szabadidő

szerkesztés

Budapesti bakancslista – 35 program a tavaszi szezonra

Szerzők

  • Kollár Bálint

2019. 03. 01. 16:37

Segítünk, hogy a legtöbbet hozd ki a márciustól májusig tartó időszakból – a legjobb programoktól a legtavaszibb javaslatokig összegyűjtöttünk mindent, amit nem szabad elmulasztanod az elkövetkezendő három hónapban.

Foglald össze 100 szóban Budapestet!

1/36

A március 6-ai és április 14-ei 100 szóban a Város-estek középpontjában a városi élet áll. Minden, ami Budapest múltja, jelene, hétköznapjai, éjjele, nappala, fiatalsága, öregsége és százféle közege. A városban élő, legkülönfélébb emberek szólalnak meg az előadókon, Nagy Dániel Viktoron és Szilágyi Csengén keresztül. Mindennapi történeteik között van olyan, amit már mi is átéltünk, és van olyan is, amiről el sem tudtuk képzelni, hogy létezik. A száz szóban megírt történetekből összeálló előadást a már ismert Száz Szóban Budapest projekt ihlette, amelynek eredeti előadói ragadják most kézen a kíváncsi nézőket és vezetik el őket a város sosem látott szegleteibe. Az érzelmekben gazdag, rendkívül humoros és érzékletes előadásban mindkét művész egyaránt énekel is a próza mellett. Azt mondják, van Budapesten az az életérzés, amit jobb megénekelni, mert kevesek hozzá a szavak. a mindennapjaikban.

Filmfesztiválozz!

2/36

Idén tavasszal szinte minden valamire való filmrajongó találhat egy neki szóló fesztivált Budapesten. Míg március 7. és 10. között a Budapesti Építészeti Filmnapok tizenegyedik alkalommal tér vissza egy, az apokalipszis témája köré válogatott szelekcióval, 7. és 13. között az Európa filmhét keretében hét napon át az elmúlt évek legjobb európai filmjei közül válogathatunk az Art+ Cinemában. A hónap második felében ismét megrendezik a legújabb nemzetközi és magyar rövidfilmeket bemutató Friss Hús Budapestet, áprilisban pedig a világ legnagyobb és egyben legrangosabb hegyifilm fesztiválját, a Banff Centre Mountain Film Festivalt – és akkor a kifejezetten gyerekeknek szóló alkotásokra fókuszáló Cinemirát még nem is említettük.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Palacsintázz!

3/36

Bár semmi kifogásunk sincs az újragondolt klasszikus desszertek vagy az újhullámos édességek ellen, azért néha jól tud esni egy hagyományos palacsinta. Így különösen tudunk örülni az olyan kezdeményezéseknek, mint a március 8. és 10. között megrendezett Nagy Budapesti Palacsintafesztivál, ahol nagymamánk specialitásának valamennyi elkészítési formáját megkóstolhatjuk a rakott verziótól kezdve a sós megoldásokig. A rendezvényt azoknak sem kell kihagyniuk, akiknek ételallergiájuk van, vagy igyekeznek eleve egészségesen táplálkozni, hiszen a szervezők rájuk is gondoltak.

Bulizz Pearson Sound szelekciójára!

4/36

David Kennedy neve mára egyet jelent a legelőremutatóbb hangzásokkal, legyen szó az általa (is) alapított Hessle Audióról, a Ramadanmanként vagy Pearson Soundként kiadott zenéiről, vagy az általa jegyzett FabricLive mixről. A DJ-producer emellett hetente prezentálja a legizgalmasabb trekkeket a Rinse FM-es műsorában, előadásokat ad a Red Bull Music Academy keretében, vagy épp olyanoknak készít remixeket, mint a Radiohead és a The XX. Szóval Ben UFO-hoz vagy Pangaeahoz hasonlóan tőle is egy stílusok között ugrándozó, folyamatos Shazamozásra ingerlő szelekcióra érdemes készülni március 23-án, amikor is a Crisis Sound System vendégeként a LÄRM-ben pörget majd.

Fotó: Madách Színház

Nézd meg a Madách Színház legújabb magyar zenés előadását, a Liliomfit! (x)

5/36

A Liliomfi története előszőr öltözött egy korszerű musical köntösébe, de a kor természetesen a XIX. század, a szereplők pedig a színdarabból és a Makk Károly által készített nagyszerű filmből is ismert figurák, Szellemfi, Camilla kisasszony és Kányai fogadós, vándorszínészek, balatoni vendégek, sőt a szerencsétlenül járó ifjabb Schwartz is felbukkan majd. De Szente Vajk író és rendező Szigligeti Ede darabjában új színekre, új lehetőségekre is bukkant, amelyek korunkban érvénnyel és friss erővel szikráznak fel. Meddig megyünk el a boldogsákunkért? A szülők nemzedéke hogyan próbálja meghatározni az életünket? És vajon biztos nincs igazuk? A fiatalok irigylésre méltó elszántsággal próbálnak megtenni mindent a szerelmükért, és ebben a lelkesedésben lakozik valami egyedi és emberi, amelytől ez a történet mindannyiunk szívéhez közel áll. A Liliomfi bemutatójával a Madách Színház folytatja küldetését, a nézőket évről évre új magyar zenés előadással várva a Nagykörútra. Márciusban a következő napokon tűzik műsorra: 23., 24., 25., 26; áprilisban pedig 23.-, 24.-, 25.-én csípheted el.

Fotó: Irodalom Éjszakája

Hallgass kortárs irodalmat különleges helyszíneken!

6/36

Mindezt a március 28-ai Irodalom Éjszakáján teheted meg, ahol a Radnóti Színház színészei több terézvárosi (esetenként amúgy nem látogatható) helyszínen olvasnak fel huszonkét ország huszonhárom kortárs szerzőjének regényeiből. A részvételnek nem feltétele a FSZEK-be váltott olvasójegy vagy hogy fejből tudjunk klasszikusokat idézni, de még csak belépőt sem igényel, leginkább csak egy adag kíváncsiságra és nyitottságra van szükség.

Éltesd a zongorát!

7/36

A Piano Day 2015 óta minden év március 29-én a zongorát hivatott ünnepelni – azért ekkor, mert ez az év 88. napja, és ennyi billentyűje van a klasszikus hangszernek. Ezen a napon az egész világon a zongora áll reflektorfényben, s a magyarországi események a Müpa szinte minden terét betöltik majd. A délutáni ingyenes, de regisztrációhoz kötött programok keretében lesznek majd hangszerbemutatók, valamint modern klasszikus koncertek a ház különböző tereiben. Este pedig vaghy és az iamyank Live Ensemble vezeti be a Magyarországon először fellépő, ukrán Lubomyr Melnyk műsorát. Melnyk a posztminimalizmus legendás alakja, a continuous music, azaz a folyamatos zene atyja. A lélegzetelállító tempóban játszó Melnyket sokan „a zongora prófétájának” tartják, ritka élő fellépéseinek egyike garantáltan a Piano Day 2019 fénypontja lesz.

Fotó: Alcsúti Arborétum

Nézz hóvirágokat!

8/36

Várhatóan március elejétől kezdenek igazán nyílni a hóvirágok, az Alcsúti Arborétum ezekben a hetekben rendezi meg a Hóvirágünnepet, amikor négy-öt héten át teljes pompájában csodálhatjuk meg a helyi hóvirágmezőt. Az időjárás függvényében a virágzás időpontja változhat, de az esemény Facebook-oldalán a szervezők folyamatos tájékoztatást adnak.

Tombolj a Frank Carter & The Rattlesnakes első hazai fellépésén!

9/36

Frank Carter vitán felül a brit punkszíntér egyik legfontosabb alakja, aki mindigis a színpadon élt igazán. Erről korábbi zenekara, a Gallows elsöprően intenzív hazai koncertjein már az itthoni rajongótábora is megbizonyosodhatott. Csakhogy az énekes-dalszerző-frontember a csúcsok csúcsán kilépett, és új együttest alapított, amiben már sokkal nagyobb szerep jutott az alternatív rockos/szigetországi gitárzenés hatásoknak is. A Frank Carter & The Rattlesnakes azóta is megbízhatóan szállítja a tombolható/táncolható slágereket, amik viszont élőben ütnek igazán. Így különösen örülünk annak, hogy a Sziget előtt, március 30-án még az Akvárium Klubban is zúznak egyet.

Fotó: David Lynch / SmallStories: Interior #1

Merülj el David Lynch világában!

10/36

Az április 20-ig tartó Budapest Fotófesztivál nyitóeseménye nem más, mint David Lynch Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása. A színész-rendező-fotógráfus-festő áprlis 2-ig látogatható, egyedülálló tárlatának hangulatát a láthatatlan összefüggések izzása, a kimondhatatlan érzések felszínre hozása és a felszabadított fantázia kiteljesedése adja. Lynch egész munkásságára, így erre a sorozatára is meghatározó mód volt hatással a szürrealizmus, az ezotéria, a szorongás és az erőszak művészi és populáris megjelenítésének speciálisan amerikai tradíciója – a kultikus rajzoló Norman Rockwell-től a mai thriller filmekig.

Legyél ott az Enter Shikari visszatérésén!

11/36

Az elektronikus metalcore egyik kulcszenekara, az Enter Shikari régi ismerősként tér vissza Budapestre ‒ ezúttal az Akvárium Klubba, az A38 Hajó szervezésében. A brit együttes az utóbbi években főleg fesztiválokon lépett fel, legutóbb nálunk a FEZEN-en, de most, tavalyi lemezének sikerét eddigi leghosszabb európai klubturnéjával lovagolja meg. Így aztán a némileg poposabb fordulatot vett Enter Shikari, amelyet többször szavaztak meg a legjobb brit koncertprodukciónak végre ismét klubfellépésre érkezik 2019. április 4-én!

Hajókázz Denis Sultával!

12/36

Ha az elmúlt nyarak egyikén már átélted, tudod, mennyire feledhetetlen élmény egy mozgó hajó tetején, hidak alatt, Budapest legszebb épületei között átúszva bulizni ismert DJ-k mixeire, több száz emberrel együtt. Ha viszont te eddig nem tartoztál közéjük, ne aggódj – április 5-én a LavaLava és a Cruisin ezúttal Denis Sultával együtt száll vízre. A tejfelszőke glasgow-i az a figura, aki amellett, hogy finom és precíz zenéket ír, gond nélkül tesz fel egy ATB számot is. Tőle hangos az internet mostanában, legyen az egy amúgy vállalhatatlan track tökéletes elhelyezése szettjében, leánykérés vagy közönség cowbell-eztetés a buli közben. Eddigi két hazai szettjéről minden résztvevő ódákat zengett, és valószínűleg most is a szezon egyik legforróbb szelekciójával fogja beindítani a tavaszt.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Borozz a Tavaszi Etyeki Pikniken!

13/36

Bár Etyekre egyáltalán nem csak piknikezni érdemes jönni – amit korábbi kirándulásunk tapasztalatai alapján tudunk magabiztosan kijelenteni –, egy április 6-7-i kiruccanást mégis meleg szívvel ajánlunk. A kilátások erre hétvégére: egyszerre kinyíló pinceajtók, sok borkóstoló, helyi és vendégborászokkal való beszélgetések, házias, tavaszias ételek, kézműves vásár, kulturális programok és minden bizonnyal nagy nyüzsgés.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Nézd meg a cseresznyefák virágzását a Füvészkertben!

14/36

Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Április 6-7., valamint 13-14. között, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Fotó: Szerk - We Love Budapest

Járj végig egy kiállítást a Budapest Art Week alatt!

15/36

A Budapest Art Week az ország egyetlen olyan képzőművészeti eseménysorozata, amely galériákat, múzeumokat és kiállítótereket fog össze. Április 9. és 14. között, 6 napon át több mint 90 kiállítással és azokhoz kötődő programokkal, közel 70 helyszínen várja a képzőművészetek kedvelőit. A 2019-es Art Week fókuszában az orosz kortárs képzőművészet áll. A központi kiállításon a már ismert, nagy nemzetközi nevek mellett olyan elismert orosz alkotók munkáival találkozhatunk – együttműködve a moszkvai Garage Múzeum kurátorával –, akiket Magyarországon még nem láthatott a közönség.

Hallgass inspiráló előadásokat a TEDxYouth-on!

16/36

A TEDxYouth a TED-del szoros kapcsolatot ápoló, mégis különálló új platform, amely a TED szellemiségében gondolkodó és cselekvő fiatalokat mutat be. Az idén tíz éves konfereciasorozat április 13-ai felvonásán a Miért? Miért ne?! témához kapcsolódóan keresheted a válaszokat az esemény előadóival közösen.

Engedd, hogy Eddie Izzard megnevettessen!

17/36

Eddie Izzard generációjának egyik legmaghatározóbb komikusa, aki mára már ugyanakkora elismerésnek örvend színházi, televíziós és filmszínészként is. Karrierje során pedig számos rangos elismerést zsebelt be alakításaiért, köztük egy Tony-jelölést és két Emmy-díjat is. Legutóbbi stand-up produkciója, a Force Majeure után a humorista visszatér gyökereihez egy friss, személyes hangvételű show-val, melynek során ismét elbűvölheti a nagyérdeműt az életről, szerelemről, történelemről és az univerzumról alkotott maradéktalanul egyedi és szürreális nézeteivel – amelyeket április 20-án a hazai közönséggel is megoszt majd.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Borozz!

18/36

Április 25. és 27. között immár tizedik alkalommal várja a szakmai és a borkedvelő látogatókat Magyarország legismertebb és legszínvonalasabb beltéri boros rendezvénye, VinCE Budapest Wine Show. A hazai kínálat legjavát felvonultató háromnapos rendezvényen nemcsak kiváló magyar borokat, de kiemelkedő külföldi tételeket, párlatokat, gasztronómiai ínyencségeket is kóstolhatnak a vendégek. A több mint húsz mesterkurzus és workshop során a pezsgőktől a párlatokig izgalmas témák kerülnek terítékre, neves előadók kalauzolásával.

Fotó: Bartha Dorka - We Love Budapest

Vegyél könyvet a Budapest Nemzetközi Könyvfesztiválon!

19/36

Már 26. alkalommal rendezik meg idén április 25-28. között a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, a nemzetközi könyves világ jegyzett eseményét, a térség meghatározó szakmai és kulturális fórumát. A fesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, akik közül a díszvendég – idén a norvég Karl Ove Knausgård – veheti át Budapest főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői (huszonöt ország közel száz neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész) részvételével kulturális programok sokaságát kínálja: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Teszteld valamelyik frissen megnyitott helyet!

20/36

Bár még 2019 első negyedévén sem vagyunk túl, már most számos ígéretes új hely nyitásáról számolhattunk be. A Lisboa Pastry & Bakery elsőként hozta el Budapestre a portugál pékségek pastel de natában, pampilhoban, Jesuítában vagy muffinokban bővelkedő édes világát. A Devil's Prézliben már 990 forintért laktató és ízletes gyorsételt ehetünk, jól kitalált szószokkal, savanyúkkal, kétféle morzsában, háromféle húsból, kétféle buciból. A Dob utcai TLV Eatery Tel-Aviv és Izrael gasztronómiáját, valamint vendégszeretetét hozta el itthonra, baba ganoush-ostól, arakostól. De, bár az újranyitott Konyha is nagy hatással volt ránk, a legmaradandóbb élménynek mégis az Aum "playground menü"-jét mondanánk, ami tényleg felkavart minket, és még napokkal később is eszünkbe jutott.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Vegyél növényt a Budai Arborétumban!

21/36

A Villányi úti Budai Arborétum egy olyan hely, ahova egész évben (de főleg tavasszal) jó lenni, viszont ha valaki kifejezetten növényvásárlás céljával tenné, akkor április 26-28. közé kell időzítenie a látogatást. Ekkor szervezik meg a Tavaszkert Dísznövény Szakkiállítás és Vásárt, ahol virágokon és szoba- vagy kertinövényeken kívül kertészeti kellékeket, de gasztronómiai finomságokat és természetközeli dizájnalkotásokat is beszerezhetsz, sőt előadásokat is hallgathatsz.

Táncolj LTJ Bukem DJ-szettjére!

22/36

A nemrég a huszadik születésnapját ünneplő Bladerunnaz igazi különlegességgel készül április 27-ére. Egyrészt visszahozzák a jazzes, atmoszférikus drum and bass egyik megkerülhetetlen alakját, a Good Looking Records alapítóját, a Logical Progression-válogatások elindítóját, LTJ Bukemet! Ráadásul vele tart majd a DJ-producer London Elektricity is, aki különleges, "anatomy of Hospital Records"-szettet játszik majd – hogy mit ért ez alatt, az legyen meglepetés. Ráadásul a szervezőcsapat egy nagy adósságot is törleszt majd, hiszen az este megkoronázásaként először játszik majd Magyarországon a dobbasszus-színtér ikonja, Randall! Erre mondják azt, hogy kihagyhatatlan. Nézd meg a Madách Színház nevettető előadását a RaM Colosseumban! (x)

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Tudd meg, hol lakik a zene szelleme! (x)

23/36

A Liszt Ferenc Zeneakadémia egyedülálló szecessziós épületét nemcsak a páratlan akusztikájú koncertélmény miatt érdemes meglátogatni. Az ámulatba ejtő belső díszítések és a mesterien kidolgozott részletek mellett a világ harmadik legnagyobb romantikus orgonájának ad helyet az épület, amelyet az 1907-es eredeti állapotnak megfelelően állítottak helyre. A vezetett túrák során a látogatók megtudhatják, hogy hol lakik a zene szelleme.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Tarts tisztítókúrát!

24/36

Időnként a testünk is megérdemel egy kis változatosságot, egy kis szabadságot a hétköznapokból. Gondoljunk csak bele, mennyi méreganyag, feldolgozott élelmiszer és egyéb káros vegyi anyag kerül a szervezetünkbe minden egyes nap, nem is beszélve a folyamatos stressz ártalmairól. Mindezek olyan gyakori panaszokat okoznak, mint az emésztési zavarok, a fáradtság, az ingerlékenység, illetve migrének, amelyek súlyos betegségek előjelei lehetnek. Szerencsére több olyan budapesti dzsúszbár is ajánl már kifejezetten tiszítókúrákhoz összeállított csomagokat, mint a The Juiceline vagy a JUICY. Ha pedig a nyers leveket nem éreznénk elégnek, érdemes lehet belevágnunk egy komplett életmódváltásba – amiben mi egy külön összeállítással próbáltunk segíteni.

Fotó: SzFE

Menj el egy friss színházi előadásra!

25/36

Nemrég összeszedtük a szerkesztőségünk szubjektív színházi élményeit, és az általunk leginkább várt bemutatókat. Schwechtje Mihálynak, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod : ) rendezőjének színdarabja, Az örökség már csak története miatt is ígéretes, míg Hegymegi Máté Jeanne d'Arc-jában Mészáros Blanka olyan átlényegülést mutat be, amihez hasonlót ritkán látni. Az Operettszínházban látható István, a király friss és kísérleti, az Őrült nők ketrece pedig még mindig az egyik legjobban futó darabnak számít Budapesten. Van miből szemezgetni tehát az előttünk álló három hónapban!

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Piknikezz a szabadban!

26/36

A napsütéses órák számának emelkedésével egyenes arányban egyre inkább vágyunk a szabadba – amire mindig jó apropó lehet egy piknik. Persze nem kell különösebb apropó ahhoz, hogy összekészítsünk pár szendvicset, és egy plédet leterítve a zöld közepén fogyasszuk el őket, mi mégis két különlegesebb alternatívát ajánlunk. Május 4-én a Belvárosi Kutyafesztivál és Családi Piknik alkalmából lesz lehetőség mikrochip regisztrációra és kutya-gazdi fotózásra is, de nem maradnak el a kézműves foglalkozások, bábszínházi előadások és koncertek sem. Egy héttel később pedig, a Budafoki Pokrócos Pikniken finom ételek mellett lesz kézműves, illetve tavaszi virágvásár, reggeli jóga, gyermek műsor, ringató, meseolvasás és értékes tombola is.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Látogass ki a Food Truck Show-ra!

27/36

A street food konvoj május 3. és 5. között immár kilencedik alkalommal gördül be a Kincsem Parkba, hogy népszerűsítse a guruló gasztronómiát. De ahogy az már megszokottnak mondható, a különböző húsos-halas, vagy éppen vegán vendéglátó járművek mellett megint lesznek ló- és agárversenyek, gyerekprogramok és koncertek is.

Fotó: Budapest100

Eredj a Bauhaus nyomába a Budapest100 keretében!

28/36

A Budapest100 a százéves budapesti épületek köszöntésére önkéntesek, lokálpatrióták és házukat szerető lakók összefogásával szerveződő program, melynek elindítója az OSA Archívum, projektgazdája a KÉK – Kortárs Építészeti Központ. Az idén május 4-5-én megrendezett felvonás témáját pedig a magyar modern építészet kínálja – az idén száz éve alapított Bauhaus apropójával. Nem volt még egy művészeti iskola, amely ilyen gyökeresen és máig hatóan formálta volna át a modern ember fogalmait a szépről, a hasznosról és a jóról. Budapest progresszív építészei lakóházak és középületek százaival próbáltak megfelelni ezeknek; 2019-ben mi magunk ítélhetjük meg, milyen sikerrel.

Ünnepeld a 80-as éveket Giorgio Moroderrel!

29/36

Giorgio Moroder a diszkó keresztapja, az elektronikus (tánc)zene egyik megkerülhetetlen alakja, aki már csak akkor is legenda lenne, ha a Donna Summers-féle I Feel Love és a Hot Stuff kötődne a nevéhez. De emellett olyanoknak írt dalokat, mint David Bowie (Cat People), Blondie (Call Me), Freddie Mercury (Love Kills) vagy Bonnie Tyler (Here She Comes), és akkor filmzenéiről (Flashdance, Top Gun) és filmes betétdalairól még nem is beszéltünk. Így nem csoda, hogy a Daft Punk a 2013-as Random Access Memories-on egy külön dalban (Giorgio By Moroder) tisztelgett előtte, azóta pedig a 80-as évek kérlelhetetlen retróhullámát és synthwave-mániáját lovagolhatja meg. Az olasz diszkópápa életében most először vállalkozott élő turnéra, aminek keretében zenekara és vokalisták lépnek vele színpadra, egy igazán látványos színpadi show keretében.

Pillants bele a jövőbe a Brain Baron!

30/36

Május 30-31-én eddigi legszínesebb, legizgalmasabb programjával tér vissza a Brain Bar jövőfesztivál. A kétnapos eseményen Budapest vendége lesz Frank Cooper, a BlackRock globális marketingvezetője, a BuzzFeed, a Pepsi és a legendás Def Jam lemezkiadó korábbi kreatív főnöke. A fesztiválra érkezik Sherin Khankan, aki Európa egyik első női imámjaként az iszlám totális reformját és a szélsőségesek legyőzését tűzte zászlajára. A magyar fővárosba látogat Jack Horner őslénykutató, a Jurassic Park-filmek főtanácsadója, aki a dínók feltámasztásának lehetőségeiről beszél majd. Itt lesz a világszerte ismert adattudós, a MIT Media Lab professzora, Cesar Hidalgo is, aki a vállalatok és a nemzetek tanulási képességét kutatja.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Ínyenckedj a Gourmet Fesztiválon!

31/36

Május 16. és 19. között ismét megrendezik a régió legátfogóbb és legszínesebb gasztrofesztiválját, a Gourmet-t. A tavalyi felvonás már túllépett az ország határain, és a térség legjobb éttermeiből is bemutatott néhányat, valamint vendégül hívta a környéző országok sztárséfeit – és ez valószínűleg idén is így lesz. Bár a 2019-es tematika egyelőre még nem ismert, az eddigi évek tapasztalatai alapján mi megelőlegezzük a kitelepülőknek, és a fogásaiknak a bizalmat.

Fotó: Mudra László - We Love Budapest

Kóstolj kisüzemi sörkülönlegességeket!

32/36

A május 20-26. között megrendezett Budapest Beer Week idejére túlzás nélkül a főváros kerül a hazai és nemzetközi sörrajongók fókuszába. Ugyanis egy egész héten át egymást érik majd a különböző programok a legjobb kraft sörbárokban: ahogy tavaly, úgy idén is lesznek csapfoglalások, találkozz a sörfőzőkkel-jellegű programok és főzetbemutatók. A hét meg(hab)koronázásaként pedig a Dürer Kertben 25 ország 60 kisüzemi főzdéjének 240 különböző sörét lehet majd végig kóstolni „all you can taste” jelleggel, amiket ráadásul maguk a sörfőzők fognak csapolni mindenkinek. Így a hazai és külföldi sörrajongók nem csak megízlelhetnek olyan különlegességeket, amiket másképp nem, de találkozhatnak is azok nem egy esetben már-már rocksztár státuszú alkotóival.

Legyél ott Fatboy Slim első magyarországi klubbuliján!

33/36

Az Akvárium erős tavaszi szezonnal készül 2019-re: többek közt John Digweed, a Kruder & Dorfmeister, John Mayall és a Frank Carter & The Rattlesnakes is fellép majd náluk az elkövetkezendő hónapokban. De még ezt is tudták fokozni, mikor bejelentették, hogy a bő négy évtizede aktív, legendás DJ-producer Fatboy Slim náluk adja majd első magyarországi klubbuliját május 25-én! A bigbeat-pápa, akinek olyan slágereket köszönhet a műfaj, mint a Praise You vagy a Right Here, Right Now nem először játszik itthon, de eddig minden szettje olyan extatikusra sikerült, hogy valószínűleg a mostanit is sokáig fogjuk emlegetni még.

Fusd körbe a Hárs-hegyet!

34/36

Tavaly írtuk meg, hogy egyedi jelzésfestéssel ellátott ösvényt alakított ki a Pilisi Parkerdő a terepfutók számára. A 3,1 kilométeres futóvonal – ami eredetileg sífutópálya volt – pedig finom emelkedőket, lejtőket és helyenként szép panorámát tartogat azoknak, akik lendületesebben járnák az erdőt. A futókör a Szépjuhászné Gyermekvasút megállónál, a sárga, a piros túrajelzés és a szív- és érrendszeri betegeknek kialakított, piros szívecskével ellátott tanösvény kereszteződőséből indul.

Ne hagyd ki a Muse visszatérését!

35/36

Bár a Muse legújabb, Stimulation Theory című albuma alapján már előbb juthat eszünkbe a Stranger Things, mint a Queen, úgy tűnik a zenekarnak ugyanolyan jól áll az elektro-poprock, mint a grandiózus, progresszív hangszerelések. Ráadásul Matthew Bellamy-ék minden lemezük köré egy teljesen új, grandiózus koncertshow-t építenek fel, így azoknak sem érdemes kihagynia a visszatérésüket, akik már ott voltak a korábbi budapesti koncerteken. Már csak azért sem, mert az ígéretek szerint minden korszakukból játszanak majd dalokat; a Time Is Running Out vagy az Uprising épp úgy stabil pontja az aktuális setlisteknek, mint az Algorithm vagy a Supermassive Black Hole.

Fotó: Müskinn

Dobd fel a ruhatárad!

36/36

Nem feltétlenül kell teljesen lecserélnünk a gardróbunkat ahhoz, hogy teljesen újnak érezzük a ruhatárunkat – elég egy-két jól megválasztott kiegészítő. Például egy stílusunkhoz passzoló új táska, vagy egy olyan ékszer, ami tényleg öltöztet, esetleg Klement Csaba valamelyik kitűzője. Ráadásul akkor sincs probléma, ha megrögzött ecofashion-hívők vagyunk: pont nemrég ajánlottuk tíz márkát, akik a fenntartható divat mellett tették le a voksukat.

Hasonló tartalmak

Admin mode