shopping

szerkesztés

Budapest Luxus - Érdekes szolgáltatások gazdagoknak

Szerzők

  • Dezse Balázs

2014. 02. 27. 1:00

Budapest tele van a legtöbb ember számára szemmeresztő, pupillatágító szolgáltatásokkal, amelyeket csak azok érthetnek igazán, akik a megfelelő anyagi helyzetben vannak. Annak ellenére, hogy az átlagnak sokat kell még túlóráznia bizonyos kalandokért, Budapest luxusélményei nem szenvednek hiányt érdeklődésben. Figyelem, a listán szereplő szolgáltatásokat diákhitelből élőknek nem ajánljuk! 

Fotó: Il Bachio Di Stile

Vásárolj, mintha nem lenne holnap

1/6

2013 szeptemberében nyitotta meg hivatalosan is kapuit az Andrássy úton az Il Bacio di Stile nevű áruház, ahová már belépni is presztízs. Az aranyportól karcos légkört egyrészt a lélegzetelállító beltér, másrészt pedig a 40 világhírű márka tekintélyt parancsoló jelenléte teremti meg: itt kiválóan érzi magát többek közt Giorgio Armani, Bottega Veneta, Saint-Laurent, Lanvin, Valentino és Oscar de la Renta, tehát nekünk sincs jogunk kifogásolni bármit ebben az 5000 négyzetméteres, 3 emeletes luxusmonstrumban. Az Andrássy út 19. szeretettel vár egyébként mindekit, akik a friss fizetésüket szívesen elköltenék egy pár szép cipő felére, vagy némi fehérneműre. Ha mégis úgy döntünk, hogy nem vásárolunk egy, a mindennapokban nélkülözhetetlen hitelkártyatartót lájtos 50 ezerért, az épület akkor is megéri a kirándulást.

Fotó: Le Parfum Facebook-oldala

Le Parfum Croisette

2/6

1051 Budapest, Erzsébet tér 9-11.

Címkék

A Parfume című film óta tudjuk, hogy az illatok eléggé befolyásolják az emberek közötti viszonyt, nem mindegy tehát, hogy mit használunk egy fontos tárgyaláson, vagy az első randin. Parfümöt kétféle módon szerezhetünk: kispolgárkodva, egy átlagos üzletben, vagy igénybe vehetjük a parfümkészítés legmagasabb szintjét, és személyre szabott, velünk harmonizáló illatot készíttethetünk magunknak. A szolgáltatás mögött Magyarország hivatalos 'orra', azaz Zólyomi Zsolt áll (vagyis szagol), aki a rituális körbeszimatolás után nagyjából fél-másfél év alatt - úgy tudjuk, hogy szüzek megölése nélkül - elkészíti az áhított szagot, amelynek másokra gyakorolt hatása felér egy vérkeringésnyi midikloriánéval. A termék elkészítésekor fontos, hogy mit eszik, mit iszik, milyen élvezeti szereket fogyaszt, milyen az érzelmi állapota, milyen kozmetikumokat használ a megrendelő, hiszen ezek együttesen alkotják a testszagot, amely nagyban meghatározza az ember személyiségét. A legizgalmasabb dologról egyébként még nem esett szó: egy ilyen parfüm ára 10 000-20 000 €-nál kezdődik, a határ pedig a csillagos ég. Igen, tényleg.

Fotó: Venice Simplon Orient-Express

Vonatozz drágán, ahogy egykor Drakula is tette

3/6

1883 október 4-én indult Orient Express a világ talán legismertebb vonata, neve pedig mára összeforrt a luxusutazással. Ezzel a vonattal utazott Drakula gróf, embert ölt rajta Agatha Christie egyik gyilkosa, és Mr. Fogg is igénybe vette a szolgáltatást, miközben 80 nap alatt kellett körbeutaznia a földet. Az eredeti útvonalon 2009-ig közlekedett az Orient, átadva a pályát a modern gyorsvonatoknak, de a mesét újraélesztette a Venice Simplon-Orient-Express, amely ma különböző luxusutakat kínál Budapest érintésével, London és Isztambul között, öt csillagos étkeztetéssel és non-stop bárral. A fekete nyakkendő a vacsoránál elvárt, cserébe viszont a kényelem maximálisan biztosított. Érdemes viszont hosszú futamidőre szóló személyi kölcsönhöz folyamodni felszállás előtt, hiszen egy jegy az Orient weboldala szerint a Párizs-Isztambul útra jelenleg 6290 € személyenként, amely közel 2 millió forint. A Budapest-London távolságot pedig 2400 €-ért, vagyis 700 000 forintért győzhetjük le. Ezek az összegek persze a legenda előtt tisztelegnek leginkább.A Budapesten is elérhető luxusvonatozás kapcsán fontos még megemílteni a Danube Expresst is, amely ugyan még csak 5 éve létezik, máris nagyon kapós a gimnáziumi tanárok a gazdag üzletemberek körében, akiknek tényleg őszinte a mosolyuk, amikor kicsengetnek egy 5490£-ot, azaz kicsit több mint 2 millió forintot egy kellemes, 10 napos Prága-Isztambul közötti zakatolásért.

Fotó: LuxYou

Kölcsönözz luxustáskát a hétvégére 

4/6

Címkék

Akárkivel megeshet, hogy kell egy Louis Vuitton táska a hétvégére, de a sajátját a másik smaragdkastélyában felejtette. Szerencsére egy kis pénz segítségével elkerülhetjük a személyiséget örökre eldeformáló lelki traumát és a baráti társaság lekezelő, emberi méltóságunktól megfosztó tekintetét, ha igénybe vesszük a LuxYou nevű táskakölcsönző rendkívül szükséges szolgáltatását. A LuxYou ezzel a projektjével egy szélesen tátongó piaci rést szeretne betölteni, hiszen külföldön a hölgyek körében a táskakölcsönzés már bevett szokás. De beszéljünk a mocskos anyagiakról. Egy Gucci Greenwich Medium hétvégére 39 000 Ft-ért, két hétre 59 000 Ft-ért, egy hónapra pedig 78 000 Ft-ért kölcsönözhető, egy masszívabb Louis Vuitton Pegase 55 Business kedvéért pedig a hétvégére 70 000Ft, két hétre 100 000 Ft, egy hónapra pedig 140 000 Ft mélyre kell a zsebükbe nyúlniuk a kedves ügyfeleknek. Az árakra természetesen még rá kell számolni a kaució díját, amit, jó esetben, persze visszakap az ember. Ha esetleg egy táska éppen nem kölcsönözhető, úgy fel lehet iratkozni a várólistára, hogy semmiképp se mulassza el az ember lánya az újra febukkanó lehetőséget. A jövőben a cég egyébként tervez más kiegészítőket is a kínálatba. Kérdés: Ha valaki megteheti, hogy ennyiért kölcsönöz valamit, akkor miért nem vesz rögtön egyet?

Fotó: Omorovicza

Omorovicza Boutique & Spa

5/6

1061 Budapest, Andrássy út 2.

Címkék

A szépség belülről fakad, de ha van pénzünk, akkor azt is megpóbálhatjuk megvenni, például Omorovicza termékek formájában. Ezt a luxus kozmetikai márkát, az arisztokratikus származású Omorovicza István a feleségével, Margarettel alapította felbuzdulva azon, hogy milyen jót tett a bőrüknek a rengeteg gyógyfürdőzés - bár lehet ebben közrejátszott a stresszmentes grófi élet is. Termékeiknek a titka is ebben rejlik, hiszen mindent a magyar, ásványi anyagokban gazdag gyógyvizekből készítenek. A kencék persze nem olcsók: egy mélytisztító maszk 80 €, egy aranyporos bőrfeszesítő pedig 165 €. Érdekes, hogy a márka hivatalos neve Omorovicza Budapest, de az is érdekes, hogy magyar nyelvet nem lehet találni az oldalon. Az Omorovicza család nevéhez fűződik egyébként a Rácz fürdő felépítése is.

Fotó: Tourinform

Dunarama Vízitaxi

6/6

1051 Budapest, Jane Haining rakpart, 8A kikötő

Több Infó

A hétköznapi embereknek nem igazán adatik meg, hogy kihasználják a Duna adottságait, de szerencsére vannak olyan tehetősek, akik mindenki helyett hajókáznak. Az ő igényeiket hivatott kielégíteni a Dunarama vízilimuzin szolgáltatása. Ezek a mutatós hajók 9 méter hosszúak, 3 méter szélesek és 10 személy befogadására alkalmasak. A bérleti díj egy órára 50 000 Ft, késni nem érdemes, mert a vároakozási díj 13 000 Ft/óra. Van egyébként menetrend szerinti járat is, amivel elmehetünk mondjuk, Szentendrére 7000Ft-ért. A limók a Marina partról indulnak és körülbelül 10 állomáson képesek megállni.

Hasonló tartalmak

Admin mode