szabadidő

Budapesti bakancslista – 20 dolog, amit csinálj a nyáron

Szerzők

2016. 07. 29. 14:35

Egy hónap van hátra a forró évszakból, úgyhogy ha szeretnél még életre szóló nyári élményeket gyűjteni, össze kell kapnod magad. Kiválasztottunk 20 budapesti programot a nyár fennmaradó részére.

Fotó: Római Kalandpark Facebook-oldala

Kalandpark

1/19

Budapesten számos felnőtteknek szóló kalandpark található, ahol az animátorok idegei mellett a pályák is kötélből vannak. A római kalandparkban ősfás környezetben, 3 csúszópályán utánozhatod Tangót vagy Casht 12 méter magasan, 90 méter hosszan, mielőtt bedobsz egy kávét meg egy krémest. A kalandozás során a 60 állomásos akadályrendszeren bizonyíthatod bátorságodat.

Fotó: László Balkányi - We Love Budapest

Száguldás a Dunán

2/19

Igazi legénybúcsús programnak tűnik elsőre, valójában ideális kánikulai hűsítő a 70 km/h-s folyami repesztés a motorcsónakkal. A Dunarama vízi limuzinján a száguldás alatt hard rock muzsika adja a zenei aláfestést, miközben akár pezsgőt is kortyolhatsz. Fontos tudni, hogy a 260 lóerős gépet bármilyen szépen kéred, nem vezetheted.

Fotó: Pákozdi Nóra - We Love Budapest

Margitsziget

3/19

1138 Budapest, Margitsziget

Több infó

Címkék

A Margitszigeten kerekezni nem nagy truváj, viszont ha nem egy hétköznapi bringával fedezed fel, mindjárt más világításba kerül az élmény. A szigeten többféle járművet bérelhetsz, amivel egészen biztosan feltűnést keltesz: ilyen a mini velocipéd, a chopper vagy az elektromos kerékpár. Vagánykodás helyett viszont érdemes körültekintően tájékozódni az eszközökről nyeregbe ülés előtt.

Ilyen járműveken tekerhetsz

Fotó: Footgolf Hungary Facebook-oldala

Footgolfozás

4/19

A nevéből is kitűnik, hogy egy viszonylag új, hibrid sportágról van szó, amely a golfot és a labdarúgást keresztezi. Minden úgy történik, mint a golfpályán, csak nagyobb a labda meg a lyuk, valamint ütő helyett a lábadat és a futballpályákon felszedett tudásodat kell használod. Focibolondoknak kötelező kipróbálni!

Itt érdemes elkezdeni

Fotó: Szilágyi Gergő

Siklóernyőzés

5/19

Klasszikus bakancslistára való élmény, mely a repülés legszabadabb és legegyszerűbb formája. A szerkezet kezelése egyszerű, bárki számára könnyedén elsajátítható, ugyanakkor a dolog természetesen nem veszélytelen, de megfelelő odafigyeléssel nem lehet gond. Odafent döbbenetesen tisztának tűnik minden, megvalósíthatod az álmaidat és leküzdheted a félelmeidet egy repülés során, és rácsodálkozhatsz felülről a fővárosra.

Fotó: Bikás Park Streetball

Bikás park

6/19

1119 Budapest, Bikás Park

Több infó

Címkék

Amerikai filmekben látott hangulat vár Budapest legösszetartóbb kosárlabdás kommunájában. Akár ismerősként, akár ismeretlenként szállsz be játszani, biztos lehetsz benne, hogy befogadnak és sötétedésig dobhatod a triplákat meg a ziccereket. Ha elég ügyes vagy, várnak másnap is.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Hajókázás

7/19

Javasolt a közelgő Sziget idejére időzíteni a Dunaramánál nyugisabb dunai hajókázást. Tavaly már ajánlottuk a fesztivál hajóval történő megközelítését több okból: a Vigadó tér és a Hajógyári közötti vízi szakaszt kényelmes, 45 perces csordogálás után érheted el, miközben hideg sört iszogatsz a fedélzeten és gyönyörködhetsz a panorámában.

Fotó: Aria Hotel

Szabadtéri jóga különleges helyszínen

8/19

Kiváló időben jobban esik a mozgás is, legyen az viszonylag hűvös reggel vagy elviselhetően forró nyári naplementés este. A népszerűsége csúcspontját közelítő jógát például – ha még nem tetted – rengeteg extrém helyen is kipróbálhatod Budapesten, a rooftopoktól kezdve a hotelteraszon át egészen a Kopaszi-gátig.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Pesthajnal

9/19

Ha már korán kelés, havonta egyszer kibírhatod az ébresztő reggel 6-ra állítását. Az ingyenes partisorozaton az ébredést követően hamar felpörgetik a napodat zenével, bulival, jógával, masszázzsal, croissant-nal, narancslével és egész napra elegendő pozitív energiával.

Fotó: Bódis Krisztián

Utazás drótköteles kompon

10/19

Nem ám sima kompozgatásról van szó, hanem egy „műemléki” utazásról. A soroksári réven a Molnár-sziget és a csepeli Királyerdő között közlekedik ugyanis Budapest egyetlen, még működő drótköteles kompja, melyet egy vélhetően vastag bicepsszel rendelkező férfi működtet. A kézi erővel hajtott szerkezetre BKK-jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni – amíg még működik.

Bővebben a kompról

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Hármashatár-hegy

11/19

1030 Budapest, Hármashatárhegyi út 1.

Több infó

Címkék

Eleve egy kirándulással ér fel bármelyik Budapest környéke kilátó megközelítése. A zöldben baktatás végén eljuthatsz mondjuk a Hármashatár-hegy legújabb látványosságához, a 8 méter magas gömb alakú kilátóhoz, ahol gyönyörködhetsz a pazar panorámában.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Gyermekvasút

12/19

Állítsd meg az időd és utazz vissza a kölyökkorodba a gyermekvasúttal! Teljesen más élményt ad, ha felnőtt fejjel zötyögsz az 1948 óta működő vonalon, melyen megfigyelheted a teljesen profin dolgozó gyerekeket és persze a csodás tájat, melyen végigzakatol a szerelvény.

Fotó: Friedrich Vilmos / Budakeszi Vadaspark

Látogatás a Budakeszi Vadasparkba

13/19

Itt aztán mindent lehet csinálni, csak unatkozni nem: a ’70-es évek elején alakult vadasparkban háziállatokat, egzotikusabb helyről származó lakókat figyelhetsz meg – többek között Mucit, a nőstény aranysakált, vagy Csucsut, a kedves, félszemű hollót –, végigmehetsz a néhány hete nyílt interaktív tanösvényen, vagy ha ennyi izgalom nem volna elég, a kalandparkot javasoljuk, merthogy az is van.

A Budakeszi Vadaspark

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Rudas Fürdő

14/19

1013 Budapest, Döbrentei tér 9.

Több infó

Címkék

Menj el a hétvégénként este is nyitva tartó legszebb fekvésű budapesti fürdőbe. Van napozóterasza, ami egy éjszakai fürdőzésnél ugyan kevésbé hatásos, ellenben a különleges építészeti megoldásai (ilyen a hatalmas üvegfelület) páratlan élményt kínálnak. Nyár este, jacuzzi, a

Szabadság és az Erzsébet híd látványa... Kihagyhatatlan.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Reggelizz egy teraszon

15/19

Igen, tudjuk, hogy legtöbbször nyáron mennek az emberek szabadságra és ilyenkor szeretnek sokáig aludni. A legfontosabb étkezésnek tartott reggelire alkalomadtán rá lehet készülni egy előző esti korai lefekvéssel, hogy másnap frissen, fitten ébredve a még kevésbé erőteljes napsugarak társaságában egy kiülős helyen megajándékozd magad egy kiadós reggelivel, amely megalapozza az egész napodat.

Fotó: Budapest Park

Budapest Park (Átmenetileg zárva)

16/19

1095 Budapest, Soroksári út 60.

Több infó

Címkék

Ha nyár és koncert, akkor nyilván a Sziget Fesztiválra asszociál mindenki, de ha több tízezer holland

társasága helyett inkább családiasabb környezetben néznél meg egy remek bandát, akkor az a világ legjobb koncertzenekarának is megválasztott Foals bulija legyen augusztus 17-én a Budapest Parkban.

Infók a koncertről

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Buli a Nyugatinál

17/19

A közelmúltban több olyan szórakozóhely nyitott meg Budapesten, amely elsősorban a legmelegebb évszakra specializálta magát, például a Nyugati pályaudvar melletti ZSIRÁF, ahol alkalomadtán programokkal is várnak. Ilyen lesz augusztus 3-án a hazai könnyűzene egyik új kedvencének, a jungle rock and rollt játszó Fran Palermo két tagjának akusztikus koncertje.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Pál-völgyi-barlang

18/19

1025 Budapest, Szépvölgyi út 162.

Több infó

Címkék

Kevés ideálisabb helyet tudunk elképzelni a kánikula előli meneküléshez, mint a barlangot. Budapest környékén számos képződmény található, melyekben dokumentumfilmekbe illő cseppkövek között kúszhatsz-mászhatsz, és ha bátrabb vagy, részt vehetsz egy 3 órás, fizikailag eléggé megterhelő vezetett túrán sisakban, védőruhában.

Fotó: Pool & Beer Facebook-oldala

Pool & Beer 

19/19

Reggeltől estig zene egy medenceparton, termálvíz és szauna az extrák között, street food, frissen csapolt sör és hideg fröccs az éhség és a szomjúság ellen, foci és gumikacsa a szórakozáshoz. Ez a Pool & Beer-en, amin ha még nem voltál, legközelebb augusztus 20-án mehetsz.

A következő buli

Hasonló tartalmak