gasztró

szerkesztés

Budapest legjobb kávéházai

Szerzők

  • We Love Budapest

2012. 10. 24. 2:00

Azóta, hogy a 19. században Budapest vibráló nagyvárossá kezdett átalakulni, a kávézók fontos szerepet töltenek be a városiak mindennapi szociális életében. A különböző korszakoknak és társadalmi rétegeknek mindig is meg voltak a maguk kedvencei. Némelyik kávéház már eltűnt a történelem forgószelében, de sokuk minden megpróbáltatást túlélt. A történelmi kávéházak listázásán túl, összegyűjtöttük nektek Budapest legújabbjait is, hogy valóban a legszélesebb palettáról választhassátok ki azt a bizonyos feketét.

My Little Melbourne

1/6

1075 Budapest, Madách Imre út 3.

Több Infó

Címkék

A Deák tértől pár percre lévő, Madách téri kávézó kicsit Ausztráliába visz. Bár a hely kicsit kisebb mint Melbourne (összesen 35 négyzetméteres), az ottani kávézók hangulatát igyekszik maximálisan visszaadni. A komolyan veszi ars poeticáját, miszerint „az élet túl rövid a rossz kávéhoz.”, a finom koffeinvariációkon túl pedig salátákat, szendvicseket, croissantokat, dzsúzokat és üdítőket is kínál. A négylábúakat pedig felkészülten kutyasütivel várják.

Printa

2/6

1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 10.

Több Infó

Címkék

A Rumbach Sebestyén utcai egyszerre rendkívól jó kávézó és design bolt. Itt magas minőségű fair trade kávét kortyolgatunk, a közeg pedig gondoskodik a sokszínű környezettudatos alkotásokról. Az ökodizájn jegyében készült bútorok, ruhák, táskák, kiegészítők, gyerekruhák szerintünk tetszeni fog mindenkinek, aki – egyelőre még – nem törzsvendég a Printában. A kávézó egyben is, ahol szitanyomott darabok kerülnek kiállításra.

Fotó: Massolit Bookstore & Café

Massolit Books & Café

3/6

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 30.

Több Infó

Kevés jobb kombináció van, mint egy jó kávé és egy jó könyv társítása. A hetedik kerület, romkocsmákkal zsúfolt csücskében található pont ez történik, ugyanis az idegen nyelvű könyvesbolt és hangulatos kávézó is egyben. Ha még egy harmadik szereplő is hiányzik az idillhez, akkor válasszunk egy sajttorta szeletet a könyv-kávé duóhoz. Ha így teszünk, az biztos, hogy utólag sem bánjuk meg, hogy a krakkói ikertestvérrel rendelkező bolt akár órákra rabul ejt(ett) bennünket. Télen a könyvek által teremtett atmoszférába, nyáron a belső udvarban található kis udvarba szerethetünk bele. Ajánljuk.

Centrál Kávéház és Étterem

4/6

1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 9.

Több Infó

Címkék

Az 1887-ben alapított a múlt század első évtizedeiben valóságos intellektuális fellegvár volt, amelyet irodalmi kiválóságok, illetve ikonikus színészek látogattak. A második világháború után folyamatos csapások vártak rá, melyek akkor tetéztek, mikor teljes egészében játékteremmé alakították épületét. Csak 1999-ben kezdte el visszanyerni eredeti állapotát, amikor belső terét restaurálták a régi festményekkel, gyertyatartókkal és faragott bútorokkal. Bár a 20. század nagyjainak hiányát nehéz kompenzálni, a Centrál ma is az egyik legjobb kávéházunk, isteni tortákkal, süteményekkel és a magyar konyha legjavával.

Ruszwurm

5/6

1014 Budapest, Szentháromság utca 7.

Több Infó

Címkék

A a legrégebbi cukrászda-kávézó kombináció Budapesten. 1827-ig visszanyúló történelmével csak saját lokációja veszi fel a versenyt, ugyanis már az első szelet tortája is a sült ki. A Ruszwurm valóságos sors kegyeltje, hiszen két világháborút is túlélt már anélkül, hogy komolyabb károsodást szenvedett volna. A belső tér az 1920-as évek szalonjainak hangulatát éleszti újjá, míg a torták és sütemények arra figyelmeztetnek, hogy a fogyókúra nagyon egészségtelen lélek elleni merénylet.

Belváros

6/6

1052 Budapest, Belváros

Több Infó

Címkék

A cukrászda nevében a két legfontosabb attribútuma már benne is van: a híres cukrászdinasztia, az Augusztok működtetik a város szívében. A család már 1870 óta tortákkal és fagylaltokkal kápráztatja el az édesszájúakat, szóval valószínűleg elég jól értenek az ízek nyelvén. Termékeikkel a hagyományos és innovatív módszerek kereszteződéséből hoznak létre nagyon magas minőséget, amit a Belvárosi Augusztbelső tere is hűen tükröz.

Hasonló tartalmak

Admin mode