shopping

szerkesztés

Budapest legjobb idegen nyelvű könyvesboltjai

Szerzők

  • We Love Budapest

2012. 10. 08. 2:00

Szókincsfejlesztés? Türelmetlenség? Bizalmatlanság? Kényszer? Ti mit válaszolnátok arra a kérdésre: miért olvastok idegen nyelvű irodalmat? Valószínű, hogy öten hatfélét. Az adott nyelv szeretete, a magyar fordításra várakozás képtelensége, az autentikus irodalom iránti vágy, a kötelesség és még sorolhatnánk, milyen okok vezetik az embert idegen nyelvű könyvesboltba. Minket ezúttal az vezérelt, hogy megkeressük nektek Budapest legjobbjait, íme!

Bestsellers

1/5

A Bestsellers pont olyan közel van , akárcsak Leonard Cohen költészete a tökéletességhez. A bolt persze nem csak emiatt vonzza már 1992 óta a legkülönfélébb nyelven értő könyvmolyokat. Ha a csaknem tízezer kötet nem lenne elég az üzlet dicséretére, fény is bőven akad a Bestsellers tágas belsőterében. Minden irodalmi műfaj helyet kapott a polcokon, de azért elférnek még a tudományos jellegű munkák és idegen nyelvű újságok is.

Bestsellers
WEB
Facebook

Bookstation

2/5

A 13. kerületi Bookstation internetes adatbázisában csaknem ötvenezer új és használt könyv sorakozik. Az itteni készlet hetente frissül, így bátran számíthatunk arra, hogy a legfrissebb köteteket is gyorsan magunkévá tehetjük. Ráadásul olyan árakon, hogy akár hetente felfrissíthetjük a házi könyvtárat!

Bookstation (bezárt)
Cím: 1137 Budapest, Katona József utca 13.

Massolit Books & Café

3/5

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 30.

Több Infó

A romkocsmákkal terhes hetedik kerület kulturális térképének üde színfoltja a Grandio közeli Massolit Könyvesbolt és Kávézó. A kívülről aprónak tűnő üzlet a krakkói Massolit budapesti kistestvére, amit a bestsellerekből, illetve az egészen különleges témákat feszegető tudományos munkákból álló kínálat is tükröz. Itt jó eséllyel fogsz találni olyan tematikájú munkákat, melyeknek nincs is magyar megfelelőjük. A Massolit azért is jó, mert nem kell hazáig várni, hogy elkezdhesd olvasni az új szerzeményt, itt is megteheted egy kávé mellett. Jó időben a belső udvarban található teraszon, mindenesetben egy isteni tortaszelet mellett.

Treehugger Dan’s

4/5

1067 Budapest, Csengery utca 48.
+361 704 63 03

Sokoldalú könyvesbolt egy különleges ember ötletei nyomán – ez a Treehugger Dan’s. Az Opera közelében található üzlet polcain csaknem tízezer kötet sorakozik, de az elérhető könyvek száma ennek minimum a kétszerese. Valószínű, hogy amit itt nem találsz meg, az nem is létezik. Nehéz lenne választani, vajon a tulajdonos az irodalmat vagy a környezetet szereti-e jobban; de nem is kell, az üzlet mindkét szerelemnek teret ad. Az kávé például kizárólag fair trade termékekből készül.

Stúdium Könyvesbolt

5/5

A legnagyobb budapesti idegennyelvű könyvesbolt a Váci utcán követelt helyet magának, amit - látva elképesztő készletét - teljes joggal ki is érdemel. A Stúdiumban a legszélesebb a választék nem angol nyelvű könyvek terén is, és a bolt igyekszik minden műfajban otthon lenni. Ha nem akarunk feleslegesen sokat költeni a Vácin, a Stúdiumba menjünk be először!

Stúdium Idegennyelvű Könyvesbolt (bezárt)
Cím: 1052 Budapest, Váci utca 22.

Hasonló tartalmak

Admin mode