, ikonikus kiállítók, lebilincselő előadások. Idén a 10. születésnapját ünneplő Electrolux Gourmet Fesztivál központi témája az örökség lesz, így nem lehet másé a főszerep, csakis az otthon ízét megelevenítő fogásoké, amelyeket ezúttal – saját történeteiket felidézve – az ország legjobb séfjei tálalnak fel nekünk.

Május 21-24. között 120 élvonalbeli fővárosi és vidéki étterem, street food hely, cukrászda, borászat, bár és főzde veszi birtokába a már megszokott helyszínt, a Millenárist.

Fotó: Révész Patrik / Subscribe

Zárd a tavaszt a Subscribe-bal! (X)

38/38

Tavalyi fergeteges visszatérő koncertje után 2020-ban újra a Budapest Park színpadán a Subscribe! A 20 éves jubileumi évet követően már nem csak életművét ünnepli, hanem a jövőbe tekint hazánk első számú alternatív metálzenekara. 2019-es Darken The Vermilion című legújabb daluk előrevetíti az irányt, a Subscribe újult erővel és minden bizonnyal friss szerzeményekkel áll színpadra május 22-én a Budapest Parkban.

Hasonló tartalmak

Admin mode