szabadidő

szerkesztés

Budapest legromantikusabb helyszínei

Szerzők

  • We Love Budapest

2012. 02. 06. 1:00

A Valentin-nap hatalmas gőzzel vágtat ismét felénk! Sokszor a napi rohanás közben csak berontunk egy étterembe vagy egy moziba, megvesszük az első szívecskés bögrét és már le is tudtuk a „nagy napot”. De vajon a szerelem nem érdemel meg ennél többet? Amiért naponta megdolgozunk, aki naponta szeretettel és kedvességgel fogad minket, február 14-én igazán megérdemel egy különleges délutánt vagy estét. Azonban néha igen nehéz kitalálnunk, hová is vigyük el kedvesünket egy romantikus vagy épp vagány szerelmes útra, amiben most megpróbálunk picit segíteni. Sőt! Akár az egész napra tervezők több helyszínt is felfűzhetnek szerelmi útinaplójukba!

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Citadella

1/10

1118 Budapest, Gellérthegy, Citadella sétány 1.

Több Infó

Címkék

A Móricz Zsigmond körtérről az apró 27-es számú busszal közelíthetjük meg a Citadellát. A szeles romantikára vágyók törzshelye lehet ez a hely. Persze a tavasszal és nyáron zöldellő park rész a tél vége felé, a szerelmesek napján sem fogja elriasztani az ide érkezőket. Hinták, padok és csodálatos kilátás nyílik Budapestre. A kora délutáni órákban érdemes felfelé elindulnunk, így talán az ilyen magasban fújó szél sem szegi majd kedvünket.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Szent István park

2/10

1137 Budapest, Szent István park

Több Infó

Címkék

Nagyon könnyen megközelíthető a Margitszigettel párhuzamosan húzódó park. A Jászai Mari térről Észak felé indulva, a párunkat átkarolva, csupán néhány perc és máris elérjük a hatalmas szökőkúttal és csodálatos rózsabokrokkal rendelkező kertet. Ezek az örökbefogadott rózsabokrok apró táblácskákkal vannak ellátva, hiszen van, akinek a hobbija a rózsák örökbefogadása. Néhány kör megtétele és e virágok nevének megismerése után igyunk meg egy forró italt a .

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Clark Ádám tér

3/10

1013 Budapest, Clark Ádám tér

Több Infó

Címkék

Ritka romantikus hely, csak bevállalósoknak. Fogjunk egy jónagy adag teát, töltsük kulacsba, és vegyük nyakunkba a Clark Ádám teret és környékét. Akár a is kipróbálhatjuk, idézve régi korok polgári-városi „sífelvonóit”, de akár egy könnyed, egyszerű és természetesen gőzölgő vacsorát is rittyenthetünk az Alagút feletti térre, így egyszerre lehet igéző és varázslatos párunkkal a délután.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Király lépcső, Szalag lépcső (és korlát), Ponty utca

4/10

Ha városi sétát szeretnénk, nincs is ideálisabb környezet erre, mint a vár alatti utcákon, girbe-gurba lépcsősorokon barangolni kedvesünkkel. Ne hagyjuk otthon a fényképezőgépet, hiszen az épületek között érdemes pár fotót lőni. A séta indulhat a Clark Ádám térről, de akár a Batthyány-térről is elindulhatunk. Meleg öltözzünk fel, mert a csábítás itt garantált!

Apáthy-szikla

5/10

A hegyek és a jó idő imádóinak teremtette a jó Isten meg ezt a helyet. A túra garantált, hiszen a Mechwart ligetnél felpattanva a 11-es buszra, párunkkal már útközben élvezhetjük Budapest egy-egy eldugott szépséges utcájának látványát, majd a végállomáson leszállva, a Nagybányai úton jókora séta után elérjük az Apáthy-sziklát, amelyen érdemes megpihennünk, keresztben-hosszában megmásznunk. Lábakra vizsgázni! Ide érdemes dél körül vagy kora délután elindulni, így a látvánnyal, amely elénk tárul, biztosan sok örömet szerzünk szerelmünknek!

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Károlyi-kert

6/10

1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 16.

Több Infó

Címkék

Ha nincs időnk nagyobb túrára, de mégis szeretnénk egy eldugott parkban lopott, romantikus perceket szerezni másik felünknek, nem kell sokáig keresgélni, hiszen a Károlyi kert a város szívében található. Az Astoriától mindössze pár perc sétára található oázis apró utakkal, - természetesen ez idő tájt nem működő, de a romantikus elemeket megkövetelő – szökőkúttal várja a Valentin-nap bújó párocskáit.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Feneketlen-tó

7/10

1114 Budapest, Frankfurt sétány

Több Infó

Címkék

Mi is lehetne a hűvös időben romantikusabb egy tóparti sétánál? Ráadásul nem csak varázslatos egy tó partján kedvesünkkel sétálni akár egy késő esti órán, hiszen ha még ébren találjuk a kacsákat és sirályokat, amik ilyenkor a sok etető bámészkodó örömére hatalmas tömegben lepik el a tavat, gágogás és csivitelés idézheti a közelgő tavaszt.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom - Rózsák tere

8/10

1074 Budapest, Rózsák tere 8.

Címkék

Misztikus hely, ahová ha napsütéses időben érkezünk, biztosan nem lesz kedvünk jó ideig továbbmenni. A monumentális neogótikus stílusú templom lábánál átszellemült beszélgetésbe kezdhetünk azzal, kit nekünk rendelt az ég. Férfiak! Egy ilyen beszélgetés biztosan leveszi majd a választott nőt a lábáról, ráadásul ilyen romantikus közegben tíz perc is elég lehet a szerelem tüzének felgerjesztésére.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

ELTE Füvészkert

9/10

1083 Budapest, Illés utca 25.

Több Infó

Címkék

Növényimádóknak! Ha szeretnénk elkápráztatni párunkat, ide mindenképp vigyük el egyszer! Még botanikai tudás sem kell, hogy élvezetes néhány órát töltsenek együtt az ifjak. Azonban tény, hogy a Füvészkertben számtalan különleges élőlénnyel találkozhatunk, amelyek megismerése garancia egy kellemesen eltöltött délutánhoz. Bár télen nem gyönyörködhetünk a broméliákban vagy orchideákban, a sétánk egy előzetes felkészülés után sok izgalmas percet rejteget. És ha már eléggé átfagytunk, a Füvészkert Étterem és Kávézó tökéletes helyszíne lehet egy romantikus nap befejezésének.

József hegyi-kilátó

10/10

Ez az a hely, amely megközelítéséhez autó is szükségeltetik. A családi házak között magasodó, kör alakú építményt talán nem ismerik sokan, pedig a látvány, amellyel fogadja a szerelmeseket, mindent felülmúlt! Ide akár egy esti órán is érkezhetünk, hiszen alattunk a Duna és Budapest nagy része mint apró világító ékszerek helyezkednek el. Ha már komolyabb szándékkal utaztatjuk meg kedvesünket, ez akár egy eljegyzés színhelye is lehet. Azonban ide érdemes melegen öltözni, hiszen nem szélvédett terület, és kortyolgassuk azt a város csúcsán!

Hasonló tartalmak

Admin mode