gasztró

szerkesztés

Budapest legjobb romkocsmái

Szerzők

  • We Love Budapest

2012. 09. 27. 16:24

A romkocsmák felbukkanásuk óta kiugró népszerűségnek örvendenek. A siker receptje elsőre egyszerűnek tűnhet, de ez csupán a látszat, ami ugye csal. Az őskontinens idejéből származó bútorok, a pszichedelikus díszítőelemek, illetve egy fészekaljnyi stíluskarmester korántsem elég a kultikus státusz eléréséhez. A legjobb budapesti romkocsmák diadalmenete főként a finomhangolt, egyedi részletek gyümölcse, amelyek zavarba ejtően sokszínű palettát eredményeznek. Ha téged is foglyul ejtett a bőség zavara, alábbi összeállításunk tüstént kiszabadít.

Anker't

1/9

1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.

Több infó

Címkék

Az Anker't, az Anker Klub nyári vadhajtása, a legnagyobb kertmulató Budapest belvárosában. Az egymásba nyíló belső udvarokat minimalista enteriőr, illetve merőben különböző funkciók jellemzik. A legnagyobb egyértelműen a tömegvizslatás és a szocializálódás terepe, a mérföldes bárpult, valamint a garmadányi (nem túl kényelmes) szék és asztal is erről árulkodik. A pult mellett az ételfelelős, Csirke birodalma üzemel, a hamburgerei még egy királyt is lenyűgöznének. A szomszédos helyiségben tánctér, míg a hátsó régiókban két bárpult, továbbá egy strandfoci pályával kiegészített, urbánus strand található. A surrogó hullámok és a sirályok még hiányoznak, de ha eleget iszol, előbb-utóbb feltűnnek a horizonton.

Dürer Kert

2/9

1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Több infó

A nyitás idején még csak néhány ember lézengett a Városliget vonzáskörzetében terpeszkedő Dürerben, ám a múló idő jótékony hatást gyakorolt a hely népszerűségére. A Dürer manapság az egyik legfelkapottabb bulifészek, amelynek színpadán olyan banda- és zenészóriások szaggatták már a hangfalakat, mint a Rise Against vagy Chuck Regan. Hála a koncert repertoárnak és a stíluskavalkádnak, a Dürer úgy vonzza a városi fiatalságot, mint Mick Jagger a nőket, így a kentaurokon kívül itt senki sem fogja különcnek érezni magát. A kavicsos kerthelyiség hajnalba nyúló ivászatokhoz és világmegváltó beszélgetésekhez biztosít díszleteket, a számtalan tánctér és színpad pedig búfelejtő bulikhoz.

Ellátó Kert (Bezárt)

3/9

1075 Budapest, Kazinczy utca 48.

Több infó

Címkék

A Kazinczy utcában, a Mika Tivadarral szemben megbúvó Ellátó Kert törzsközönségét huszonévesek, bringások, deszkások, kutyák, és egyéb nagyvárosi underground-állatfajták alkotják. A sör-inspirálta éhségedet mexikói finomságok csitítják, ezt főleg péntekenként fogod értékelni, amikor a korsót pohár áron vesztegetik. Hogy télen se kelljen nélkülöznöd az egészséges Ellátó-dózist, a hidegebb hónapok során tető kerül a fejed fölé.

Grandio

4/9

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 8.

Több infó

Címkék

A Grandio külföldiektől és növényektől roskadozó, belvárosi dzsungelében akár egy félrészeg bengáli tigrissel is összefuthatsz, aki épp a kihalás szélére sodródás bánatát ecseteli a pultosnak. Jó, ez azért túlzás, de a féktelen tivornyáknak otthont adó Grandioban szinte bármi megtörténhet. Az italválaszték semmi újat nem tesz le az asztalodra, az ételek pedig a grillkonyha szokásos fogásait vonultatják fel. A mediterrán hangulat megtévesztő, a Grandio – az emeleten üzemelő party hostelnek köszönhetően – a legkevésbé sem a nyugalom, sokkal inkább a rocksztáros esték szigete.

Kuplung (bezárt)

5/9

1061 Budapest, Király utca 46.

Több infó

Címkék

A Kuplung egy igazi kuriózum, és az egyik legkedveltebb underground-szentély Budapesten. A Caesar Söröző melletti kapualj mögött rejtőző udvar a közelmúltban teljeskörű szépészeti beavatkozáson esett át. A graffitikre, street art remekművekre és leselejtezett bútorokra épülő enteriőr a felújítás után egy csipetnyi trendi fűszerezést kapott, ami a hely összképét jóval rendezettebbé tette. Az állandó italakciók, a focimeccs közvetítések, továbbá a gondűző bulik minden korosztály számára vonzóvá varázsolják a Kuplungot.

Kőleves Kert és Vendéglő

6/9

1075 Budapest, Kazinczy utca 37-41.

Több infó

Címkék

A Dob utca és a Kazinczy utca sarkán ácsorgó Kőleves első ránézésre és kóstolásra is egy középkategóriás étterem, ám a középszerűség mögött zsenialitás, azaz, ebben az esetben, egy csendes városi oázis rejtőzik. A színes székekkel, fémasztalokkal, romantikázó párokkal és filozofálgató egyetemistákkal teli kerthelyiség menedék az erzsébetvárosi bulivihar kellős közepén. A kertet borító kavicsok gyakran besunnyognak a cipőbe és a papucsba, de ígérjük, hogy ennél kellemetlenebb meglepetésben nem lesz részed, ha benézel egy-két sörre.

Mika Tivadar Mulató és Kert

7/9

1075 Budapest, Kazinczy utca 47.

Több infó

A Mika Tivadar, kizárólag a gyönyörködtető változatosság kedvéért, a Kazinczy utcában várja a hajnalhasadtáig húzódó májedzésre áhítozókat, méghozzá a hűvősebb napokra tartogatott Mika Tivadar Mulató tőszomszédságában. Az italok, grillezett finomságok és Mika-patrióták mellett a kultúrának is bőven jutott hely. Rendszeresek a felolvasóestek, a slam poetry-párbajok, a tematikus beszélgetések, valamint az egyéb agytornáztató rendezvények; persze aggodalomra akkor sincs okod, ha a szellemi kapacitásod helyett inkább az alkoholtoleranciádat és a kommunikációs készségedet tennéd próbára.

Csendes Társ

8/9

1053 Budapest, Magyar utca 18.

Több infó

Címkék

A Csendes Társ neve valóban meghatározza a sorsát. A lógós egyetemisták, sziesztázó irodisták, és visongó-rohangászó óvodások által frekventált farkasszemet néző kávézó-borozó esténként van igazán elemében. Naplemente előtt leginkább a kávéfüggőké a terep, míg naplemente után a mécsesek táncoló árnyaiba öltöztetett teraszt borozgató párok és kisebb társaságok népesítik be. A borválaszték meglepően széles, nagyjából háromszáz palackot számlál, a menün pedig főként egyszerűbb fogások és borkísérő falatok szerepelnek.

Kertem (Átmenetileg zárva)

9/9

1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

Több infó

Tudod, hogy mi a közös a Kertemben és Rambóban? Mindkettő a bozótban rejtőzik. A Városliget egyik legszebb részén, a és a alig pár perc sétára található Kertem nappal a családosoknak és a pihenőt tartó bringásoknak kedvez, de a sötétség leple alatt a bulizóké a terep. Annak ellenére, hogy az elefántjai gond nélkül ellébecolnának a tágas kerthelyiségben, esténként valóságos harc folyik a szabad asztalokért. A koncertek ingyenesek, az árak viszonylag pénztárca-kímélőek, a bringatárolók száma a végtelen felé közelít, a színes fényfüzérek és a grillezett ínyencségek pedig tengerparti hangulatot teremtenek.

Hasonló tartalmak

Admin mode